Theory U-Lab bijeenkomst: Co-evolving – haal het beste uit jezelf, elkaar en je omgeving

Wanneer: donderdag 12 december 2019
Waar: De Groene afslag, Laren

Dit najaar is het online U.lab 1x 2019 van het Presencing Institute gestart met opnieuw duizenden deelnemers van over de hele wereld. Van september tot december maken zij een online reis van het ontdekken van diepere bronnen van kennis naar het genereren van krachtige prototype ideeën.  

In het U.lab 1x 2019 reiken Otto Scharmer en zijn team  je aan hoe je diepgaande persoonlijke, sociale en organisatorische verandering kunt bereiken. Zij stimuleren Theory U ‘practitioners’ over de hele wereld om tijdens het U.lab zelf initiatief te nemen om lokaal mensen met elkaar te verbinden. Er ontstaan over de hele wereld, ook in Nederland, volop krachitge en creatieve hubs.  

Het Eerste Huis nodigt je uit om op 12 december, tijdens de laatste live-uitzending van Otto Scharmer uit Boston, een unieke bijeenkomst bij te wonen om de onlinecursus gezamenlijk af te ronden, te verdiepen met ervaringsgerichte oefeningen en vooruit te kijken.

 

Wat ga je meemaken tijdens de U.lab bijeenkomst? 

Onze bijeenkomst staat in het teken co-evolving. Samen met deelnemers en Theory U trainers van Het Eerste Huis ga je ervaren wat dit Theory U.lab voor jou of je groep of organsatie op kan leveren. Met heldere ervaringsgerichte oefeningen ontdek je hoe jij je wij ons verhoudt tot je eigen leiderschap, anderen en het sociale systeem waarin je kiest te leven en werken.

Tijdens de bijeenkomst  volgen we gezamenlijk de live-sessie vanuit Boston op een groot scherm. We reflecteren en ontdekken wat er voor ons in de sessie doorklinkt. Het wordt een zeer interactieve bijeenkomst waarin je zelf volop aan het ontdekken en aan het meedoen bent. Verwacht geen lange discussies of presentaties, maar juist verdieping  en stappen zetten. Bereid je voor op mooi en inzichtrijk werk in het hart van de U.

 

Wat is Theory U Lab precies?

De basis van het U.lab is Theory U. Dat is een aanpak  waarmee individuen, groepen en grotere systemen hun gebruikelijke manieren van aandacht achter zich kunnen laten, verbinding kunnen maken met diepere kennisbronnen en de toekomst kunnen verkennen die ze willen creëren door middel van prototyping.

bron: presencing.org cc Creative Commons 2007-2019 Presencing Institute - Otto Scharmer

Het Presencing Institute van Otto Scharmer wil met het Social Transformation Lab, waar het U-lab 1x 2019 onderdeel van is, een belangrijke bijdrage leveren aan de mondiale uitdagingen van deze tijd. De acties die individuen, organisaties en de maatschappij in zijn geheel neemt hebben grote invloed op het toekomstige leven op aarde. Na het U.lab 1x kun je in het voorjaar van 2020 het U.lab 2x volgen en in juni deelnemen aan een wereldwijde conferentie in Berlijn.

De eerste U.lab 1x cyclus van Scharmer omvat 4 livesessies op 19 september, 17 oktober, 14 november en 12  december 2019. Daarnaast bevat het online U.Lab diverse oefeningen, leesmateriaal en kun je deelnemen aan coachcircles of je aansluiten bij een Hub.

Wij organiseren onze lokale bijeenkomst aan het einde van dit eerste U.lab én gedurende de laatste live sessie! De fase in de U in deze sessie is ‘co-evolving’, Kortom: een boeiend moment om samen te komen en te ontdekken wat er wil ontstaan.

 

 

Datum

Donderdag 12 december 

Dagprogramma

Ontvangst: 13.30 uur
Programma: 14.00 – 16.00 uur 
Live U.Lab sessie: 16.00 – 17.00 uur
Nabespreking & harvesten: 17.00 – 18.00 uur

Optioneel

Diner: 18.00-20.00 uur (meerprijs 35 euro)

Bijdrage

Voor de deelname de lokale U-lab 1x middag vragen we een vergoeding van € 49,- (excl. BTW) voor de organisatie, huur van de zaal,  onbeperkt koffie, thee en water en drankjes in de zaal. Het is aan te bevelen om het U.lab van Scharmer te volgen. Deze middag is toegankelijk voor iedereen die geïnteresseerd is in de praktijk van Theory U.

Locatie

De Groene Afslag
Amersfoortsestraatweg 117
1251 AV Laren (NH)
https://degroeneafslag.nl/

Op dit moment zijn er geen nieuwe data beschikbaar. Stuur ons een e-mail als je op de hoogte gehouden wilt worden.

In dit programma

Organisatieontwikkeling:
Teamontwikkeling:
Persoonlijke groei:
Leiderschap:
Coaching:

Je vrienden en collega's vertellen? Deel het nu!