De Potentieelgerichte aanpak in actie

10 mei 2021

De potentieelgerichte aanpak is een krachtige aanpak waarmee transformatie in gang wordt gezet. Soms zul je de vijf hieronder genoemde stappen van het model volgen. Een andere keer gebruik je alleen die stappen die op dat moment geschikt zijn. Laat deze aanpak een manier van denken zijn van waaruit jij en degenen met wie jij werkt, actief zijn. Het zal je beslist vooruit helpen.

De potentieelgerichte aanpak wordt gebruikt in de training Transformationeel Leiderschap en Systemisch Coachen. Deze training helpt je een meer authentieke en krachtige aanwezigheid te worden bij alles wat je doet. Het implementeren van de potentieel gerichte aanpak bestaat uit vijf eenvoudige stappen.

Verruim je bewustzijn

Zorg ervoor dat je in een ruimere staat van bewustzijn bent. Kom voorbij je ratio en in je intuïtie door in stilte jouw bewustzijn op te zoeken.

Neem het potentieel waar

Vraag: “Wat is het grootste potentieel dat te voorschijn wil komen? Wat wil hier echt gebeuren?”

Creëer een realiteitsveld

Hier gaat het om het worden van een menselijke belichaming van het potentieel dat ligt te wachten zich te ontvouwen, en het gaat om het creëren van een energetisch veld dat met de frequentie van het potentieel trilt.

Het principe van aantrekking stelt dat trillingen van een soortgelijke frequentie elkaar aantrekken. Op deze manier creëren we een energieveld dat trilt op de frequentie van de nieuwe werkelijkheid die je wilt creëren. Dit verhoogt de kans dat het potentieel zich in een vorm zal manifesteren enorm.

Verbind je voor eens-en-altijd

Vraag aan het potentieel wat voor jou en de situatie de doorbraak is, en welke voor-eens-en-altijd verbintenis het nodig heeft. Onderken welke permanente veranderingen er in je denken, overtuigingen, houdingen, gedrag en/of praktijken moeten plaatsvinden om in deze nieuwe trillingsfrequentie te kunnen leven.

Volg de energie

Geef je over aan het potentieel, overweeg de mogelijke manieren waarop dat potentieel zich kan manifesteren, kies de mogelijkheid waartoe jij je geroepen voelt, en laat deze je de weg tonen naar de creatie ervan.

Volg de training

De training Transformationeel Leiderschap & Systemisch Coachen gaat over het niveau van bewustzijn waarin we leven. Het is de manier waarop we afgestemd zijn op wie we in essentie zijn, en op wat het doel van ons leven is. Het brengt ons in contact met ons groter bewustzijn en met het potentieel van het moment. Het brengt het grootste en mooiste in een mens naar boven, en verbindt hem met de energie die nodig is om veranderingen te laten plaatsvinden.


Pagina delen
Marcel Hol / Provincie Noord-Brabant

Training Transformationeel Leiderschap en Systemisch Coachen

Annette van der Kaaij

Training Transformationeel Leiderschap en Systemisch Coachen

GelukVerdubbelaar

Potential Pathway

Earnie Oudejans

Training Transformationeel Leiderschap en Systemisch Coachen

Bely Voskamp

Training Organisatieontwikkeling met Theory U

Zilveren Kruis

Training Organisatieontwikkeling met Theory U

Het Eerste Huis wordt gemiddeld beoordeeld met een 9,3 uit 10 op basis van 465 beoordelingen.
Kom met ons
in contact
Hoe kunnen wij jou helpen in je persoonlijke- of organisatieontwikkeling?
We geven je graag vrijblijvend advies.