Working hard for something we don't care about is called stress. Working hard for something we love is called passion.

Simon Sinek

Maak 6 november 2017 kennis met Harvard Professor Robert Kegan en leer de belangrijkste principes van radicaal nieuw organisatiemodel

'Een organisatiecultuur voor iedereen'

Maak op 6 november 2017 kennis met Harvard professor Dr. Robert Kegan die een radicaal nieuw model introduceert waarmee je het potentieel van jezelf en je organisatie optimaal kunt benutten!

 

Hoe creëer je een organisatiecultuur waarin het potentieel van mensen volledig tot hun recht komt? Hoe zorg je dat je alle medewerkers én gelijktijdig ook de organisatie laat excelleren? Hoe benut je het talent van de hele organisatie en niet alleen dat van de leiders of de ‘high potentials’? 

Op deze inspirerende en interactieve dag brengt Robert Kegan theoretische kennis en succesvolle praktijkervaringen op een boeiende manier samen.
 
 

Kegan: “het zijn complexe tijden, waarin we leven. Als mens en als organisatie kunnen we dat hanteren, wanneer we meer aan mensontwikkeling doen.” 

Kegan onderzocht succesvolle bedrijven die hun bedrijfsactiviteit nadrukkelijk verbinden met volwassen menselijke ontwikkeling. Hij komt met een radicaal ander model, dat een nieuwe manier van werken brengt. Hij noemt dat Bewust Ontwikkelingsgerichte Organisaties (BOO's). BOO’s verbinden de bedrijfsactiviteit nadrukkelijk met volwassen menselijke ontwikkeling. Die verbinding is wenselijk, omdat we er in onze grillige, complexe, onzekere en ambigue wereld (VUCA-wereld) met alleen technische veranderingen niet komen. De ontwikkeling van de business en die van de medewerkers (en de leiding) versterken elkaar in een continu leerproces.

Robert Kegan is ontwikkelingspsycholoog, onderzoeker, schrijver, consultant en bijzonder hoogleraar aan de Harvard University. Hij is mede-oprichter en bestuurder van Minds at Work, een organisatie voor coaching en training. Zijn onderzoek is wereldwijd van invloed geweest op leiderschapsontwikkeling, executive coaching en verandermanagement. Robert Kegan geeft adviezen aan CEO’s in Noord- en Zuid-Amerika, Europa en Azië. Hij heeft invloedrijke boeken geschreven, zoals 'Immunity to change' en 'How the way we talk can change the way we work'. Deze boeken zijn in verschillende talen vertaald. 

Laat je inspireren door Robert Kegan en meld je direct aan. 

Unieke kans om op 6 november te ontdekken wat het potentieel is voor jou. Stel elke vraag die je bezig houdt!

Mensen die eerder een event met Robert Kegan hebben bijgewoond, kwamen met een grote variëteit aan vragen. Tijdens deze learning journey wordt er aandacht besteed aan jouw vragen. Tevens gaan we in op veel gestelde vragen zoals:

- Hoe goed doen BOO's het?

- Zijn er organisaties of mensen die zich juist niet doelbewust moeten proberen te ontwikkelen?

- Hoe bouw je voldoende vertrouwen op dat mensen bereid zijn om op deze verschillende manier te werken?

- Hoe kun je het beste beginnen?

Het Eerste Huis organiseerde eerder spraakmakende evenementen in voorgaande jaren. Met trots kunnen we terugkijken op zeer geslaagde dagen, met onder andere sprekers als Otto Scharmer, Peter Senge, Frederic Laloux, Brian Robertson en Jan Rotmans. Naast een dosis energie en inspiratie, het opdoen van ideeën en het verrijken van je kennis heb je ook de kans om je netwerk uit te breiden met gelijkgestemden. Wij kijken uit naar jouw aanwezigheid. 

Meer informatie over het boek van Robert Kegan 'Een cultuur voor iedereen' vind je hier

 

Programma:

Gastspreker Harvard Professor Dr. Robert Kegan laat je kennismaken met een radicaal nieuw organisatiemodel: een organisatiecultuur voor iedereen! 

Datum event:

Maandag 6 november 2017

Tijdstip:

Ontvangst vanaf 09:00 uur. 

Programma start om 09:30 uur tot 17:00 uur met aansluitend een netwerkborrel.

Locatie:

Amsterdam  

Vroegboekkorting:

Voor de snelle beslissers is er een vroegboekkorting van € 50,-. Je betaalt dan € 249,- per persoon (excl. BTW). 

Prijs:

Prijs na 1 oktober: € 299,- per persoon (excl. BTW).

Speciaal studententarief! 

Ben je student en wil je hier ook graag bij zijn? We hebben een speciaal studententarief van € 145,- (excl. BTW). Voor meer info en aanmelden stuur een mail naar Thom.schouten@heteerstehuis.nl

 

 

Harvard Professor Dr. ROBERT KEGAN

Robert Kegan, is de William en Miriam Meehan Research Professor van Volwassen Leren en Professionele Ontwikkeling aan de Harvard University Graduate School of Education. Hij heeft talrijke eregraden en toekenningen ontvangen. Zijn veertig jaar onderzoek en schrijven over volwassen ontwikkeling heeft bijgedragen aan de erkenning dat doorlopende psychologische ontwikkeling tegelijkertijd mogelijk en nodig is om aan de eisen van het moderne leven te voldoen. Op basis van de boeken, proefschriften, syllabi en blogs die zijn werk tekenen, heeft Kegan een grote invloed gehad op een breed scala van intellectuele disciplines en beroepen, waaronder psychologie, onderwijs, theologie, literatuurkritiek, leiderschapsstudies, executive coaching, psychotherapie, management, geneeskunde, wet, politieke wetenschap en publieke dienstverlening. Alleen al bij Harvard wordt zijn werk gelezen in colleges, op de scholen voor onderwijs, bedrijfsleven, overheid en geneeskunde. Zijn baanbrekende boeken, 'The Evolving Self' en 'In Over Our Heads, zijn in verschillende talen over de hele wereld gepubliceerd.

Van de 2300 faculteiten van Harvard is Kegan als een van de twintig geëerd voor zijn voortreffelijke onderwijs door de president van de universiteit. Kegan bekleedt ook de leerstoel van het Harvard Institute for Management and Leadership in Education. Hij is mededirecteur van een gezamenlijk programma dat wordt uitgevoerd door de Harvard Medical School en de Harvard Graduate School of Education, waar hij bezig is om met de grondbeginselen van volwassen onderwijs bij te dragen aan de hervorming van het medisch onderwijs. Hij en Lisa Lahey behoorden tot de eerste Harvard-faculteit die een MOOC, een massief open online cursus, in EdX, hebben uitgevoerd waar 81.000 deelnemers uit meer dan 100 landen zich voor ingeschreven hebben.

Meer informatie en publicaties van Robert Kegan naar aanleiding van zijn laatste boek 'an everyone culture' vind je hier: 

Bloomberg interview met Robert Kegan Here's what it takes to unleash a company's potential (video)

Big think: is protecting your image at work a full-tme job (video)

Stanford Social Innovation Review An everyone culture:becoming a deliberately developmental organization

Harvard Business Review Let employees be people

 

 

Bewust Ontwikkelingsgerichte Organisaties (BOO's) ontwikkelen een robuuste reeks van tools en toepassingen om regelmatig de persoonlijke ontwikkeling van hun medewerkers te betrekken. Op 6 november 2017 krijg ook jij de gelegenheid om meerdere van deze tools te proberen.

Op deze learning journey is de dag niet alleen gevuld met inspirende presentaties gegeven door Robert Kegan. De beste manier om tools en toepassingen eigen te maken is om er iets mee te doen. Tijdens diverse interactieve sessies zul je aan de slag gaan met de succesvolle tools en toepassingen die Robert Kegan in zijn presentatie zal toelichten. Deze dag is niet alleen vol inspiratie, je gaat ook naar huis met nieuwe ideeen, tools en vooral veel energie. 

Elke BOO learning lane is op maat ontworpen om de behoeften en interesses van haar deelnemers optimaal te kunnen invullen. Tijdens de dag zullen we in ingaan op een of meerdere van de volgende vragen:

• Hoe groot is de ontwikkelingsgerichtheid van mijn team / divisie / hele organisatie op dit moment? Wat is de kloof tussen waar we zouden willen zijn en waar we nu zijn op een schaal van belangrijke indicatoren?

• Wat zijn de details van mijn "tweede baan", waarvoor ik niet betaald word? Die baan die mijn energie en aandacht wegtrekken van mijn echte werk? Die baan die ik wil kunnen opgeven?

• Wat is mijn groeipotentie en de interne dynamiek die ik moet begrijpen en overwinnen om deze te veranderen?

• Wat is onze collectieve 'immuniteit tegen verandering' en hoe kunnen we het overwinnen?

• Wat zijn de krachten en grenzen van mijn huidige leerstijl, het nemen van beslissingen, teamparticipatie?

• Wat is mijn gebruikelijke openhartigheid in mijn meest bezochte werkgroep? Hoe zou ik het liever hebben? Hoe kan ik deze kloof dichten, als er een is?

• Hoe vergroten we ons vermogen om zowel positieve als constructieve kritische feedback te geven en te ontvangen?

• Op welke verschillende manieren kunnen we hiermee beginnen in onze eigen organisatie?

Welke toepassingen je ook probeert, een BOO is in de eerste plaats een nieuwe vorm van organisatiecultuur. Toepassingen (in een BOO of BOO learning lane) moet je kunnen oefenen in een omgeving die veilig en respectvol voelt voor het doen van experimenten en het nemen van risico's. Deze dag is ontworpen om een plek te zijn waar mensen de grootste kans hebben om te leren.

De meeste mensen beschrijven deze dag als 'bekrachtigend' of 'inspirerend'. 

 

 

Datum: 
maandag 6 november 2017
Korting: 
Prijs (excl. btw)€ 299,00
Voregboekkorting-€ 50,00
BTW 21%€ 52,29
Totaal€ 301,29
Locatie: 
Amsterdam

In dit programma

Organisatieontwikkeling:
Teamontwikkeling:
Persoonlijke groei:
Leiderschap:
Coaching:

Je vrienden en collega's vertellen? Deel het nu!