Zo kom je los van je werk wanneer je op vakantie gaat

14 juni 2021

De dagen worden langer en de temperaturen lopen op. Collega’s op kantoor gaan met vakantie en ook jouw vakantie zit eraan te komen. Maar eerst nog even die to-do lijst afwerken, de mailtjes in jouw mailbox beantwoorden en die telefoontjes plegen. Eenmaal op weg naar je vakantiebestemming merk dat je het werk nog steeds in jouw hoofd zit. Je mag dan wel vrij zijn, je hersenen blijven nog doormalen. Met deze tips laat je je werk op je werk.

Zo kom je los van je werk

Op het werk vragen collega’s maar ook relaties veel van jouw aandacht. Hoe zorg je ervoor dat jouw vakantie ook écht als vakantie aanvoelt? Met behulp van onderstaande tips zorg je ervoor dat je tijdens jouw vakantie totaal kunt ontspannen.

  • Stel prioriteiten
  • Neem bewust de tijd om te kijken naar je werk en stel een prioriteitenlijst op. Welke taken moeten er voor de vakantie af zijn, welke kunnen blijven liggen?
    Zijn er taken die kunnen blijven liggen wanneer je een globale opzet hebt opgesteld?

  • Draag over
  • Net zoals dat jij voor jouw collega’s klaar staat, staan zij voor jou klaar. Doe een beroep op ze bij taken die écht niet kunnen blijven liggen. Neem wel een leuk souvenirtje mee bij wijze van bedankje voor het opvangen van jouw werk.

  • Mute werk-communicatie op jouw telefoon
  • Door volledig te ontspannen op vakantie laadt je je op en kun je bij terug komst weer vol energie aan de slag. Dit lukt enkel wanneer jij volledig ‘uit-tuned’ van jouw werkgever. Zet werk-apps op stil of zet je telefoon uit. Niet in alle functies is het mogelijk om de telefoon op stil te zetten of volledig uit te zetten. Spreek tijden af waarin je telefonisch bereikbaar bent bij vragen.
    De mail is een gevaren zone tijdens je vakantie. Je bekijkt al snel meer mails dan dat je in eerste instantie van plan was. Probeer jouw mailbox gesloten te houden of spreek een tijdstip met jezelf af waarin je aan jouw mail mag werken.

Rest ons nog jou een hele fijne vakantie te wensen. Geniet ervan, ontspan en kom vol energie terug! Wil je na jouw vakantie jouw vakantie energiek starten? Meld je aan voor de Stiltedag op 3 september!


Pagina delen
Edith Kruijswijk - Het Eerste Huis
Edith Kruijswijk

Bureau lead, Klantenadviseur en Coach

T. (085) 301 87 41

Jeanette Klompmaker

Training Transformational Presence voor Leiders en Coaches

Christel

Training Transformational Presence voor Leiders en Coaches

Wim Braaksma, NHLStenden Hogeschool

Training Transformational Presence voor Leiders en Coaches

Protion

Workshop Appreciative Inquiry

Channah

Training Impact Vergroten in Groepen

NN

Training Impact Vergroten in Groepen

Veerle

Training Transformational Presence voor Leiders en Coaches

Het Eerste Huis wordt gemiddeld beoordeeld met een 9.1 uit 10 op basis van 386 beoordelingen.
Kom met ons
in contact
Hoe kunnen wij jou helpen in je persoonlijke- of organisatieontwikkeling?
We geven je graag vrijblijvend advies.