When you are centered and aligned in your "being",
the next step in the "doing" becomes clear.

Alan Seale

Masterclass: Alan Seale speciaal voor alumni

Jaarlijks nodigen wij Alan Seale uit voor een masterclass speciaal voor alle Nederlandstalige alumni van onze Transformational Presence trainingen. Dinsdag 3 oktober 2017 is Alan weer te gast bij Het Eerste Huis voor de 16e editie van deze succesvolle masterclass. 

De masterclass is een fantastische dag waarop alle TPLC graduates samenkomen om ervaringen te delen, heerlijk te eten en op de hoogte te blijven van nieuwe ontwikkelingen. We gaan aan de slag met nieuwe tools die Alan heeft ontwikkeld. Deze middag heeft als thema ‘Leading from the edge – stretching the comfort zone’.

Ieder individu, team of organisatie die zijn of haar werk uitbreidt en een verschil in de wereld maakt, zal onvermijdelijk op 'growing edges' komen. Wij hebben dit vrij vertaald naar 'groeikansen'. Groeikansen zijn die momenten waar ze zich ongemakkelijk voelen, zich bevinden in situaties die hen uitdagen om risico's te nemen of daar waar ze voelen dat ze over een lijn moeten stappen (en daar zelfs bang voor kunnen zijn). Dit zijn die kansen die alles kunnen veranderen, waardoor ze groeien.

Er zijn diverse momenten waarop we ‘groeikansen’ kunnen definiëren. Het kunnen dilemma’s, keuzes, besluiten of grenzen tussen twee ideeën of manieren zijn. ‘Groeikansen’ kunnen zowel scheidingspunten als ontmoetingsplaatsen zijn. Soms kan een ‘groeikans’ zelfs aanvoelen als een ritueel waarbij een doorgang of een plaats van geen weg terug is. Het is hoe dan ook altijd een uitnodiging.

‘Groeikansen’ zijn ook situaties waar onze innerlijke wereld en onze buitenwereld elkaar ontmoeten. We herkennen dat we een ‘groeikans’ naderen, omdat we bewust worden van een innerlijk gesprek. Vaak is het omdat we angst, opwinding of ongemak diep binnenin voelen. Verder kunnen ‘groeikansen’ ruimtes zijn, waar kansen en grenzen niet duidelijk gedefinieerd zijn, waar niets duidelijk en eenvoudig voelt, waar grenzen onduidelijk zijn en waar elke vorm van voorwaartse beweging moeilijk te bereiken is.

Een deel van ons werk als Transformational Presence-leiders en coaches is om degenen die we coachen, helpen met die kansen, om de mogelijkheden voor leren en groei die zich in die kansen bevinden te omarmen en bereid te zijn om 'in de groeikans te zijn. Dat kan een zeer ongemakkelijke plek zijn, maar het kan ook grote inzichten en bewustzijn brengen. Soms voelt het belangrijk om zo snel mogelijk over de rand van de 'groeikans' te stappen. Op andere momenten kan er veel worden bereikt door niet te snel over de rand van de 'groeikans' te gaan.

Het programma

In het eerste deel van de middag leer je een nieuw leiderschaps- en coaching framework om degenen die je coacht, te helpen keuzes te maken rond de 'groeikansen' die hen dienen.

Dan zal Alan na de pauze het tweede nieuwe kader invoeren: 'Lemniscate Coaching'. Bij het ondersteunen van mensen die vaak geconfronteerd worden met risico's, uitdagingen en stressvolle situaties, bestaat de kans dat ze ook 'groeikansen' tegenkomen. Via het "Lemniscate" kader helpen we degenen die we coachen, hun "comfortzone" te vinden - de plaats zowel binnen als in de wereld buiten waar ze zich authentiek, sterk, veilig en zelfverzekerd voelen. Dit is het centrale punt, de thuisbasis, van waaruit zij naar de wereld gaan om hun 'groeikans' te ontdekken. Het middelpunt oftewel "comfortzone" is een essentiële plek om te rusten en op te laden, zodat ze alles wat ze van binnen nodig hebben, kunnen inzetten om de uitdagingen van hun leven en werk in de gaten te houden.

Met het "Lemniscaat" kader leer je een nieuw hulpmiddel om degenen die je coacht verder te helpen dan hun comfortzone en om die energie met zich mee te nemen. Je leert je coachee met het het vinden van vertrouwen bij het zoeken naar evenwicht tussen het staan in hun grootste kracht en het verleggen van de grenzen

Wat je leert

Drie leiderschaps- en coaching frameworks:

1) Een coaching framework voor het identificeren van patronen in de groeikansen van je leven en werk, zodat je met meer compassie het transformatieproces beter kan ondersteunen.

2) Een coaching framework voor het zijn "in de groeikans" om te ontdekken, te verlichten en het vinden van de moed om over te gaan wanneer het passend is. Het is van net zo’n groot belang om te weten wanneer je niet hoeft te duwen!

3) Een derde coaching framework voor het uitrekken van onze comfort zones en uitbreiding van de impact.

Doe mee!

Deze middag staat garant voor een middag leren, (her)ont-moeten en vooral veel plezier!

Wij kijken enorm uit naar deze dag met jou en Alan en hopen van harte dat jij erbij bent!


Let’s get together and celebrate Transformational Presence!

 

Exclusief voor alumni van de training Transformational Presence for Leaders and Coaches en Transformationeel Coachen van Kinderen en Jongeren

Dinsdag 3 oktober 2017

Ontvangst: 13.30 uur
Masterclass: 14.00 - 18.00 uur
Diner: 18.00 - 20.00 uur 

Investering
€ 99,- (excl. BTW) inclusief diner.

Locatie
Kasteel de Haar
Kasteellaan 1
3455 RR Haarzuilens

 

Datum: 
dinsdag 3 oktober 2017
Prijs: 
Prijs (excl. btw)€ 99,00
BTW 21%€ 20,79
Totaal€ 119,79
Locatie: 
Kasteel de Haar, Haarzuilens

In dit programma

Organisatieontwikkeling:
Teamontwikkeling:
Persoonlijke groei:
Leiderschap:
Coaching:

Je vrienden en collega's vertellen? Deel het nu!