Training: Coachen met Theory U

Als mensen een vraag hebben, gebruiken ze vaak oude kennis en oplossingen bij het zoeken naar oplossingen. Ze blijven in het 'denken' circuleren. Dit zorgt ervoor dat mensen niet op een dieper niveau tot inzichten komen die de essentie raken. Door verder te gaan dan denken alleen, ontstaan er oplossingen die werken omdat ze verbonden zijn met het potentieel van mensen.   

In deze praktische, ervaringsgerichte 2-daagse doorloop je de fases die ten grondslag liggen aan het model. Je krijgt diverse tools aangereikt, je oefent met het coachen en je ervaart het model zelf door met een eigen vraagstuk aan de slag te gaan. Op die manier ga je naar huis met een mix van theorie en tools die je direct kunt toepassen in de praktijk.  

Na afloop van de training heb je inzicht en ervaring in:

 • coachen en leidinggeven op een systemische manier
 • vraagstukken oplossen met verrassend nieuwe aanpakken
 • begeleiden van mensen en teams voorbij het denken alleen

Iets voor jou?

Deze training is zeer geschikt voor coaches die vanuit het U-model op een eenvoudige wijze meer systeemgericht willen leren werken. Ook voor leidinggevenden en medewerkers die zich verder willen ontwikkelen in coachend leiderschap is deze training waardevol.

 

 

Theorie U

 
 

Je doorloopt het gehele U proces tijdens de training. Op dag één werken we in de 'linkerpoot' van de U met toepassingen rondom seeing, sensing en presencing. De tweede dag gaan we langs de rechterkant van de U weer 'omhoog' en werken we met presencing, crystallizing en prototyping. In de middag ligt de nadruk op het werken met 'social presencing theatre'; oefeningen in de ruimte die helderheid geven over te nemen acties en besluiten. 

Combinatie van theorie en praktijk

Elk onderdeel wordt voorafgegaan door een korte inleiding over de fase in het proces en de achtergronden van het model. Daarna is er uitleg over één of meerdere coach-aanpakken, soms is er een korte demonstratie van de trainer en altijd ga je als deelnemer de interventie direct zelf toepassen. Je bent daarin afwisselend coach of coachee. 

Werken met een eigen vraagstuk

Een uniek aspect is dat de training zelf ook als een U-proces is opgezet. Daardoor is één van de extra resultaten uit de training dat je zelf ook een stap zet rondom je eigen coachvraag. Je hebt aan het begin van de training de gelegenheid om die te formuleren. Hier is tijd en ruimte voor in het programma. Het is niet iets dat je vooraf moet voorbereiden.

In deze training leer je hoe je zelf kunt coachen en leiding geven op een systemische manier. Systemische aanpakken winnen meer en meer terrein in organisaties. Het uitgangspunt is dat elke situatie of persoon alles al heeft en weet om het eigen vraagstuk op te lossen. Om die kennis aan te boren, moet je echter voorbij het denken gaan. Met verrassend nieuwe aanpakken leer je dat naar boven te halen.

Theory U is een model voor fundamentele verandering. Tijdens het U-proces gaan mensen op een andere manier naar complexe vraagstukken kijken. Dat resulteert in vernieuwende inzichten en diepgaande veranderingen die blijvend zijn.

Data

 • Donderdag 8 en vrijdag 9 oktober 2020
Woudschouten Hotel & Conferentiecentrum
Woudenbergseweg 54
3707 HX Zeist
 • Dinsdag 16 t/m woensdag 17 maart 2021
Woudschouten Hotel & Conferentiecentrum
Woudenbergseweg 54
3707 HX Zeist
 

Tijden

Dag 1: ontvangst vanaf 9.00 uur. Start training 9.30 uur, einde 17.30 uur.

Dag 2: start 9.00 uur, einde 16.30 uur. 

Investering

De prijs van de training bedraagt € 945,- (excl. 21% btw). Dit bedrag is exclusief arrangementskosten. 

Arrangementskosten 

Maak je keuze uit de volgende twee arrangementsopties:

 • Keuze 1: Verplicht 8-uurs arrangement: € 150,-
  Inbegrepen zijn 2x lunch en verse koffie, thee, water, versnaperingen in de zaal. Kies je voor dit arrangement en wil je toch blijven dineren? Dit is mogelijk a la carte.
 • Keuze 2: Volledig arrangement € 250,-
  Inbegrepen zijn 1 overnachting met uitgebreid ontbijtbuffet, 1x diner, 2x lunch en verse koffie, thee, water, versnaperingen in de zaal.

Nadat jij je hebt ingeschreven voor de training kun je je keuze aan ons doorgeven dan zorgen wij voor de reservering bij het hotel. Je ontvangt van ons een aanvullende factuur. 

*Deze prijzen zijn exclusief btw en onder voorbehoud van eventuele wijzigingen

Groepsinschrijving

Wil je met 3 of meer personen deelnemen aan deze training? Neem dan contact met ons op en informeer naar de mogelijkheden.

Je trainers

Richard Kwakernaak

Richard Kwakernaak is een specialist in duurzame teamontwikkeling en leiderschapscoaching. Hij slaat de brug tussen de zakelijke realiteit van organisaties en de behoefte van mensen aan meer verbinding en inspiratie. Hij heeft jarenlang ervaring als docent en trainer op het gebied van 'de lerende organisatie'. Toen zich hieruit Theory U ontwikkelde, was hij één van de eersten die deze nieuwe inzichten en handvatten in de praktijk inzette. Het was duidelijk een wezenlijke vernieuwing die daadwerkelijk het verschil kon maken. Volgens Richard is Theory U uitgegroeid tot het rijkste model voor transformatie dat er is. Richard ontwikkelde samen met Het Eerste Huis diverse toepassingen voor het werk van Senge en Scharmer, was verantwoordelijk voor het programma design van 'Next Level Leadership' in 2014 en traint in open en in-company programma’s.

 

Het onderdeel 'Embodied learning' wordt verzorgd door een Judy de Graaff. 

Judy werkt als trainer heel concreet met de onzichtbare lagen van informatie in de organisatie. Ze brengt deelnemers hierdoor bij hun eigen diepere wijsheid waardoor leren voor hen een nieuwe dimensie krijgt. Haar technische achtergrond en praktische aanpak combineert zij met een diepgaande kennis en ervaring van wezenlijke transformatie en verandering. Na haar loopbaan als Ingenieur Industrial Design Engineering en Continious Improvement Agent heeft zij zich gespecialiseerd in lichaamsgerichte transformatie. Ze is geaccrediteerd Body en Mind Language trainer, Synergoloog© en is opgeleid in Social Presencing Theatre bij Arawana Hayashi van het Presencing Institute.

Onze trainers zijn opgeleid door Arawana Hayashi, een Japanse kunstenares en choreografe die samen met Otto Scharmer vorm geeft aan Theory U. Daarnaast hebben ze in diverse U-labs gewerkt en werken ze volop met groepen rondom het inzetten van de intelligentie van lichaam en beweging in organisaties.
 
Datum: 
donderdag 8 oktober 2020 tot vrijdag 9 oktober 2020
Prijs: 
Prijs (excl. btw)€ 945,00
BTW 21%€ 198,45
Totaal€ 1 143,45
Locatie: 
Woudschouten Hotel & Conferentiecentrum
Datum: 
dinsdag 16 maart 2021 tot woensdag 17 maart 2021
Prijs: 
Prijs (excl. btw)€ 945,00
BTW 21%€ 198,45
Totaal€ 1 143,45
Datum: 
maandag 11 oktober 2021 tot dinsdag 12 oktober 2021
Prijs: 
Prijs (excl. btw)€ 945,00
BTW 21%€ 198,45
Totaal€ 1 143,45
Locatie: 
Woudschouten Hotel & Conferentiecentrum

In dit programma

Organisatieontwikkeling:
Teamontwikkeling:
Persoonlijke groei:
Leiderschap:
Coaching:

Je vrienden en collega's vertellen? Deel het nu!