STAP-budget

Je kunt € 1.000,- opleidingsbudget ontvangen en inzetten voor je eigen ontwikkeling. Dit kan per persoon één keer per jaar. Ook bij de trainingen van Het Eerste Huis kun je deze subsidie inzetten. Met het STAP-budget steunt de overheid mensen bij het volgen van een training of opleiding. Dit jaar (2023) is het laatste jaar waarin je gebruikt kunt maken van deze subsidie. Doe er je voordeel mee!

Hoe werkt aanmelden met STAP-budget?

Wil je gebruik maken van het STAP-budget, dan moet je een aantal stappen zetten zoals het regelen van je vooraanmelding voor een training. Aanmelden voor een training met het STAP-budget gaat als volgt:

  1. Kies je training en meld je aan via het formulier STAP-aanmelding op onze website.
  2. Je ontvangt daarna van ons een STAP-aanmeldingsbewijs.
  3. Jij vraagt vervolgens STAP-budget aan via het Mijn STAP-budget portaal van UWV.
  4. Vervolgens nemen we contact met je op om je aanmelding definitief te maken.

Meer te weten komen? Bekijk de video: ‘Hoe vraag ik STAP-budget aan?‘ van het UWV.

Goed om te weten

STAP-budget is beschikbaar voor werkenden en werkzoekenden. Het Eerste Huis is NRTO-gecertificeerd en onze trainingen staan in het STAP-scholingsregister. Alle voorwaarden kan je terugvinden via het UWV.

Je kunt de STAP-subsidie aanvragen per tijdvak. Zorg dat je er op tijd bij bent zodat je gebruik kunt maken van het subsidiebedrag dat in dat tijdvak beschikbaar is gesteld. Is het budget van een aanvraagtijdvak op? Dan kan je bij start van het volgende aanvraagtijdvak opnieuw een aanvraag doen.

Aanvraagtijdvakken STAP-budget 2023

aanvraagtijdvakken stap-budget

Vragen of hulp nodig?

Bel vooral onze klantadviseur via (085) 301 87 41 als je vragen hebt of vastloopt in de stappen. Meld je via onze website aan voor een training naar keuze door het formulier ‘STAP-aanmelding’ in te vullen. Na je aanmelding ontvang je van ons een bevestigingsmail dat we je aanmelding in goede orde hebben ontvangen. Let op: dit is nog niet het STAP-aanmeldingsbewijs.

Kom met ons
in contact
Hoe kunnen wij jou helpen in je persoonlijke- of organisatieontwikkeling?
We geven je graag vrijblijvend advies.