2 methoden voor het leiden van co-creatie in groepen

10 oktober 2017

2 methoden voor het leiden van co-creatie in groepen

Twee ontwikkelingsmethoden die allebei de collectieve wijsheid van groepen benutten bij verandervraagstukken en innovatie. Co-creatie, systeemdenken en dialoog staan centraal. De methoden vergen een veilige ruimte waarin communiceren vanuit het hart mogelijk is. Veel overeenkomsten dus. Wat zijn de verschillen en wat sluit op dit moment aan bij jouw leerwens?

Art of Hosting: nadruk op het begeleiden van co-creatie in groepen

Art of Hosting gaat vooral om het hosten van een bijeenkomst. Je leert open ruimte creëren waarin de energie stroomt zodat er een productieve co-creatieve sfeer ontstaat. Co-creatie in groepen staat hier centraal. Je werkt met diverse processen, waaronder Appreciative Inquiry. Allen gericht op het ontsluiten van de collectieve wijsheid van alle betrokkenen bij elkaar.  Je leert méér dan alleen theorie. Je gaat aan de slag met deze methoden en er wordt aandacht besteed aan jouw persoonlijk ontwikkelproces. Op die manier maak je jezelf deze vernieuwende vormen van ontwikkelen en samenwerken eigen

>> Lees meer en schrijf je in voor de training Art of Hosting

Vraag de brochure aan Art of Hosting

Appreciative Inquiry: werken met de positieve ervaringen van de groep via de 6-V-cyclus

Bij Appreciative Inquiry staat waarderend onderzoeken centraal. Er is ruimte voor verhalen van alle betrokkenen. Wat gaat er al goed en waar willen we meer van in de toekomst. De aanpak is strength-based in plaats van probleemoplossend. Je leert de vijf stappen van de 6-V-cyclus toepassen in een verandertraject.

Organisaties zijn constant in beweging. Keer op keer blijkt: verandering is moeilijk af te dwingen. Medewerkers willen niet, plannen staan niet in contact met de praktijk en er wordt te weinig gebruik gemaakt van kleine verbeteringen.

Appreciative Inquiry is een visie en methode die dit doorbreekt. Vanuit het startpunt van onderzoeken wat er goed is, ontstaat inspiratie, energie, motivatie en concrete plannen om verder te groeien. Alle partijen doen mee in een constructieve samenwerking die zich richt op daadwerkelijke verandering bewerkstelligen.

>> Lees meer en schrijf je in voor de training Appreciative Inquiry

Vraag de brochure aan Appreciative Inquiry


Pagina delen
Earnie Oudejans

Training Transformationeel Leiderschap en Systemisch Coachen

Bely Voskamp

Training Organisatieontwikkeling met Theory U

Zilveren Kruis

Training Organisatieontwikkeling met Theory U

Gemeente Almelo

Training Transformationeel Leiderschap en Systemisch Coachen

Ilke Tilders

Training Transformationeel Leiderschap en Systemisch Coachen

Anne-Els

Training Transformationeel Leiderschap en Systemisch Coachen

Het Eerste Huis wordt gemiddeld beoordeeld met een 9,2 uit 10 op basis van 458 beoordelingen.
Kom met ons
in contact
Hoe kunnen wij jou helpen in je persoonlijke- of organisatieontwikkeling?
We geven je graag vrijblijvend advies.