Hoe haal je de offline wereld naar de online wereld?

15 december 2020

Afgelopen november hadden wij een drukke maand met trainingen. In goed overleg met de locaties en het nalopen van de regelementen op de website van Rijksoverheid bleek dat we alle trainingen fysiek konden laten doorgaan. De reacties die wij van de deelnemers kregen waren hartverwarmend. De behoefte naar trainen in real life bleek groot.

Mensen wíllen samenkomen, de verbinding met kantoor voelen en de sfeer met collega’s ervaren. Nu de pandemie langer voortduurt, wordt de behoefte naar contact zonder beperkingen groter. Dat maakt dat de verbinding met kantoor en collega’s nu een belangrijker item is dan in het begin van de pandemie.

Haal de offline wereld naar de online wereld

Het helpt je als organisatie om leiden op afstand te voeden. Er is meer nodig dan doen-of-alles-hetzelfde-is maar dan online. Door de offline wereld naar de online wereld te halen zorg je voor een grote daadkracht in de organisatie.

Met welke punten moet je rekening houden voor succesvol Leiden op Afstand?

Succesvol leiden op afstand vraagt een andere aanpak. Houdt rekening met onderstaande aandachtspunten.

 • Verbinding. De meeste grote prestaties in organisaties worden door teams gedaan. Niet door individuen. Mensen hebben elkaar nodig om iets te leveren. Geef aandacht aan de kwaliteit van die relatie.
 • Vertrouwen. De basis van veiligheid. Hoe langer en hoe stabieler het vertrouwen, des te meer kunnen mensen excelleren.
 • Verwachting. Maak expliciete afspraken want alle ‘reserve’ is uit het contact. Maak heldere afspraken over alles maar vooral over alles wat voorheen vanzelfsprekend was.
 • Vermijd het streven naar perfectie in het streven naar succesvol leiden op afstand. Ook voor jou is de situatie anders dan normaal. Het gaat erom dat jij of jouw organisatie laat zien dat je de verbinding in het team wilt behouden, het gaat erom dat jij jouw collega’s zíét. Wat deze pandemie ons leert, is dat we als mensen tot meer in staat zijn dan dat we aanvankelijk dachten.

  Wil jij de verbinding in jouw team behouden of verbeteren? Meld je dan aan voor de workshop Leiden op Afstand. Krijg tips, direct toepasbare adviezen en ga aan de slag met jouw cases


  Pagina delen
  Jos Rovers
  Jos Rovers

  Eigenaar, Consultant, Trainer

  T. (085) 301 87 41

  Gemeente Almelo

  Training Transformational Presence voor Leiders en Coaches

  Ilke Tilders

  Training Transformational Presence voor Leiders en Coaches

  Cadanz Welzijn

  Training Appreciative Inquiry

  Anne-Els

  Training Transformational Presence voor Leiders en Coaches

  Y/aim

  Training Appreciative Inquiry

  Het Eerste Huis wordt gemiddeld beoordeeld met een 9,1 uit 10 op basis van 450 beoordelingen.
  Kom met ons
  in contact
  Hoe kunnen wij jou helpen in je persoonlijke- of organisatieontwikkeling?
  We geven je graag vrijblijvend advies.