Social Presencing Theater-lab

Embedded thumbnail for Social Presencing Theater-lab
Werk jij aan transformatie? Bestaat je werk uit het doorbreken van bestaande patronen en blinde vlekken in het systeem aan het licht brengen? Dan weet je dat wezenlijke transformatie vaak vraagt om een andere beweging. 
 
Social Presencing Theater (SPT) is een verzameling werkvormen die het lichaamsbewustzijn en het sociaal bewustzijn vergroten. Deze intelligentie kan ingezet worden om complexe situaties te verhelderen en nieuwe oplossingen te ontdekken.
 

Wanneer zet je Social Presencing Theater in?

Als situaties complex zijn en oplossingen niet voor de hand liggen. Als onze normale manier van denken en handelen ons geen uitkomsten meer biedt en we onze eigen patronen moeten doorbreken om nieuwe ingangen te kunnen ontdekken.
 

Wat kan je verwachten?

Tijdens het Social Presencing Theater-Lab zit je niet stil. SPT gaat over doen, ervaren en voelen met het lichaam. Het gaat minder over praten, begrijpen, interpreteren, en betekenis geven (geest). Door met het lichaam de oefeningen te ervaren wordt er op een andere manier kennis opgedaan dan gebruikelijk. Lichaamshouding en levenshouding zijn één. Daarom blijkt SPT telkens weer een snelle en effectieve manier om tot de kern te komen en creativiteit vrij te maken voor nieuwe oplossingsrichtingen.
 
In het SPT-lab neemt Judy de Graaff je op kundige wijze mee in een aantal SPT werkvormen. Judy is opgeleid in SPT bij Arawana Hayashi en werkt dagelijks als Body en Mind Language coach en trainer aan persoonlijke-en organisatie transformatie. 
 

Voor wie?

Heb je nog geen ervaring met SPT? Kom dan tijdens het SPT-lab proeven wat het voor je kan betekenen. Heb je wel al ervaring met SPT? Dan kun je in het SPT-lab de werkvormen weer op een diepere laag ervaren om het verder in je eigen werk te integreren.
 

Schrijf je in & win: Zet jouw praktijkcase in de spotlights!

Schrijf je nu in voor de workshop Social Presencing Theater-Lab en maak kans op dat jouw sociale systeem als praktijkcase wordt gebruikt tijdens de 4D-mapping oefening! Dit is een oefening waarmee de ontwikkelpotentie van een sociaal systeem zichtbaar wordt gemaakt en ontwikkelkansen aan het licht komen. Werk je in systemen binnen het onderwijs, de gezondheidszorg of de overheid? Dan mag je deze kans zeker niet missen!

 

Ontstaan door een samenwerking tussen Otto Scharmer (schrijver van het o.a. boek Theory U en Leading from the Emerging Future) en Arawana Hayashi (Senior Lerares Shambala en Bugaku Danseres-Japanse Traditionele dans).

Zo beschrijft Otto Scharmer het: “Een nieuwe sociale kunstvorm welke verschillende projecten van gemeenschappen en hun transformatieve verhalen verbindt. Dit doen we door middel van action Learning, theater, stilte in aandacht, generatieve dialoog en open space. De vraag is hoe je de essentie van deze projecten kan communiceren. En dat op een manier die de kwaliteit van collectief bewustzijn en actie transformeert en verhoogt. Daarom beginnen we met een nieuw experiment. Het experiment is een synthese tussen theater, belichaamd aanwezig zijn, dialoog en stilte. Het heet Social Presencing Theater.”

Organisatie

Social Presencing Theater is een onderdeel van het Presencing Institute. Het is een opkomende kunstvorm die het creatieve potentieel van Theorie U en presencing verkent. Het woord “Theater” komt uit de Griekse thea, wat betekent “het zien van het zien.” Het woord theater kan worden gedefinieerd als een “plaats van verwezenlijking van belangrijke gebeurtenissen of acties.” Social Presencing Theater komt uit de gemeenschap om deze gemeenschap in staat te stellen om zichzelf te zien en de toekomst te ontwikkelen.

Wanneer

Op dit moment zijn er geen nieuwe data beschikbaar. Stuur ons een e-mail als je op de hoogte gehouden wilt worden. 

Locaties

Regio Zwolle
De Silogie
Paasvuurweg 7a
8161 CA Epe

Regio Eindhoven
't Boshuys
Sonseweg 39
5681 BH Best

Programma

16.00 uur                          Inloop
16.30 -18.00 uur               Social Presencing Theatre
18.00 - 19.00 uur              Buffet
19.00-21.00 uur                Social Presencing Theatre

Investering

Investering: € 129,- (excl. btw). Dit bedrag is inclusief trainingsmateriaal, buffet, verse koffie, thee, water en versnaperingen in de zaal. 

Staffelkorting bij 3 of meer personen

Wil je met 3 of meer personen deelnemen aan deze training? Neem dan contact met ons op en informeer naar de mogelijkheden.

Trainer

Judy de Graaff werkt als trainer heel concreet met de onzichtbare lagen van informatie in de organisatie. Ze brengt deelnemers hierdoor bij hun eigen diepere wijsheid waardoor leren voor hen een nieuwe dimensie krijgt. Haar technische achtergrond en praktische aanpak combineert zij met een diepgaande kennis en ervaring van wezenlijke transformatie en verandering. Na haar loopbaan als Ingenieur Industrial Design Engineering en Continious Improvement Agent heeft zij zich gespecialiseerd in lichaamsgerichte transformatie. Ze is geaccrediteerd Body en Mind Language trainer, Synergoloog© en is opgeleid in Social Presencing Theatre bij Arawana Hayashi van het Presencing Institute.
Op dit moment zijn er geen nieuwe data beschikbaar. Stuur ons een e-mail als je op de hoogte gehouden wilt worden.

In dit programma

Organisatieontwikkeling:
Teamontwikkeling:
Persoonlijke groei:
Leiderschap:
Coaching:

Je vrienden en collega's vertellen? Deel het nu!