3 tips voor transformationeel coachen van kinderen

11 maart 2015

Claartje Driessen en Eleonore Karimoen-Fleur hebben jarenlange ervaring in het transformationeel coachen en begeleiden van kinderen en jongeren. Zij geven je 3 praktische tips die daadwerkelijk transformerend werken voor jezelf en het kind.
Pas de tips toe in het begeleiden en coachen van kinderen en/of jongeren en bekijk of dat deze tips jou en jouw kinderen op weg helpen.

  • Goed voorbeeld, doet goed volgen en dat begint met het potentieel in jezelf te zien en te leven
    – Kinderen kopiëren jouw gedrag. Wil jij niet dat zij continu op hun mobiele telefoon zijn, zit dan ook zelf niet continu op jouw mobiele telefoon. Wil je dat jouw kinderen vaker buiten zijn, ga dan zelf ook vaker naar buiten.
  • Als ik doe wat ik altijd deed, krijg ik wat ik altijd kreeg. Dus als ik anders kijk en luister, kan ik anders doen en zal ik anders krijgen
    – Bekijk eens of je situaties anders kunt zien of horen en ervaar hoe jouw kinderen reageren op jouw handelen. Acteren zij anders dan gebruikelijk en is het de door jou gehoopte reactie? Dan ben je goed op weg.
  • Je kunt beter hoog inzetten en falen, dan te laag inzetten en dat halen. Dus kunst is om hoge verwachtingen en idealen te hebben en je niet teleurgesteld te voelen wanneer ze niet uitkomen.
    – Het coachen van kinderen gaat met vallen en opstaan. Zet hoge verwachtingen in en kijk of jouw kinderen deze behalen. Wees niet teleurgesteld wanneer dit niet zo is, er komt altijd een volgende keer!

Zoals gezegd, het coachen van kinderen is een transformationeel proces en daar gaat tijd over heen. Benut deze tijd en pas de tips stapsgewijs toe. Wanneer jouw veranderingen voor resultaten gaan zorgen, weet je dat jouw aanpassingen effect hebben. Veel succes, maar vooral ook plezier tijdens dit proces!


Pagina delen
Gemeente Almelo

Training Transformational Presence voor Leiders en Coaches

Ilke Tilders

Training Transformational Presence voor Leiders en Coaches

Cadanz Welzijn

Training Appreciative Inquiry

Anne-Els

Training Transformational Presence voor Leiders en Coaches

Y/aim

Training Appreciative Inquiry

Het Eerste Huis wordt gemiddeld beoordeeld met een 9,1 uit 10 op basis van 450 beoordelingen.
Kom met ons
in contact
Hoe kunnen wij jou helpen in je persoonlijke- of organisatieontwikkeling?
We geven je graag vrijblijvend advies.