Training Transformationeel Leiderschap en Systemisch Coachen

Startgarantie
€ 2.095,-
29 mei 2024
4 dagen
9.6 gemiddeld
 • Intuïtie inzetten in een krachtig model voor verandering
 • Een grote hoeveelheid verrassende tools voor verdieping in coaching en leiderschap
 • 4-daags programma dat wezenlijke verandering in jezelf oplevert
Training Transformationeel Leiderschap en Systemisch Coachen

Wanneer je deze pagina voor je hebt, ben je geïnteresseerd in serieuze verandering. Wij zien dat als verandering voor jezelf, en daarmee direct ook voor de mensen en de systemen waar je mee werkt. Als manager, coach of consultant kan je van een ander niet vragen wat je zelf nog niet bent aangegaan.

Dit programma is onze deep dive. Je hebt misschien al wel eens gehoord van Theory U, nou, dit is Theory V; we duiken direct de diepte in. Transformationeel Bewustzijn gaat over het niveau van bewustzijn waarin jij leeft. Je zult misschien denken ‘hey, ik leef al best bewust’ en dat denken wij ook van jou. Anders was je deze tekst niet aan het lezen. Maar er zijn meerdere niveaus van bewustzijn. Je kunt ook zeggen: niveaus van waarnemen. En een eenvoudige levenswet zegt dat het niveau waarop jij kijkt, bepaalt wat je ziet. Lees het gerust nog maar eens: het niveau waarop je kijkt, bepaalt wat je ziet.

Door jezelf af te stemmen op een diep niveau van waarnemen, ga je de essentie zien van de gebeurtenissen om je heen. En…, van jezelf. Die essentie noemen we met een mooi spiritueel woord ‘potentieel’. Onder het tabje ‘Achtergrond’ lees je trouwens nog veel meer over wat Transformational Presence nou eigenlijk inhoudt.

In de training ga je daar elke dag mee oefenen en werken. We brengen je in contact met jouw eigen potentieel. Alleen dan kun je het potentieel in gebeurtenissen en mensen om je heen leren zien. Weet je nog: je kunt met een ander niet iets doen, wat je niet eerst zelf gedaan hebt.

Dit leer je

In deze training krijg je kennis en tools aangereikt voor het ontwikkelen van jouw eigen Presence. Je doorloopt tijdens de training zelf ook een
transformatieproces, waardoor je het diepgaande effect ervaart en
begrijpt.

 • Kennis en tools voor het ontwikkelen van jouw eigen Presence.
 • Op een concrete en praktische manier werken met een dynamische afstemming tussen intuïtie en verstand.
 • Snel tot de kern komen en beweging creëren vanuit de essentie.
 • Modellen en methoden toepassen tijdens (coach)gesprekken.
 • Vlot en eenvoudig emoties, gedachten en problemen op het niveau van hun essentie waarnemen en begeleiden.

Het voornaamste doel is dat je leert focussen op de vraag achter
de vraag. Daardoor maak jij mensen bewust van wat ze willen zijn, in plaats van wat ze willen doen. Op die manier benut je veel meer de wezenlijke kracht van mensen en situaties. En dát werkt

De vierdaagse voelt als een wereldreis met een one-way-ticket. Als je éénmaal de reis bent begonnen om meer op je intuïtie te vertrouwen, wil je en kun je niet meer terug om je leven op je oude, meer rationele, manier te leven. - Joëlle Verkooijen, oud deelneemster

Iets voor jou?

Wij denken dat de kans daarop erg groot is. Wij verzorgen trainingen in een nieuw en vooruitstrevend gebied. Niet gericht op vaardigheden en al helemaal niet op tips ‘n’ tricks. Deelnemers van deze training zijn de tips ‘n’ tricks al lang voorbij. Je hebt al veel gedaan aan je eigen vorming en opleiding; je bent geen beginner op het gebied van persoonlijke groei en bewustwording. En je wilt nu nog een stuk diepgaander.

Je zoekt iets wat echt betekenis heeft, wat een doorbraak kan geven en daar ben je aan toe.

 • Je hebt al veel gedaan aan je eigen vorming en opleiding; je bent geen beginner op het gebied van persoonlijke groei en bewustwording. En je wilt nu nog een stuk diepgaander.
 • Je wilt leren werken met 'wat zich aandient'.
 • Je wilt een reis maken naar je diepere bewustzijn en je wilt tools krijgen waarmee je ook anderen leert werken en leven vanuit een dieper bewustzijn.
 • Je zoekt iets wat echt betekenis heeft. Je bent toe aan een doorbraak.
 • Je hebt een hbo of wo werk- en denkniveau.

Dit programma is zeer geschikt voor trainers, coaches, leiders, managers of consultants die enige ervaring of training hebben op het gebied van coaching, begeleiding, faciliteren of leiding geven. Het is geen training over de beginselen van leiderschap of coaching. Deze training richt zich op diegenen die zichzelf willen versterken en die meer willen leren werken met ‘wat zich aandient’. Dit klinkt misschien nog wat vaag, maar als je het eenmaal door hebt, zie je het iedere dag gebeuren en kan je er bewust op handelen. Het is een reis naar jouw diepere bewustzijn waarin je leert om ook anderen bij hun diepere bewustzijn te brengen en daarvandaan te leven en te werken. Je krijgt nieuwe manieren van zien en zijn aangereikt. Je leert moderne aanpakken uit onder andere systeemtheorie, psychologie en mindfulness, maar we bieden je ook oude wijsheden en principes die al lang worden overgedragen in een spirituele traditie.

Wat vonden eerdere deelnemers?

"Eén van de beste trainingen van dit moment als je je bezig houdt met
‘the greater good’."

"Leiderschap van de toekomst. Uiterst effectief en tegelijkertijd moeiteloos en natuurlijk."

"Af en toe keek ik met verbijstering naar de eenvoud van de principes achter de aanpak en ik realiseerde me dat het allemaal draait om de aandacht, de energie en het vertrouwen die de trainers ook in de zaal brengen."

"Het is de investering zeker waard in termen van resultaat behalen, innovatieve technieken leren en theoretische achtergrond eigen maken."

Trainer

De training wordt begeleid door Jos Rovers. Jos zijn aanpak is eenvoudig en to the point. Hij werkt diepgaand en houdt het tegelijkertijd licht. Zijn ervaring als manager in diverse organisaties zet hij in in zijn werk. Daarnaast doceert hij aan de Vrije Universiteit in Amsterdam Leiderschap en Verandering in de postdoctorale opleiding ‘Verandermanagement’ en werkt hij als leiderschaps- en transformatiecoach.

Download de brochure
Wat is transformationeel bewustzijn?

Het is een lang verhaal om je te vertellen wat transformationeel bewustzijn is. Maar als je even tijd hebt, hebben wij dat ook, en dan gaan we er op in. Ga er maar eens goed voor zitten.

Zoals we in het vorige tabblad al zeiden, gaat transformationeel bewustzijn vooral over bewustzijn. Een mooi woord dat je trouwens ook in twee losse woorden kunt schrijven: bewust zijn. Dat gaan we in de vierdaagse ook flink versterken, jouw: bewust zijn.

Alle wijze mensen die in de geschiedenis en op dit moment iets over bewustzijn zeggen, zijn het er wel over eens: er zijn niveaus van bewustzijn. Dat is wel eens lastig verteerbaar voor onze moderne samenleving die voor gelijkheid en nivellering pleit, maar helaas, leuker kunnen we het niet maken. Het is echt zo, de één leeft op een bewustere manier dan de ander. Het heeft te maken met om kunnen gaan met complexiteit en het heeft te maken met je vermogen tot zelfreflectie. O ja, en je kunt het ontwikkelen; het is níet aangeboren en het is wél veranderbaar. Je kunt dus leren om op andere manieren te kijken, net zoals je kunt leren fietsen.

Aanvankelijk is het bewustzijn van mensen gelijk aan het bewustzijn van de omgeving waarin ze leven. Klinkt logisch hè? Denk dan maar gewoon aan je gezin of de wijk waarin je opgroeit. Later kan dat de politieke partij worden waar je bij hoort, of een religieuze stroming, of het bedrijf waar je werkt. Sommige mensen, en hier speelt de mate van zelfreflectie een rol, zijn zich er op enig moment van bewust dat hun eigen bewustzijn afwijkt van het bewustzijn van de groep waarin ze leven. Het valt je dan op dat je de dingen anders ziet. Je ziet jezelf ook anders en je wilt daar expressie aan geven in je leven.

Als jij dat herkent, dan weet je dat je op zo’n moment twee dingen kunt doen.

  1. Je blijft zitten waar je zit en je denkt: “ach, zo is het nu eenmaal en je weet maar nooit waar je terecht komt als je iets gaat veranderen”.
  2. Je herkent wat Otto Scharmer zegt: “Je wéét dat wat je doet niet meer werkt, je wéét dat er wat anders is, je weet niet wát dat is, maar je gaat het toch doen”. Je stapt uit je oude niveau van bewustzijn (van denken, van zien en van handelen) en je stapt naar een dieper, of hoger -net hoe dat voor jou voelt- niveau.

Vanaf dat moment ga je de dingen anders zien en ga je anders reageren. Op die manier heb jij dan een spannende en fantastische stap gezet naar een nieuw leven. Hoe je de dingen ziet, doet er toe.

De gebeurtenissen die jij meemaakt bepalen je leven niet, maar jouw respons óp die gebeurtenissen, bepalen je leven.

Transformationeel leiderschap gaat over wie je ten diepste bent. Over hóe je kijkt en hoe je daarmee tot handelen komt. Dit is de essentie van de training en hier ga je diep op in tijdens de vierdaagse.

Misschien vraag jij je nu ook wel af wat veel mensen tegen ons zeggen wanneer we met hen over ons werk praten: “hoe doe je dat?” Hoe kun je ‘dieper’ kijken, hoe kun in een situatie ‘zien’ wat je er voorheen niet in zag. Goede vragen en als dat ook de jouwe zijn, blijf ze stellen! We komen namelijk ook wel eens mensen tegen die zeggen ‘wat een onzin; ik zie wat ik zie, ik weet wat ik weet dus waarom zou ik me druk maken om er wat anders in te zien?’ Zij zouden eens een babbeltje kunnen maken met een van onze deelnemers die na afloop zei: “ik wist het eigenlijk al, maar nu wéét ik ook dat ik het wist”. Zij had het onbewuste weten, bewust gemaakt. Achteraf is alles simpel geredeneerd. Maar durf je ook vooraf voorrang te geven aan je essentie en aan je grotere weten?

Even terug naar de vraag: hoe? Hoe verdiep je je waarneming en hoe breng je dat naar je dagelijkse praktijk? Eigenlijk doe je dat in drie stappen:

 1. je verzamelt nieuwe informatie,
 2. je reflecteert daar op,
 3. je gaat er mee aan de slag.

Wij denken dat jij nu denkt “dat klinkt wel heel simpel”. Hebben we gelijk of niet? Ja, het lijkt eenvoudig maar het is echt iets heel anders dan wat je waarschijnlijk kent. Neem alleen maar stap 1. Informatie verzamelen, klinkt als appeltje-eitje. De hele wereld doet het. Google is your friend, zet het in een schema en klaar. Nou.., nee. Dat is een deel en het is vooral mentaal. De meeste mensen maken hun afwegingen met rationele, cognitieve informatie. De eerste stap die jij gaat is je intuïtie inzetten. Die ogenschijnlijk ongrijpbare wereld van voelen, graven en weten zit vol met supernuttige informatie die jou of je klant of je medewerker helpt zicht te krijgen op wat er werkelijk is. Intuïtie naast cognitie. Voilà, een eerste stap in een dieper bewustzijn. Als je dat maar vaag vindt, is dit misschien niet jouw programma. Want werken met intuïtie, met je ‘groter weten’, mediteren en het inzetten van je lichaamsbewustzijn, zijn 100% onderdeel van dit programma. Wij werken er volop mee en in dit programma duik je daar vier dagen in onder. Deelnemers die jou voorgingen vinden dát juist één van de zalige kenmerken van dit programma: dat je vier volledige dagen hebt voor jezelf, om te onthaasten, te ontdekken en te reflecteren. We leven in een snelle wereld. Vertragen is een geschenk aan jezelf.

Dat is ook een mooi bruggetje naar de tweede stap: reflecteren. Neem van ons aan dat reflectie niet gebaat is bij snelheid en vaste patronen in een drukke werkdag. Reflectie op diepere niveaus vraagt vertragen en verstillen. Vooral je drukke gedachten, het hoofd dat altijd aan staat, zijn vaak een belemmering om rustig te zitten tot ‘er’ iets wil. Je mag ervan uit gaan dat wij ons vak verstaan en dat we je meenemen in een traject waarin je ruimte krijgt voor je intuïtie, voor reflectie en voor inzichten.

Is de training een persoonlijke ontwikkelingsreis?
Ja en Nee. Ja: want alle deelnemers zetten grote stappen. Dat durven we zo wel te zeggen. Iedereen zet een transformatie in gang in zijn of haar eigen leven. Meestal vindt die verandering plaats tijdens de vier dagen, soms pas daarna. Deze training als geheel echoot altijd lang na bij wie hem gevolgd heeft. Het is een ervaring voor het leven.
Het antwoord op de vraag hierboven is ook een beetje nee. Want we gaan jou ook leren hoe jij dit allemaal in jouw omgeving kunt gaan doen. Je leert transformatie faciliteren voor je klanten, met je medewerkers, met je publiek, patiënten, cliënten en ga maar door. Het werkt ook heel goed met je partner en -zelf veel ervaring mee- met je kinderen.
Je krijgt een set tools en praktijken mee waarmee je dit werk zelf kunt gaan doen en je oefent daar in de vierdaagse volop mee.

Het is eigenlijk een driebaansweg van leren:
- Je ontwikkelt je eigen bewust zijn
- Je zet stappen in eigen leven en loopbaan
- Je leert praktijken om dat ook zelf voor anderen te kunnen doen

Waarom Transformationeel Leiderschap en Systemisch Coachen bij Het Eerste Huis?
Deze training is niet alleen een toolkit met aanpakken en handige inzichten. Transformationeel bewustzijn is een levenshouding. Dat vraagt wijsheid en ook openheid. Voor ons komt dat voort uit onze eigen nieuwsgierigheid naar en vorming in andere praktijken en systemen. We zijn niet eenkennig maar bundelen alles wat we weten, uit meerdere scholen in één prachtige aanpak die leidt tot het versterken van jouw transformationeel bewustzijn. Het fundament ligt in wie je bent. Dat bepaalt het effect van de tools die je inzet. Onze trainers in dit programma zijn breed gevormde mensen. Ze zijn geschoold in onder andere systemisch werk, body awareness, bio danza, ademtherapie, healing, reading, energetisch bodywork, taoistisch bodywork, tuina, coaching en de U-theorie. Je krijgt hele ervaren facilitators. Daarnaast is al het werk van Het Eerste Huis sterk gegrondvest in een werkpraktijk in organisaties en het ontwikkelen van leiderschap en begeleiding. Ons werk heeft een emergente en spirituele grondslag maar kenmerkt zich door nuchterheid en daadkracht.

Als je meer wilt weten, bel ons gerust of schrijf je direct in.

Investering

Cursusprijs Open Training€ 2.095,-
Locatiekosten*€ 300,-
Totaal € 2.395,-
  
Overnachten (optioneel)** € 425,-
Totaal € 2.820,-

Alle bedragen zijn exclusief BTW en onder voorbehoud van wijzigingen.

Locatiekosten

(Inclusief: 4x lunch en verse koffie, thee, water, versnaperingen in de zaal)

Overnachten

(Inclusief: 3x overnachting, 3x uitgebreid ontbijtbuffet, 3x diner)
Overnachten is niet verplicht maar wel aan te raden. Een overnachting helpt je om het maximale uit deze training van Het Eerste Huis te halen. Je kunt in alle rust de leerstof tot je nemen en alle ruimte nemen om je persoonlijke groei te stimuleren. Daarnaast wordt het als erg fijn en gezellig ervaren om met de andere deelnemers na te praten over de dag.

Groepsinschrijving

Wil je met 3 of meer personen deelnemen aan deze training? Dat kan, neem contact met ons op en informeer naar de groepskorting.

Betaling

Na inschrijving ontvang je van ons een factuur op het door jou opgegeven mailadres.

Programma

 • 1 (09:00 - 17:30 uur)
  • Welkom en kennismaking
  • Algemene begrippen en afspraken
  • Introductie tot de kwantumenergie voor transformationeel bewustzijn
  • Vier niveaus van betrokkenheid in coaching
  • Verticale en horizontale oriëntatie op coaching en leiderschap
  • Ziel en ego: een fundamentele samenwerking
  • Coaching practicums
 • 2 (09:00 - 17:30 uur)
  • Coaching vanuit de essentie van inzichten
  • Vergroten van je intuïtieve waarneming en deze toepassen in coaching
  • Coaching practicums
 • 3 (09:00 - 17:30 uur)
  • Ons eigen energiesysteem in relatie tot Transformational Presence
  • Object-dialoog en niveaus van diepgaand luisteren
  • Basisprincipes van Kwantumfysica en hun toepassing bij transformationeel bewustzijn
  • Practicums
 • 4 (09:00 - 16:00 uur)
  • Werken vanuit een verdiept bewustzijn
  • Evolutionair bewustzijn
  • Werken met het potentieel
  • Inleven in de toekomstige werkelijkheid
  • Werken met de drie Intelligenties
  • Practicums
  • Dagafsluiting

Download brochure
Deze training is van
betekenis geweest voor:
Het Eerste Huis wordt gemiddeld beoordeeld met een 9,3 uit 10 op basis van 462 beoordelingen.
Kom met ons
in contact
Hoe kunnen wij jou helpen in je persoonlijke- of organisatieontwikkeling?
We geven je graag vrijblijvend advies.