Social Presencing Theater-lab

Embedded thumbnail for Social Presencing Theater-lab

Werk jij aan transformatie? Bestaat je werk uit het doorbreken van bestaande patronen en blinde vlekken in het systeem aan het licht brengen? Dan weet je dat wezenlijke transformatie vaak vraagt om een andere beweging. 

Deze beweging gaat verder dan praten alleen. Social Presencing Theater is een verzameling werkvormen die het lichaamsbewustzijn en het sociaal bewustzijn vergroten. Deze intelligentie kan ingezet worden om complexe situaties te verhelderen en nieuwe oplossingen te ontdekken.

Geschiedenis en oorsprong

Ontstaan door een samenwerking tussen Otto Scharmer (schrijver van het o.a. boek Theory U en Leading from the Emerging Future) en Arawana Hayashi (Senior Lerares Shambala en Bugaku Danseres-Japanse Traditionele dans).

Zo beschrijft Otto Scharmer het: “Een nieuwe sociale kunstvorm welke verschillende projecten van gemeenschappen en hun transformatieve verhalen verbindt. Dit doen we door middel van action Learning, theater, stilte in aandacht, generatieve dialoog en open space. De vraag is hoe je de essentie van deze projecten kan communiceren. En dat op een manier die de kwaliteit van collectief bewustzijn en actie transformeert en verhoogt. Daarom beginnen we met een nieuw experiment. Het experiment is een synthese tussen theater, belichaamd aanwezig zijn, dialoog en stilte. Het heet Social Presencing Theater.”

Organisatie

Social Presencing Theater is een onderdeel van het Presencing Institute. Het is een opkomende kunstvorm die het creatieve potentieel van Theorie U en presencing verkent. Het woord “Theater” komt uit de Griekse thea, wat betekent “het zien van het zien.” Het woord theater kan worden gedefinieerd als een “plaats van verwezenlijking van belangrijke gebeurtenissen of acties.” Social Presencing Theater komt uit de gemeenschap om deze gemeenschap in staat te stellen om zichzelf te zien en de toekomst te ontwikkelen.


Schrijf je in & win: Maak jouw sociale systeem zichtbaar met 4D-Mapping!

Tijdens het Social Presencin Theater-Lab doen we een 4D-mapping oefening. 4D-mapping maakt de ontwikkelpotentie van een sociaal systeem zichtbaar op een manier die verder gaat dan bestaande oplossingen. Werk je in systemen binnen het onderwijs, de gezondheidszorg of de overheid, breng dan deze ontwikkelkansen aan het licht en zet het systeem in beweging! Schrijf je nu in voor de workshop Social Presencing Theater-Lab en maak kans op dat jouw sociale systeem als praktijkcase wordt gebruikt tijdens de 4D-mapping oefening! Na je inschrijving nemen we contact met je op zodat je je praktijkcase kunt indienen.

Social Presencing Theater is een werkvorm voor Sociale Innovatie ontwikkeld door Otto Scharmer en Arawana Hayashi. Het is gebaseerd op de door het lichaam ervaren intuïtieve kennis van zichzelf en anderen. Door het gevoel van interpersoonlijke connectie te vergroten, kun je je creativiteit leren inzetten voor wezenlijke co-creatie in het sociale veld. Het gebruik van non-verbale en lichaamsgerichte technieken om ‘stuck’-situaties in het persoonlijke en organisatorische leven te onderzoeken, leidt tot verrassende inzichten en mogelijkheden. Het is een methode voor het prototypen van de toekomst die zich aandient.

In het SPT-lab neemt Judy de Graaff je op kundige wijze mee in een aantal SPT werkvormen. Judy is opgeleid in SPT bij Arawana Hayashi en werkt dagelijks als Body en Mind Language coach en trainer aan persoonlijke-en organisatie transformatie. 

Voor wie?

Heb je nog geen ervaring met SPT? Kom dan tijdens het SPT-lab proeven wat het voor je kan betekenen. Heb je wel al ervaring met SPT? Dan kun je in het SPT-lab de werkvormen weer op een diepere laag ervaren om het verder in je eigen werk te integreren. 

 

 

Wanneer

17 september 2019 / regio Zwolle

24 september 2019 / regio Eindhoven

Locaties

Regio Zwolle
De Silogie
Paasvuurweg 7a
8161 CA Epe

Regio Eindhoven
't Boshuys
Sonseweg 39
5681 BH Best

Programma

16.00 uur                          Inloop
16.30 -18.00 uur               Social Presencing Theatre
18.00 - 19.00 uur              Buffet
19.00-21.00 uur                Social Presencing Theatre

Investering

Investering: € 129,- (excl. btw). Dit bedrag is inclusief trainingsmateriaal, buffet, verse koffie, thee, water en versnaperingen in de zaal. 

Staffelkorting bij 3 of meer personen

Wil je met 3 of meer personen deelnemen aan deze training? Neem dan contact met ons op en informeer naar de mogelijkheden.

Trainer

Judy de Graaff werkt als trainer heel concreet met de onzichtbare lagen van informatie in de organisatie. Ze brengt deelnemers hierdoor bij hun eigen diepere wijsheid waardoor leren voor hen een nieuwe dimensie krijgt. Haar technische achtergrond en praktische aanpak combineert zij met een diepgaande kennis en ervaring van wezenlijke transformatie en verandering. Na haar loopbaan als Ingenieur Industrial Design Engineering en Continious Improvement Agent heeft zij zich gespecialiseerd in lichaamsgerichte transformatie. Ze is geaccrediteerd Body en Mind Language trainer, Synergoloog© en is opgeleid in Social Presencing Theatre bij Arawana Hayashi van het Presencing Institute.
 

 

 

 

 

 

Datum: 
dinsdag 17 september 2019
Prijs: 
Prijs (excl. btw)€ 129,00
BTW 21%€ 27,09
Totaal€ 156,09
Locatie: 
De Silogie, Epe
Datum: 
dinsdag 24 september 2019
Prijs: 
Prijs (excl. btw)€ 129,00
BTW 21%€ 27,09
Totaal€ 156,09
Locatie: 
't Boshuys, Best (Eindhoven)

In dit programma

Organisatieontwikkeling:
Teamontwikkeling:
Persoonlijke groei:
Leiderschap:
Coaching:

Je vrienden en collega's vertellen? Deel het nu!