Het leven na Art of Hosting

17 juli 2019

Door Lucy Herlaar

Het leven na Art of Hosting

De training The Art of Hosting and Harvesting Meaningful Conversations (AoH) zit er na drie-en-een-halve dag op. Er is veel gebeurd en gedaan. Nu ben je practitioner in The Art of Hosting and Harvesting Meaningful Conversations. Op maandag ga je weer terug naar je werk, je collega’s. Terug in de maalstroom van iedere dag. Maar dan? Hoe hou je het geleerde levend? Hoe zorg je ervoor dat je niet weer meegesleept wordt in de stress?

Gelukkig zijn er binnen AoH een heel aantal manieren om je opgedane kennis en ontwikkeling niet verloren te laten gaan. We zetten ze voor je op een rijtje:

  • Tijdens iedere training wordt een eigen WhatsApp groep aangemaakt waarvan je lid kunt worden, als je dat wilt. Dat geeft de mogelijkheid om ook na de training met de andere deelnemers contact te houden. Ook de trainers zijn lid van iedere groep. Hier kan je je vragen posten die opkomen bij het toepassen van de processen en het oefenen met hosting in je eigen omgeving. Hier kan je ook je successen vieren en krijg je aanmoediging en hulp van je mede-hosts en trainers. Een community die samen leert, elkaar helpt en aanmoedigt.
  • Het staat je altijd vrij om ons, de trainers, na de training te benaderen met vragen die je nog hebt of die opkomen. We helpen je graag naar ons vermogen.
  • Er bestaat ook een wereldwijde community van AoH practitioners die erg actief is. Zo is er een website, zijn er facebookpagina’s, een Vimeo kanaal… Hierop is een schat aan informatie beschikbaar voor iedereen en alle informatie is gratis.
  • Terugkomdagen: je wordt uitgenodigd om telkens de derde dag van de volgende AoH trainingen die verzorgd worden door Het Eerste Huis tegen een gering bedrag bij te wonen. Ook daar kan je weer je vragen en projecten meebrengen om gebruik te maken van de gemeenschappelijke wijsheid. Je kunt jezelf weer even onderdompelen, nieuwe kennis opdoen en nieuwe contacten leggen.
  • Apprenticeship: mocht je je verder willen bekwamen in AoH, hetgeen we ten zeerste aanraden omdat je je steeds verder kunt verdiepen om de processen en de hosting nog beter “in the muscle” te krijgen, kan je je bij volgende AoH trainingen aanmelden als apprentice. Dit kan bij de de Nederlandstalige training die wij verzorgen met Het Eerste Huis, maar ook bij alle andere AoH trainingen die wereldwijd gegeven worden. Je wordt dan tegelijk uitgenodigd voor de ontwerpdagen, zodat je al direct de verdieping kunt krijgen in het maken van goed lopende flows met de processen. Dat kost je over het algemeen enkel reis en verblijfkosten en geen fee voor de training zelf, omdat de waardeuitwisseling bestaat uit het meehelpen de training voor te bereiden en te geven. Dit systeem is twintig jaar geleden door de AoH community in het leven geroepen om mensen zo de kans op verdieping te geven, en wordt nog steeds succesvol toegepast. Om een goed evenwicht te houden is het aantal apprentices per training afhankelijk van het aantal deelnemers.

Hierboven vind je een aantal zaken die vooral vanuit ons als trainers en de community van practitioners georganiseerd worden, en wij zien dat er ook heel veel wordt georganiseerd door de deelnemers zelf. Het een leidt tot het ander. Een paar voorbeelden waarvan wij weet hebben:

  • Een aantal deelnemers van een AoH training vond elkaar in moederschap en komt nu samen in een groep Hosting Moms.
  • Voor een project waar een van onze deelnemers aan werkte huurde zij een deelnemer uit dezelfde training in om samen de kar te trekken.
  • Er zijn groepen die intervisiebijeenkomsten organiseren om met elkaar kennis te delen.

Je ziet, er gebeurt van alles om de kennis levend te houden, verder te ontwikkelen en aansluiting te houden bij de ontwikkelingen binnen Art of Hosting. Want ook dat staat niet stil.

Graag laten we ook nog graag Colette van der Minne, een deelneemster van een vorige AoH training aan het woord over haar “leven na Art of Hosting”. Lees hier haar verhaal >
Mocht je nog vragen hebben over de training bekijk dan ook eens dit webinar waarin meer uitleg wordt gegeven. Of neem contact op via de contactpagina. We zullen je vraag graag beantwoorden.

Lucy Herlaar, Trainer Art of Hosting


Pagina delen
Earnie Oudejans

Training Transformational Presence voor Leiders en Coaches

Bely Voskamp

Training Organisatieontwikkeling met Theory U

Zilveren Kruis

Training Organisatieontwikkeling met Theory U

Gemeente Almelo

Training Transformational Presence voor Leiders en Coaches

Ilke Tilders

Training Transformational Presence voor Leiders en Coaches

Anne-Els

Training Transformational Presence voor Leiders en Coaches

Het Eerste Huis wordt gemiddeld beoordeeld met een 9,2 uit 10 op basis van 458 beoordelingen.
Kom met ons
in contact
Hoe kunnen wij jou helpen in je persoonlijke- of organisatieontwikkeling?
We geven je graag vrijblijvend advies.