Zomer Challenge – #Oefening 4: Sensing Journey

5 augustus 2020

In deze oefening neem je de tijd om je te focussen op jouw ambitie. Misschien is het een ambitie waar je al lang mee rondloopt, of misschien is deze helder geworden door de voorgaande oefeningen van onze Zomer Challenge. Je gaat even bewust stilstaan om je ambitie of vraagstuk verder te brengen. Je verlaat letterlijk het hier en nu, en brengt je ambitie naar een nieuwe plek.

Stap 1:

Wat is de ambitie waar jij je op wilt focussen? Dit kan een organisatievraagstuk, leiderschapsuitdaging of persoonlijke uitdaging zijn. In deze oefening geven we je de aanzet om het maximale uit je vraagstuk te halen. Laat je oordelen, routines en patronen los om open te staan voor nieuwe inzichten en met een nieuwe blik naar de situatie te kijken. Kijk met frisse ogen en oprechte nieuwsgierigheid naar je vraagstuk. Formuleer de vraag of ambitie en denk alvast na over wat de mogelijke opties zijn. Schrijf dit voor jezelf op.

Stap 2:

Kies een plek voor jouw Sensing Journey. We raden je aan om een nieuwe omgeving te kiezen waar het vraagstuk zich niet voordoet. Denk aan een heerlijk rustig bos, of juist een drukke nieuwe stad. Waar vermoed jij dat je tot nieuwe inzichten gaat komen?

Stap 3:

Neem de tijd om te landen in de door jou gekozen plek. Kijk rond, ontspan, adem de nieuwe lucht in. Wat denk je dat de gekozen plek jou wil vertellen over je ambitie of vraagstuk? Schrijf alles op; feiten, gevoelens en indrukken, neem hier de tijd voor.

Stap 3:

Welke emoties komen er bij je naar boven? Wat probeert je eigen lichaam je te vertellen? Doe eventueel een full body scan om te kunnen voelen wat je voelt.

Stap 4:

Welke inzichten neem je mee uit deze Sensing Journey?

Stap 5:

Ter afsluiting ga je iets meenemen uit de omgeving. Gebruik de tijd om even rond te kijken. Wat kun je meenemen ter herinnering aan jouw sensing journey? Neem het object mee naar huis om in de toekomst terug te kunnen gaan naar de plek waar je vandaag was.

Wat voor inzichten heb jij uit jouw Sensing Journey gehaald en ben je verder gekomen in je vraagstuk? Wij zijn erg benieuwd of en hoe dit voor jou een waardevolle oefening is geweest. Laat het ons even weten via ons Facebook kanaal of via een mailtje, we zijn benieuwd!


Pagina delen
Gemeente Almelo

Training Transformational Presence voor Leiders en Coaches

Ilke Tilders

Training Transformational Presence voor Leiders en Coaches

Cadanz Welzijn

Training Appreciative Inquiry

Anne-Els

Training Transformational Presence voor Leiders en Coaches

Y/aim

Training Appreciative Inquiry

Het Eerste Huis wordt gemiddeld beoordeeld met een 9,1 uit 10 op basis van 450 beoordelingen.
Kom met ons
in contact
Hoe kunnen wij jou helpen in je persoonlijke- of organisatieontwikkeling?
We geven je graag vrijblijvend advies.