People don't resist change. They resist being changed.

Peter M. Senge

Een organisatiecultuur voor iedereen!

Een cultuur voor iedereen met Robert Kegan

Wat als …

Je al je onzekerheden, fouten en twijfels kunt delen met de mensen om je heen in je organisatie. En dat zij je dan niet omlaag halen, maar juist motiveren. Dat iedereen zijn of haar heelheid kan tonen en medewerkers elkaar helpen bij de groei naar een nog betere versie van jezelf. Bij zo’n organisatiecultuur spreken we over de organisatie als ‘a great place to grow’.  

Hoe maak je van een organisatie 'A great place to grow'?

Dat ontdek je maandag 6 november 2017. Je neemt deel aan een inspirerende en leerzame dag met ontwikkelingspsycholoog en Harvard Professor Dr. Robert Kegan. Je maakt kennis met een succesvol ontwikkelingsmodel waarmee je het potentieel van jezelf én de organisatie optimaal leert inzetten. Bovendien deelt Kegan zijn kennis en resultaten gebaseerd op 25 jaar (wetenschappelijk) onderzoek en laat hij de praktische kant zien met uitgebreide praktijkcases. Kortom: een programma waarin ervaren, ontdekken en leren centraal staan. Je gaat naar huis met de drive om een organisatiecultuur te realiseren die bijdraagt aan groei van mensen én de organisatie.

Bewust Ontwikkelingsgericht Organiseren (BOO): de ontwikkeling van medewerkers staat voorop

Organisaties die hun bedrijfsactiviteit nadrukkelijk verbinden met persoonlijke ontwikkeling noemt Kegan Bewust Ontwikkelingsgerichte Organisaties (BOO’s). Dit soort organisaties besteden enorm veel aandacht aan de persoonlijke ontwikkeling van medewerkers. Het leerproces staat continu centraal en dat zorgt ervoor dat de mensen én de organisatie enorm snel groeien en excelleren.
Om daadwerkelijk ‘all the way’ te kunnen groeien, moeten mensen in staat zijn hun heelheid te tonen. De ‘tweede baan’ laten medewerkers los. Het masker zetten ze af. Om dat te kunnen doen is een organisatiecultuur van veiligheid en integriteit nodig. Want, wat als je écht wilt groeien? Dan moet je jezelf bloot geven …

Dit ontdek je 6 november 2017

- Hoe creëer je veiligheid en vertrouwen in organisaties
- Wat is je eigen potentieel en waar zit de mogelijkheid tot groei?
- Hoe breng je medewerkers in contact met hun volledige potentieel?
- Welke verandering is er nodig om het talent van de hele organisatie benutten?
- Wat zijn de leermomenten van succesvolle praktijkcases?

>> Schrijf je nu in met € 50,- vroegboekkorting

Laat je alvast inspireren 

Bekijk de video 'Here's What It Takes to Unleash a Companys Potential' waarin Robert Kegan ingaat op het belang van continue persoonlijke ontwikkeling en organisaties als 'a great place to grow'. 

Harvard Professor Dr. ROBERT KEGANRobert Kegan Het Eerste Huis

Robert Kegan, is de William en Miriam Meehan Research Professor van Volwassen Leren en Professionele Ontwikkeling aan de Harvard University Graduate School of Education. Hij heeft talrijke eregraden en toekenningen ontvangen.
Zijn veertig jaar onderzoek en schrijven over volwassen ontwikkeling heeft bijgedragen aan de erkenning dat doorlopende psychologische ontwikkeling tegelijkertijd mogelijk en nodig is om aan de eisen van het moderne leven te voldoen. Op basis van de boeken, proefschriften, syllabi en blogs die zijn werk tekenen, heeft Kegan een grote invloed gehad op een breed scala van intellectuele disciplines en beroepen, waaronder psychologie, onderwijs, theologie, literatuurkritiek, leiderschapsstudies, executive coaching, psychotherapie, management, geneeskunde, wet, politieke wetenschap en publieke dienstverlening. Alleen al bij Harvard wordt zijn werk gelezen in colleges, op de scholen voor onderwijs, bedrijfsleven, overheid en geneeskunde.
Zijn baanbrekende boeken, 'The Evolving Self' en 'In Over Our Heads, zijn in verschillende talen over de hele wereld gepubliceerd.

Van de 2300 faculteiten van Harvard is Kegan als een van de twintig geëerd voor zijn voortreffelijke onderwijs door de president van de universiteit. Kegan bekleedt ook de leerstoel van het Harvard Institute for Management and Leadership in Education. Hij is mededirecteur van een gezamenlijk programma dat wordt uitgevoerd door de Harvard Medical School en de Harvard Graduate School of Education, waar hij bezig is om met de grondbeginselen van volwassen onderwijs bij te dragen aan de hervorming van het medisch onderwijs. Hij en Lisa Lahey behoorden tot de eerste Harvard-faculteit die een MOOC, een massief open online cursus, in EdX, hebben uitgevoerd waar 81.000 deelnemers uit meer dan 100 landen zich voor ingeschreven hebben.

Meer informatie en publicaties van Robert Kegan naar aanleiding van zijn laatste boek 'an everyone culture' vind je hier: 

Een cultuur voor iedereen boekcover

 

 

 

Learning journey met Robert Kegan inclusief interactieve sessies

Maandag 6 november 2017 ga je aan de slag met tools van succesvolle Bewust Ontwikkelingsgerichte Organisaties (BOO's). Deze BOO’s leggen de nadruk op het versterken en versnellen van de persoonlijke ontwikkeling van medewerkers. De tools en toepassingen die ze gebruiken zijn ontwikkeld op basis van jarenlang (wetenschappelijk) onderzoek en daarnaast de successen die hiermee in de praktijk zijn geboekt.

Tijdens het event neemt Robert Kegan je op inspirerende en boeiende wijze mee op deze learning journey. Daarnaast ga je tijdens de interactieve sessies de aangereikte middelen toepassen op je eigen situatie. Je maakt kennis met speciaal ontwikkelde instrumenten die worden ingezet om meer inzicht te krijgen in ontwikkelingsvraagstukken.

Vragen die tijdens een dag zoals deze aan de orde komen:

  • Hoe groot is de ontwikkelingsgerichtheid van mijn team/organisatie op dit moment?
  • Wat is de kloof tussen waar we zouden willen zijn en waar we nu zijn?
  • Wat is mijn groeipotentie en de interne dynamiek die ik moet overwinnen om deze te veranderen?
  • Wat is onze collectieve 'immuniteit tegen verandering' en hoe kunnen we het overwinnen?
  • Wat zijn de krachten en grenzen van mijn huidige leerstijl, het nemen van beslissingen, teamparticipatie?
  • Hoe vergroten we ons vermogen om zowel positieve als constructieve kritische feedback te geven en te ontvangen?
  • Op welke verschillende manieren kunnen we hiermee beginnen in onze eigen organisatie?

Inspireren en bekrachtigend

Deze dag is speciaal ontworpen om deelnemers te inspireren en tegelijkertijd hands-on tools en toepassingen mee te geven voor in de eigen praktijk. Je leert alles over BOO’s en ervaart toepassingen door met je eigen vraagstuk aan de slag te gaan. Deelnemers beschrijven deze dag als 'bekrachtigend' en 'inspirerend'. 

 

Programma

Vanaf 09.00 uur: Ontvangst
09:30-10.45 uur: Presentatie Robert Kegan over 'An everyone culture'
10:45-11:00 uur: Pauze
11:00-12:30 uur: Workshops o.l.v. Robert Kegan
12.30-13:45 uur: Lunch
13:45-15:00 uur: Presentatie Robert Kegan 
15:00-15:15 uur. Pauze 
15:15-17.00 uur: Developmental sprints o.l.v. Robert Kegan 
Vanaf 17.00 uur: Netwerkborrel 
 

Datum event

Maandag 6 november 2017, 09:00 - 17:00 uur met aansluitend een netwerkborrel.

Locatie

B.Amsterdam  
Johan Huizinga 763A
1066 VH Amsterdam

Tickets

Reguliere prijs

Early bird ticket

Staffelkorting

Studententarief

€ 299,-

€ 249,-
Verloopt 1 oktober 2017

Met 3 personen = 10% korting p.p.
Vanaf 4 personen = 15% korting p.p.

€ 145,-

* Genoemde prijzen zijn excl. 21% btw
** Gebruik maken van de staffelkorting of studentenkorting? Neem contact met ons op

Datum: 
maandag 6 november 2017
Korting: 
Prijs (excl. btw)€ 299,00
Vroegboekkorting-€ 50,00
BTW 21%€ 52,29
Totaal€ 301,29
Locatie: 
B.Amsterdam

In dit programma

Organisatieontwikkeling:
Teamontwikkeling:
Persoonlijke groei:
Leiderschap:
Coaching:

Je vrienden en collega's vertellen? Deel het nu!