Coaching

Coaching is één van onze methoden waarmee je snel positieve effecten kunt bereiken. Daarom is het vakgebied ook enorm gegroeid. Coaching is een volwassen vakgebied, waarvan er veel verschillende vormen zijn. Bij Het Eerste Huis kun je terecht voor persoonlijke coaching, teamcoaching en executive coaching. We bieden op-maat trajecten aan die helemaal aansluiten bij jouw vraagstuk en/of organisatie. Niet voor niets is Het Eerste Huis al 10 jaar vaste coachingspartner voor veel organisaties. De coachingstrajecten van onze klanten starten vaak vanuit een zakelijke vraag, maar gaan bijna altijd over persoonlijke aandachtspunten waar de klant (ook wel ‘coachee’ genoemd) aan wil werken.

Een voorbeeld: effectiever optreden in je managementteam heeft niet persé met je optreden en je gedrag in het team te maken. Vaak zijn er onbewuste belemmeringen of afspraken met jezelf die je verhinderen om te doen wat je zegt dat je zou willen doen: wat wil je echt, en waarom, voor wie en klopt dat wel? Tijdens onze coachingstrajecten staat de coachee als mens centraal. We luisteren en onderzoeken om te zien waarnaar verlangd wordt en waar we doorbraken kunnen vinden.

Het Eerste Huis heeft een coaching stijl die begripvol is, verdiept en moed aanwakkert. Wij zijn vooral goed in vragen die wat dieper gaan; dingen waar je al langer mee loopt, iets wat al vaker geprobeerd is, iets waarvan je geen idee hebt hoe je er mee om moet gaan, een onderwerp waar je nu wel eens in door wilt pakken.

Wij hebben de beste coaches in huis, voor de beste resultaten. Onze coaches hebben niet alleen ervaring in hun vak, maar beschikken tevens over levenservaring. Wij vinden dat belangrijk. Op die manier krijg je iemand tegenover je waaraan je je kunt spiegelen en die je serieus kunt nemen. Wij leveren betrokken en deskundige coaches, mensen die stevig staan en met empathie hun werk doen. Bel ons gerust eens op, we brengen je snel in contact met één van onze coaches voor een eerste verkenning.

Coaching voor elk vraagstuk

We coachen individuen in hun vragen en we coachen teams in hun onderlinge samenwerking. Juist op directie- en managementniveau zijn we sparringpartner en coach. Hieronder vind je nog wat meer informatie over onze verschillende coach-aanpakken.

1. Persoonlijke coaching
2. Teamcoaching
3. Executive coaching

De voordelen van coaching

    • Snel positieve effecten bereiken
    • De juiste coach voor elk vraagstuk
    • Iemand die snel kan schakelen en kan meedenken en -voelen

Iets voor jou?

Een persoonlijk coachtraject heeft een laagdrempelige instap. Voor je het weet ben je al aan het ontdekken en leren over jezelf. Kenmerkend voor onze resultaatgerichte aanpak is dat we geen intake kennen. Bij ons start je direct met je eerste coachgesprek, daarin maken coach en coachee kennis en ontvang je al direct je eerste coaching. Als je een ‘klik’ hebt met je coach, dan was die eerste afspraak al meteen je eerste sessie. Voel je echter geen verbinding, dan houden we het bij dat gesprek en ben je ons ook niets verschuldigd. Dat is onze invulling van op een krachtige manier samenwerken. We geloven in onze aanpak en de kwaliteit van onze coaches.

Hoe zien onze coachtrajecten eruit?

Een typisch coachtraject bij Het Eerste Huis beslaat zo’n tien uur. Je kunt die tijd vrij indelen met je coach, maar meestal werken tien sessies van één uur prima. Aanvankelijk plan je de sessies wat frequenter en vaak zien we dat de laatste sessies wat meer worden uitgespreid over een langere periode. Aan het eind van die periode evalueer je met je coach en besluit je of je stopt of nog wat verder wilt. Sommige klanten hebben aan het begin en/of aan het eind graag een driehoeksgesprek met een leidinggevende. Ook dat is mogelijk.

Senior en executive kandidaten hebben vaak specifieke wensen. Het gaat niet altijd om een specifiek te behalen doel, maar er is behoefte aan een vertrouwenspersoon voor het delen van gedachten en overwegingen om eigen keuzes beter te begrijpen. Ook hier werkt het goed om een vast aantal uren te plannen en aan de slag te gaan. Starten is vaak moeilijker dan in gesprek zijn.

Onze coaching kan face-2-face maar online coaching is zeker net zo goed. Wetenschappelijk onderzoek laat zelfs zien dat online coaching effectiever is. Het vraagt minder tijd, er is meer focus in het gesprek en er wordt sneller diepgang bereikt. Het blijkt dat coachees aan een beeldscherm sneller méér van zichzelf (durven?) laten zien dan in live contact. Het Eerste Huis heeft volop ervaring en zet die graag voor je in. Wij hebben coaches in Nederland en België en coachen in het Nederlands, Frans en Engels.

Wat kunnen onze coaches voor jou betekenen?

Nieuwsgierig naar wat we voor jou kunnen doen? Bel ons meteen en we maken direct een afspraak.

Marcel Hol / Provincie Noord-Brabant

Training Transformationeel Leiderschap en Systemisch Coachen

Annette van der Kaaij

Training Transformationeel Leiderschap en Systemisch Coachen

GelukVerdubbelaar

Potential Pathway

Earnie Oudejans

Training Transformationeel Leiderschap en Systemisch Coachen

Bely Voskamp

Training Organisatieontwikkeling met Theory U

Zilveren Kruis

Training Organisatieontwikkeling met Theory U

Het Eerste Huis wordt gemiddeld beoordeeld met een 9,3 uit 10 op basis van 465 beoordelingen.
Kom met ons
in contact
Hoe kunnen wij jou helpen in je persoonlijke- of organisatieontwikkeling?
We geven je graag vrijblijvend advies.