Masterclass voor TP Graduates

16 juni 2023

Elke keer weer is het een onvergetelijke dag: de masterclass voor alle Transformational Presence graduates. Een dag vol inspiratie, kennisdeling en schitterende ontmoetingen.

Het programma van de dag was zorgvuldig samengesteld om deelnemers uit te dagen, iets nieuws aan te reiken en nog verder te laten groeien. In dit artikel geven we je een inkijkje in deze dag, wat de deelnemers hebben geleerd en hoe wij de fijne sfeer hebben ervaren.

Krachtige opening: vol in verbinding

Transformational Presence trainer Jos Rovers begeleidde de dag. Hij nam de groep direct mee door in te gaan op de rol van de (bege)leider: Hoe creëer je een ruime ‘holding space’ waarin de ander zijn/haar werk kan doen? Als (bege)leider neem je ongemerkt al direct een positie in zodra je cliënt/collega/werknemer de ruimte in komt. Wat gaat er door je heen, wat ga je automatisch doen en welke beweging maak je in die eerste ontmoeting?

Na een korte introductie gingen de deelnemers, zoals dat gaat bij Het Eerste Huis, direct zelf aan de slag. In een oefening in viertallen ontdekten deelnemers hun eigen onbewuste patronen in de ontmoeting met een ander. Via een korte coach-interventie deden ze de ontmoeting dan opnieuw; de tweede ontmoeting. De ontdekkingen waren verrassend. Mensen merkten dat er meer ruimte en openheid ontstond om de ander te ontmoeten en een plek te maken voor ‘wat er wil gebeuren’.

Ziel is verbonden aan waarheid.
Ego heeft de kracht om waarheid tot werkelijkheid te maken.

Verder de diepte in

Na deze krachtige opening, ging de groep verder de diepte in. “Willen. Wat wil ér. Wat wil ík.” Deze woorden vormden de rode draad van de dag.

Jos zette uiteen wat ‘willen’ is. Hij lichtte toe dat er de ik-wil is die meer over je buitengebied gaat en verbonden is met het 3e chakra. Daarnaast is er wil die meer je binnenkant raakt; dat gaat over verlangen. Dat is meer het terrein van het 4e chakra. Daar waar willen en verlangen samenkomen, ontstaat ruimte voor wat er wil, dat laatste zou je ook de ‘grote wil’ kunnen noemen.

Er was uitwisseling, muziek, reflectie en een letterlijke stap in het potentieel. Prachtig om te zien hoe alle deelnemers direct de diepte in gingen en helderheid kregen op het soms toch wat ingewikkelde domein van wil, vrije wil en grote wil.

Verdiepend werk rondom ziel en ego

Het eerste deel van de dag was een voorbereiding op verdiepend werk rondom ziel en ego in de middag. Ziel als het grote verlangen en ego als de ik-wil die het mogelijk maakt. Als ziel staat voor je grote wil, voor je waarheid, dan is ego het instrument om die waarheid tot werkelijkheid te maken.

De middag startte met een korte en verrassende nieuwe tool om snel contact te maken met ziel, die van jezelf of je client. Vervolgens kregen de graduates een nieuwe, uitgebreidere tool aangereikt om te werken met ziel en ego. Jos deed een demo en daarna gingen de deelnemers er zelf mee aan de slag. Deze partner-coachings waren een mooi hoogtepunt van de dag. De deelnemers hielpen elkaar met die nieuwe tool stappen zetten in hun wijsheid in het werk met ziel en ego.

HEH Graduates: een community van gelijkgestemden

Er was een prettige positieve en stimulerende vibe tijdens de masterclass. Deelnemers voelden een sterke onderlinge verbondenheid, alsof ze elkaar al jaren kenden uit een hechte gemeenschap. De ruimte was vanaf de eerste ontmoeting gevuld met nieuwsgierigheid, openheid en een gedeelde passie voor werken met het potentieel. De energie en het enthousiasme waren voelbaar in de hele ruimte.

“Wat was het weer heerlijk om een hele dag bezig te zijn met Transformational Presence Leadership and Coaching – tools! Na 10 jaar ben ik nog steeds enthousiast over deze werkmethode, die heerlijk speels is en prachtige inzichten geeft!”
Marianna Politis, Coach, projectleider, verbinder

“Heerlijk om anderen te ontmoeten in dezelfde energie van Transformational Presence en een dagje samen op pad te zijn.”
Jos van Minderhout, Agile Team Coach & Personal Coach

Bij Het Eerste Huis weten we dat de grote thema’s in je leven steeds opnieuw om stappen vragen. Onze programma’s starten dat vaak op, en daarna is het fijn wanneer er ruimte is voor een vervolg. Daarom bouwen we aan een community. Om steeds naar toe terug te komen en geïnspireerd te raken. Keer op keer geeft het ons een geweldig gevoel om graduates van onze trainingen samen te brengen en waardevolle inzichten en inspiratie mee te geven zodat ze het geleerde kunnen blijven integreren in hun werk en leven. Deze masterclass was een dag om weer eens ‘de stekker in die verticale energie’ te steken, zoals een deelnemer zei. Dat is exact de reden waarom we onze community blijven betrekken, samenbrengen en voeden. We brengen je terug in de sfeer van ontdekking en potentieel.

Enthousiast geworden? Op 26 januari 2024 is er weer een Masterclass Transformational Presence. Schrijf je in. Leuk wanneer je er bij bent.

 


Pagina delen
Earnie Oudejans

Training Transformational Presence voor Leiders en Coaches

Bely Voskamp

Training Organisatieontwikkeling met Theory U

Zilveren Kruis

Training Organisatieontwikkeling met Theory U

Gemeente Almelo

Training Transformational Presence voor Leiders en Coaches

Ilke Tilders

Training Transformational Presence voor Leiders en Coaches

Cadanz Welzijn

Training Appreciative Inquiry

Anne-Els

Training Transformational Presence voor Leiders en Coaches

Het Eerste Huis wordt gemiddeld beoordeeld met een 9,2 uit 10 op basis van 457 beoordelingen.
Kom met ons
in contact
Hoe kunnen wij jou helpen in je persoonlijke- of organisatieontwikkeling?
We geven je graag vrijblijvend advies.