Co-creatie door Embodied Leadership

19 juni 2019

Blog topic: Oneindige trainingen

Co-creatie door Embodied Leadership

Deelnemers aan onze leergang Embodied Leadership gaven het programma een gemiddelde beoordeling van een 10! (hier meer) Over een periode van drie maanden kwamen de deelnemers drie keer bijeen om hun persoonlijk leiderschap te verdiepen. In de perioden tussen de bijeenkomsten bleef de groep actief met oefenen en ervaringen uitwisselen. In deze periode groeide het idee om na afloop van de leergang verder te gaan met het beoefenen. Deelnemers en trainer co-creëerden zelf een nieuwe leergroep waarin zij elkaar blijven ontmoeten.

Wat is Embodied Leadership?

Embodied Leadership versterkt het leiderschap waardoor de beweging van “door de U gaan” een vanzelfsprekende beweging wordt. In de leergang zet je de intelligentie van je lichaam in. Dit geeft je meer bewustzijn en informatie. Daardoor ga je beter waarnemen en kun je bestaande patronen doorbreken om nieuwe oplossingen te creëren. Tijdens de leergang onderzoek je de rol van lichaamsbewustzijn bij het ontwikkelen van jezelf of de groepen en individuen waar je mee werkt.

De herkomst van deze aanpak ligt in het werk van Theory U. In onze leergang doorloop je het U-proces en ontwikkel je je eigen bewustzijn én je vaardigheden om zelf te werken met deze methode. In de periode tussen de trainingsdagen ontwikkel je je zelf verder met onderzoeksvragen en oefeningen die je inpast in je dagelijks leven en werkpraktijk. Je legt ervaringen vast en bouwt je eigen vaardigheden uit om je nieuwe inzichten maximaal te belichamen in je dagelijks werk. De leergang kenmerkt zich door veel doen, veel ervaren en veel leren over jezelf. Daarnaast leer je die ontdekkingen in te zetten in je werk met of voor anderen.

De leergang

De opbouw van de leergang nodigt de deelnemers uit om zich bewust te worden van onbewuste aanpassingen die ze in hun leven hebben gedaan. Daarmee houden ze zichzelf uit verbinding met anderen. Door die aanpassingen ontstaat er op een bepaald moment stagnatie en frustratie in wat mensen willen creëren. De weerstand die daar uit volgt, brengt je in patronen en gewoontes van niet-kunnen of niet-slagen. Die patronen en gewoontes raken ingesleten in je neurologie en hier ontstaat vaak een blinde vlek op het eigen handelen. Het is niet altijd eenvoudig dit zo maar te veranderen.

Met Embodied Leadership leren deelnemers via het opnieuw bewust worden van opgeslagen lichaamswijsheid over hun eigen onbewuste patronen en hoe die te veranderen

Resultaat

Doordat ze dit inzien en er de waarde ervan ontdekken, kunnen ze in een volgende stap leren hun grootste potentieel in een nieuwe beweging in te zetten.
Door het oordeel op de patronen uit te stellen, maar er wel naar te kijken, ontstaat er tolerantie voor jezelf. Dit schepte ruimte om te experimenteren en uit te proberen.
Mensen zijn sociale wezens en we zijn ons vaak niet bewust hoe “sociaal” ons lichaam is en hoe snel het zich aanpast om in de sociale structuur te kunnen bestaan. Onze omgeving bepaalt daarmee vaker onze bewegingen en ons gedrag dan we werkelijk beseffen.

De deelnemers worden zich bewust welke aanpassingen ze doen binnen de eigen organisatie of team . Deelnemers herontdekken hun autonomie en kracht. Daarmee zijn ze in staat het geheel in beweging te brengen in plaats van dat het geheel hen in beweging brengt.


Pagina delen
Udens College
Allard van der Teems / New Nexus
Het Eerste Huis wordt gemiddeld beoordeeld met een 9.1 uit 10 op basis van 407 beoordelingen.
Kom met ons
in contact
Hoe kunnen wij jou helpen in je persoonlijke- of organisatieontwikkeling?
We geven je graag vrijblijvend advies.