Online lab Appreciative Inquiry

Online training Appreciative Inquiry Waarderend Onderzoeken

Start met waarderen wat goed gaat. Door gebruik te maken van aanwezige positieve energie voor verandering en vernieuwing, bereik je sneller en beter resultaat. De heldere en breed toepasbare stappen van het Appreciative Inquiry model maken dat je direct aan de slag gaat met de gewenste beweging. Vragen stellen resulteert in doen. 

Maak gebruik van wat er al is

Organisaties en mensen zijn voortdurend in beweging. Keer op keer blijkt: verandering is niet af te dwingen. Medewerkers willen niet, plannen staan niet in contact met de praktijk en daarmee blijven veel projecten hangen in de plannenmakerij. Er wordt weinig gebruik gemaakt van wat er al is, van aanwezige ervaringen voor verbetering en ontwikkeling.

Doorbreek de status quo

Appreciative Inquiry (in het Nederlands ook wel Waarderend Onderzoeken) is een zienswijze en methodiek die weerstand bij verandering vóór blijft. Bij de start maken we iedereen tot veranderaar en onderzoeker. Daarvandaan gaan deelnemers aan de slag om waardering, verlangens en energie aan te spreken om groei en eigenaarschap te creëren. Elke stem in het systeem telt. Met A.I. faciliteer je een constructieve samenwerking die zich richt op het creëren van daadwerkelijke verandering. Onderzoeken ís veranderen.

Wat kan je verwachten?

In deze training leer je de grondbeginselen van Appreciative Inquiry toepassen. Dat begint altijd met het stellen van een waarderende vraag – vertel over een keer dat het goed ging. Een vraag is immers ook een interventie, en daarmee richt je de focus direct op waar de mensen en organisatie wél naar toe willen. In de training doorloop je de volledige 5-V-cyclus en leer je de verschillende stappen op diverse manieren toepassen.

Na afloop ken je alle stappen van de Waarderend Onderzoeken aanpak. Je hebt meer zelfkennis en diverse tools in handen die je in je eigen praktijk kunt inzetten. Je weet hoe je mensen, teams en organisaties kunt begeleiden bij verandering met behulp van waarderend onderzoeken. 

Iets voor jou?

Je houdt je bezig met vernieuwing en verandering en je bent op zoek naar praktische methodes die je daarbij kunt inzetten. De training is zeer geschikt voor consultants, trainers, adviseurs en coaches. Ben je werkzaam in een organisatie en wil je doorbraken creëren in je eigen team of binnen de organisatie? Dan sluit deze training ook goed aan bij je leerwensen.

Je gelooft in potentieelgerichte aanpakken waarbij ruimte is voor datgene ‘waar naar verlangd wordt’. Je gaat het (online) experiment en het onderzoek niet uit de weg en staat open voor een lerende omgeving. De Waarderend Onderzoeken aanpak van het Eerste Huis is daar uitermate geschikt voor. Het combineert (zelf)onderzoek en creatieve co-creatie met een hands-on probleemoplossende aanpak.

 

Dit leer je

In de online training ga je leren door te ervaren. Daar gaat het om bij Waarderend Onderzoeken. Vanaf het eerste moment ben je onderzoeker. Je leert de 5V-cyclus volgen, en het toepassen van de waarderende en onderzoekende zienswijze. In werkvormen die je hoofd, hart en buik aanspreken 
 
Je leert:
Een Waarderende en onderzoekende grondhouding
De 5 stappen van het 5V model kennen en toepasbare werkvormen per stap toepassen
Je eigen rol in een A.I. traject verhelderen
Je eigen vraagstuk verhelderen
De toepassing van A.I. als verandermethodiek in je eigen vraagstuk
Motiverende argumenten voor het toepassen van A.I. in je organisatie
 

Ontdekkingen voor jezelf

Tijdens de 6 online sessies doorloop je de 5-V-cyclus meerdere keren. Daardoor maak je je de grondhouding en de aanpak eigen.
 
We starten door te oefenen met een waarderend onderzoek met jezelf als onderzoeksobject.  Je kunt een waarderend onderzoek voor anderen pas begeleiden wanneer je het eerst op jezelf hebt toegepast. Vervolgens maak je de stap naar je eigen omgeving. Je hebt jezelf beter leren kennen en je hebt geleerd hoe je kunt interveniëren met een waarderende bril. Het doel van het lab is dat jij concrete stappen kunt nemen in jouw huidige praktijk.
 
Je zult ontdekken dat je deze aanpak en technieken kunt inzetten in coaching, teambegeleiding en in het vormgeven van verandertrajecten. Met de aanpak van Appreciative Inquiry maak je gebruik van wat er is: de kennis, ervaring en energie van alle aanwezigen. 
 

 

Over Appreciative Inquiry

Appreciative Inquiry is gebaseerd op het sociaal constructionisme. Daarin is er niet één vaststaande werkelijkheid, maar komt de werkelijkheid voort uit een gezamenlijk onderzoek naar ieders eigen werkelijkheid. Op die manier ontstaan uitkomsten die gedragen worden.

Waarderend Onderzoeken werkt met de kracht van verhalen. Door verhalen te delen van wat goed is gegaan, worden alle partijen betrokken met positieve aandacht. Bovendien gaat het om wat er werkelijk is of was en gaat het gesprek niet over nog niet bestaande concepten (B) in de toekomst. Dat geeft inspiratie voor verandering: juist door de houding en taal te richten van wat slecht is naar wat goed gaat, vindt direct al een verandering plaats.

Een klein voorbeeld. Stel dat je in je organisatie rondloopt met de vraag wat is hier allemaal mis?” In je hoofd begin je alles te zien wat mis is en krijg je een negatief gevoel. Met de vraag wat is er goed aan deze plek?” ervaar je meer positiviteit en zie je meer goede voorbeelden. Waarderend Onderzoeken gebruikt deze positieve basis om op verder te bouwen: centraal staat het kijken naar wat mensen waarderen en waar ze naar verlangen en daarmee kansen en mogelijkheden creëren.

De 5-V-cyclus 

Waarderend Onderzoeken is een ontwikkelaanpak; je kunt vooraf geen strikt gedefinieerde uitkomst vaststellen. Je gaat van A naar B waarbij je B pas kent wanneer je er bent aangekomen. De kracht van Waarderend Onderzoeken is dat niet de inhoud van B, maar het proces naar B zeer helder is. We zetten duidelijke en samenhangende stappen en noemen dat proces de 5-V-cyclus. Dat geeft houvast en ruimte om dat te laten ontstaan wat echt behulpzaam is.
 
Het veranderproces is gericht op een gewenste toekomst, in plaats van het oplossen van een probleem.
 
 

Het online programma

Ervaren, leren en oefenen

Tijdens de 6 online sessies doorloop je met de andere deelnemers de gehele Appreciative Inquiry-cyclus. Je krijgt inzicht in jezelf, de theorie en ervaart diverse tools en technieken die aansluiten bij de verschillende stappen in het proces.

Elke online sessie duurt 2 uur. Elke sessie is een combinatie van theorie met ruimte voor het collectief vragen stellen en verdiepen, gecombineerd met het doen en ervaren van A.I. in werkvormen die je zowel individueel als in groepen doet.  
 
Tussen de sessies door zijn er opdrachten die zo veel mogelijk gaan over het onderzoeken van je dagdagelijkse praktijk in het hier en nu. Te gebruiken als onderzoeksmateriaal in de sessies.
 
Een 1:1 coaching sessie van 1 uur is onderdeel van de training. Alles dat aandacht krijgt groeit. Naast de ruimte in de groepssessies die we bewust klein houden (maximaal 10 deelnemers per online sessie) is er, naast de 6 collectieve sessies, 1 op 1 aandacht voor jouw persoonlijke ontwikkeling en/of vraagstuk. 
 

Sessie 1 Verkennen

Je maakt kennis met de grondbeginselen van Waarderend Onderzoeken en de 5V-cyclus. We verkennen de kracht van de volgordelijkheid van de 5 V’s. De V van ‘Verkennen’ staat centraal. Naast de theorie verkennen we wat jouw intentie is met deze training. We onderzoeken o.a. de vraag - waar mag meer leven in, ofwel, ‘waaraan mag ik meer aandacht geven?’ als start van jouw eigen onderzoek.
 

Sessie 2  Vertellen

Met het delen en analyseren van persoonlijke succesverhalen halen we jouw eigen praktijk en kwaliteiten in het onderzoek. We ‘Vertellen’ elkaar letterlijk wat er goed ging en brengen in kaart wat we waarderen en waar we goed in zijn. Wat aandacht krijgt, groeit.
 

Sessie 3 Verbeelden

De vraag, - waar verlang je naar voor de toekomst? - staat centraal in deze sessie. We ‘Verbeelden’ de gewenste toekomst. Dromen mag. Wat is jouw hiërarchie van verlangens en wat zorgt daadwerkelijk voor beweging? Wat aandacht krijgt, groeit.
 

Sessie 4 Vernieuwen

Het is tijd voor ‘Vernieuwen’. Als we alle talenten de volle ruimte geven en we verlangens kennen, wat mag en kan er dan gebeuren? Welke overtuigingen vragen om (her)waardering of vervanging door nieuwe om een duurzame beweging in gang te zetten? We werken o.a. aan provocatieve voorstellen die met één been in je dromen staan en met één been in je dagdagelijkse praktijk.  
 

Sessie 5 Verwezenlijken

Borging vind in een Waarderend Onderzoek gaandeweg plaats door te werken met de eigen en elkaars waarderingen en verlangens waar energie op zit. ‘Verwezenlijken’ gaat over de vraag, wat zijn we anders gaan zien en doen en hoe hou je de ontstane beweging vast? Hoe geef je de ervaren technieken en grondhouding een plek in jouw leven en praktijk? Zonder te vervallen in plannenmakerij.
 

Sessie 6 Verbinden

Door met elkaar te onderzoeken wat we als collectief gewaardeerd hebben in de sessies en terug te kijken op je eigen traject, zorgen we voor integratie van je leerpunten. Wat heb je te doen en hoe helpt Waarderend Onderzoeken daar nu bij? Dit is ook de sessie om de eventueel nog losse eindjes met elkaar te onderzoeken.    
 

1:1 Coaching

Tijdens de 1:1 coaching sessie van circa 1 uur is ruimte om in of uit te zoomen op persoonlijke thema’s en/of jouw praktijkvraagstuk in je organisatie of praktijk. Dat kan online, maar ook in de natuur (op veilige < 1,5m afstand). Je maakt zelf een afspraak, dat kan tussen en ook na afloop van de 6 online sessies. 
 

Data

 

  • Dinsdag 22 september t/m dinsdag 27 oktober

Dinsdagen van 10:00 uur tot 12:00 uur

Sessie

Datum

Tijd

Sessie

1

30-9-2020

10:00 uur

Verkennen

2

7-10-2020

10:00 uur

Vertellen

3

14-10-2020

10:00 uur

Verbeelden

4

21-10-2020

10:00 uur

Vernieuwen

5

28-10-2020

10:00 uur

Verwezenlijken

6

4-11-2020

10:00 uur

Verbinden

1 op 1 coaching

nader af te stemmen

 

 

Na de start wordt een coachingsgesprek ingepland met jou en de trainer. Dit kan tijdens de sessies, of na alle sessies. Een 1:1 coaching sessie van 1 uur is onderdeel van de training. Alles dat aandacht krijgt groeit. Naast de ruimte in de groepssessies die we bewust klein houden (maximaal 10 deelnemers per online sessie) is er, naast de 6 collectieve sessies, 1 op 1 aandacht voor jouw persoonlijke ontwikkeling en/of vraagstuk. 

 

Tijden

Via platform Zoom: ontvangst vanaf 9:50 uur. Start training 10:00 uur, einde 12:00 uur. 
 

Investering 

De prijs van de online training van 12 uur en het individueel coachgesprek bedraagt € 945,- (excl. 21% btw). 
 

Groepsinschrijving 

Wil je met 3 of meer personen deelnemen aan deze training? Neem dan contact met ons op en informeer naar de mogelijkheden.
 

Trainer 

Rudi Hartmans: Muziek luisteren en kundalini yoga. Dat zijn passies van Rudi (1970). In zijn werk zit eveneens een prachtig ritme. Met zijn frisse blik, vol verwondering en waardering, begeleidt hij mensen en organisaties in ontwikkeling. Samen onderzoeken, vertragen, leren en veranderen. Dat is wat Rudi doet. Met gevoel en nieuwsgierigheid voor wat ons handelen drijft en voor wie we werkelijk zijn.

Rudi behaalde zijn Master in Veranderkunde bij SIOO (ACM) in 2012. Oorspronkelijk studeerde hij bouwkunde aan de TU in Delft, maar wat er ín gebouwen en ín mensen gebeurt fascineert hem veel meer. Hij stond 20 jaar gelden mede aan de basis en heeft ruime praktijkervaring met de gedrags- en veranderkant van wat Het Nieuwe Werken en later zelfsturing is gaan heten. Steeds gemotiveerd door innovatie, zijn drijfveer mensen met meer bevlogenheid te laten werken en ongekend potentieel te ontketenen. In 2019 rond hij zowel de opleiding familie- als organisatieopstellingen af (Bert Hellinger Instituut). Met specialismen in waarderend onderzoeken (Appreciative Inquiry), storytelling, actie- en cultuuronderzoek en systemisch werk brengt hij mens en organisatie in beweging.

Wat hem raakt bij Het Eerste Huis? Het belang van intentie en dat veranderen begint met het nemen van de wereld zoals die is.

 

 
Datum: 
woensdag 30 september 2020 tot woensdag 4 november 2020
Prijs: 
Prijs (excl. btw)€ 945,00
BTW 21%€ 198,45
Totaal€ 1 143,45
Locatie: 
Online - Zoom

In dit programma

Organisatieontwikkeling:
Teamontwikkeling:
Persoonlijke groei:
Leiderschap:
Coaching:

Je vrienden en collega's vertellen? Deel het nu!