Leiden op afstand in 2021 (en verder)

29 maart 2021

Als leider heb je afgelopen jaar voor meerdere uitdagingen gestaan. Er wordt van jou hoe dan ook een actieve bijdrage verwacht om het team effectief en efficiënt te laten werken. Afgelopen jaar was daarin geen uitzondering. Het is jouw rol om oog te hebben voor de onderlinge verbinding in het team. Maar hoe pak je deze aan in tijden van verandering?

Leren leiden in 2021? Neem deel aan onze workshop!

Behoud de kracht van jouw team

Mensen hebben elkaar nodig om iets te kunnen leveren. In de offline werkwereld zijn er patronen waardoor mensen zich bij elkaar voelen. Voor jou de taak als leider om deze patronen in de online wereld te brengen. In de workshop Leiden op Afstand worden kernpunten besproken die bijdragen aan het behouden van de kracht van jouw team.

Eén van die kernpunten is verwachting. Online is het moeilijker om bij elkaar in te checken. Gevoelens, waarneming en emoties zijn minder zichtbaar. Je kunt dit opheffen door vaagheden te vermijden. Benadruk bijvoorbeeld wat je van de anderen verwacht en wat zij van jou mogen verwachten. Zo creëer je duidelijkheid voor jezelf en jouw teamleden.

Zet je zelf-focus uit…

Als leider sta je vaak op de voorgrond waardoor je je eigen verhaal onbewust ook op de voorgrond zet. Het is deze onbedoelde zelffocus die het vertrouwen bij jouw teamleden afbreekt. Je voorkomt zelf focus door niet als eerste te spreken in een online vergadering. Op deze manier laat je non-verbaal zien dat jouw teamleden een belangrijk onderdeel zijn van het team.

… en jouw empathisch vermogen aan

Met empathie zorg je ervoor dat jouw medewerkers hun verdediging laten zakken. Hierdoor identificeren zij zich met jou en stellen ze zichzelf open. Er ontstaat een vertrouwensband die de productiviteit ten goede komt. Empathie is vaak een moeilijk aspect voor leiders. Empathie wordt gezien als een teken van zwakte, terwijl dat zeer onterecht is.

De tijden zijn veranderd. Jouw medewerkers werken vaker vanuit huis. Aan jou de taak als leider om deze andere manier van werken te vormen. Benut het potentieel van jouw team door de kracht van jouw team te behouden en schrijf je in voor de workshop Leiden op Afstand.

Klik hier als je het potentieel van jouw team wilt benutten

Pagina delen
Jos Rovers

Jos Rovers

Eigenaar, Consultant, Trainer

T. (085) 301 87 41

Anita Sijm

Workshop Theory U

Het Eerste Huis wordt gemiddeld beoordeeld met een 9 uit 10 op basis van 378 beoordelingen.
Kom met ons
in contact
Hoe kunnen wij jou helpen in je persoonlijke- of organisatieontwikkeling?
We geven je graag vrijblijvend advies.