Oefening: Versterk je intuïtie

9 april 2019

Aandacht, bewustzijn, betrokkenheid en mindfulness

Embodied Leadership: versterk je bewustzijn en vergroot je impact!

Het Eerste Huis werkt in organisaties met essentiële programma’s. Oppervlakkige aanpakken zijn er al genoeg. Veel van ons werk is gericht op aandacht, bewustzijn, betrokkenheid en mindfulness. Aan de basis ligt een appèl op onze intuïtieve geest, in samenwerking met ons rationele denken. Kun je je intuïtie versterken?

3 tips om je intuïtie te versterken

1. Sta stil op een willekeurig moment van de dag en kijk om je heen. Neem de hele omgeving in je op alsof je die voor de eerste keer ziet en houd je zelf voor dat dat beeld een wezenlijk inzicht voor je heeft. Wat is het?

2. In een ontmoeting met een ander mens, maak je los van de inhoud van de ontmoeting (zoals de agenda, het doel, het onderwerp) en stel jezelf de vraag wat deze persoon voor betekenis voor je heeft in wie je bent, hoe je leeft en werkt. Waarom is deze persoon op je pad gezet? Wat leer je over jezelf?

3. De hele dag dwalen je gedachten af naar een bepaalde persoon of een bepaalde gebeurtenis. Neem het besluit om die aandacht te volgen. Bel de betreffende persoon op, of ga die activiteit uitvoeren. Als je hele dag aan water denkt, ga dan naar het zwembad, of naar de rivier, net wat jouw gedachte is. Volg consequent het signaal uit je onderbewuste en ontdek wat er voor je is in de ontmoeting met die persoon of die gebeurtenis.

Merk je dat je het toch maar ‘raar’ vindt om dit soort dingen op deze manier te doen? Proficiat! Door te erkennen wat het met je doet, ben je gestart om méér intuïtief te worden. Je rationele geest is nog te sterk om de controle los te laten, maar dat komt wel. Intuïtie is net als je conditie bij het hardlopen; je kunt het stap voor stap opbouwen. En als je dat met toewijding doet, word je er steeds beter in.

Vraag de brochure Transformational Presence voor leiders en coaches aan

Pagina delen
Earnie Oudejans

Training Transformational Presence voor Leiders en Coaches

Bely Voskamp

Training Organisatieontwikkeling met Theory U

Zilveren Kruis

Training Organisatieontwikkeling met Theory U

Gemeente Almelo

Training Transformational Presence voor Leiders en Coaches

Ilke Tilders

Training Transformational Presence voor Leiders en Coaches

Anne-Els

Training Transformational Presence voor Leiders en Coaches

Het Eerste Huis wordt gemiddeld beoordeeld met een 9,2 uit 10 op basis van 458 beoordelingen.
Kom met ons
in contact
Hoe kunnen wij jou helpen in je persoonlijke- of organisatieontwikkeling?
We geven je graag vrijblijvend advies.