Hoe kan de toekomst jou de weg vertellen?

19 april 2021

Uit meer dan 10 jaar werk voor onze klanten, leren we hoe mensen essentiële veranderingen vorm kunnen geven in hun teams, hun organisatie en in zichzelf. Een verandering in bewustzijn laat zien hoe bestaande aanpakken wel werken, maar niet blijvend zijn. Een doorbraak in een patroon komt tot stand wanneer leiders zichzelf serieus nemen en zichzelf tot inzet maken van de verandering; niet alleen met wat ze doen, maar ook met wie ze zijn. Op het snijpunt van wie ze nu zijn en in de toekomst kunnen zijn, ligt de doorbraak naar nieuwe oplossingen.

‘Wie je in de toekomst kunt zijn’, wij noemen het de grootste toekomstige mogelijkheid van jezelf of ook wel je potentieel. Zowel in ons werk met Theory U als in Transformational Presence werken we daar mee. De U is meer een instrument voor veranderingen in organisaties, Transformational Presence gaat over veranderingen voor jezelf of de mensen met wie je werkt.
Bekijk de training Organisatieontwikkeling met Theory U

De essentie van Theory U

Een essentie in beide aanpakken is een verandering in jouw bewustzijn. Het gaat niet om wat je doet of hoe je het doet, het gaat om van waaruit je het doet. Dat is de bron van je leiderschap. Over het wat en hoe van leiderschap is al veel bekend, Het Eerste Huis focust zich op de bron van leiderschap in de leider zelf. Wanneer je die aanboort, gebeuren er grootse dingen.

Jouw bron van leiderschap

In drie grote stappen maakt Theory U je bekend met jouw bron van leiderschap en inspiratie en ontdek hoe je daarmee je doelen behaalt. De eerste stap gaat over waarnemen wat er is en afscheid nemen van je opvattingen en concepten die niet meer werken. Niet alleen die van de je organisatie, ook en vooral die van jezelf ga je achter je laten. Vrij van die oude concepten, hervind je je eigen bron van inspiratie, leiderschap of mens zijn. Dat is het punt onder in de U, het punt tussen alles wat achter je en alles wat vóór je ligt. Wij noemen het ook wel het ‘doorbraakpunt’. Het geeft vaak een essentieel inzicht of een hoognodige opluchting. Daarvandaan stap je in de derde fase, namelijk om je nieuwe inzicht tot werkelijkheid te maken.

Wat kan het U proces voor jou betekenen?

Het U proces werkt verslavend. Het is een veranderaanpak die creatief is, persoonlijk, reflectief en onverwachte, maar vaak lang gehoopte, inzichten geeft. Als je weet dat wat je nu doet, niet meer werkt, dat het tijd is voor iets nieuws maar je weet niet wát, doe dan mee met onze volgende U. Je doorloopt in drie dagen een geheel U proces met een eigen vraagstuk of project. Je leert de theorie van Theory U en doet volop interventies die je laten inzien hoe het werkt en waarom het werkt.

De trainer

Jos Rovers werkt al sinds 2008 met de U, ontmoette Otto Scharmer meerdere malen en heeft veel veranderingen begeleid met deze aanpak. Samen met Transformational Presence vormt Theory U het hart van onze aanpak om te werken met emergente verandering. Bel ons als je méér wilt weten voor jezelf of je organisatie of schrijf je in via onderstaande knop. We zien je graag terug in één van onze programma’s.
Schrijf je in voor de training Organisatieontwikkeling met Theory U

Pagina delen
Jos Rovers

Jos Rovers

Eigenaar, Consultant, Trainer

T. (085) 301 87 41

Anita Sijm

Workshop Theory U

Het Eerste Huis wordt gemiddeld beoordeeld met een 9 uit 10 op basis van 378 beoordelingen.
Kom met ons
in contact
Hoe kunnen wij jou helpen in je persoonlijke- of organisatieontwikkeling?
We geven je graag vrijblijvend advies.