Ons verhaal

Al 15 jaar ontwikkelen wij mensen en organisaties. Onze programma’s zijn vernieuwend en verdiepend. Dat blijft mensen bij. Wij creëren inzichten en veranderingen die blijvend zijn. 

Organisaties komen verder met bevlogen medewerkers, goede samenwerkingen, betekenisvol werk en heldere doelen. Wij brengen verbinding terug in mensen, teams en organisaties. Wij werken volop op het gebied van leiderschap, teamontwikkeling, coaching en organisatieontwikkeling.

Onze programma’s stellen we samen met veel aandacht en effect. Wij versterken het bewustzijn van mensen over hun situatie, zowel hun persoonlijke als die van het collectief. Dat kan het team zijn of de hele organisatie. Verwacht bij ons geen ‘trics and tips’ en kort-door-de-bocht oplossigen, maar serieuze transformatie waar mensen echt op ‘aan gaan’. We sturen op verdieping, commitment en inzicht. We schuwen de confrontatie niet en gaan de moeilijke gesprekken niet uit de weg. Daarmee bouwen we samen met onze klanten aan veranderingen die duurzaam zijn.

Onze specialismen

Wij zijn gespecialiseerd in moderne aanpakken die ratio en gevoel in een business context combineren. Soms vinden klanten dat spannend, maar als het vraagstuk eenvoudig was, dan was het waarschijnlijk al gefixt. Wat we doen is niet altijd even tastbaar of planbaar. Maar het werkt wel. Onze consultants en trainers zijn ervaren mensen die op vaste basis tijd nemen voor hun eigen ontwikkeling. We gebruiken hedendaagse methoden die een basis hebben in wetenschappelijk werk over organisatieontwikkeling, groepsdynamica en emotionele en psychologische vorming. Onze expertise richt zich op:

  • Ontwikkelen van leiderschap, doorgaans in wat langer lopende trajecten. Er is afwisseling tussen trainen en in de praktijk bezig zijn. We laten individuen zich ontwikkelen en we dragen bij aan de ontwikkeling van het collectief; leiderschapsstijl, werkcultuur, organisatie.
  • Teamontwikkeling, geen teambuilding, want mensen zijn geen bouwmaterialen en laten zich niet kneden en stapelen. Wél werken we aan ieders individuele aanwezigheid en bijdragen in het team. Sommigen zijn sterk aanwezig, anderen wat meer op de achtergrond. Hoe draagt dat bij aan het geheel en wat is wenselijk? Diepgaande gesprekken en verhelderende oefeningen laten mensen zich openen. Vanuit het begrip voor elkaars verhaal kunnen mensen samen gaan optrekken en aan een sterk team werken.
  • Organisatieontwikkeling. We werken op het terrein van betekenisgeving aan wat de organisatie doet. Purpose, samenwerking, cultuur, nieuwe waarden. Vaak zijn we er bij wanneer er iets nieuws moet ontstaan, een visie, een plan, een beweging.
  • Versterken van bewustzijn op het eigen mens-zijn en het handelen, zowel voor individuen als teams. Als het niet één van eerste drie bullets hierboven is, dan is het wel deze vierde bullet. Wij bouwen aan bewustzijn, programma’s voor persoonlijke groei waar diepgang en inzicht voorop staan. Het gaat dan om het ontwikkelen van diepere lagen in je mens-zijn die te maken hebben met emoties, intuïtie en empathie. We openen nieuwe manieren van kijken, relaties aangaan en jezelf zijn.
  • Doorbraken creëren in wat vast zit. Met geduld en vasthoudendheid kijken we naar het hele systeem van een team of organisatie. Samen met de klant zoeken we het potentieel dat in iedere situatie aanwezig is en komen we tot oplossingen die eerder niet gezien of voor mogelijk gehouden werden.

Organisatieadvies

Het Eerste Huis adviseert en ondersteunt organisaties bij ontwikkeling van leidinggevenden, teams en medewerkers. We hebben ervaring met het bouwen aan cultuur en samenwerking. We geven impulsen aan het potentieel van mensen en het organisatie systeem als geheel. Wil je je organisatie verder ontwikkelen, het leiderschap verstevigen, teams beter later functioneren of meer bezieling in de samenwerking? Onze consultants en trainers begeleiden jou en je organisatie graag.

Leiderschapsontwikkeling

Modern leiderschap vraagt een andere manier van leiden dan we tot nu toe gewend zijn. Het is van belang om jezelf te blijven ontwikkelen als leidinggevende én nieuwe tools toe te passen in je leiderschapsstijl. Hoe zorg je ervoor dat je medewerkers kwaliteit leveren zonder controle en sturing? Wat is er voor nodig om medewerkers in contact te brengen met hun volledige potentieel? Het Eerste Huis levert krachtige programma’s voor leidinggevenden voor méér effect in leiderschap.

Trainingen

Het Eerste Huis is in Nederland voorloper op gebied van moderne organisatieaanpakken, nieuw leiderschap en potentieelgericht werken. Trainingen bij Het Eerste Huis zijn een leerzame en plezierige experience. Je ondergaat de aanpakken, raakt echt betrokken en dat resulteert in diepgaande inzichten.

Wij vinden dat we unieke trainingen aanbieden die allemaal werken vanuit het potentieel in mensen of organisaties. Door te werken met het potentieel richt je je vanaf de start op beschikbare mogelijkheden. We sturen op flow en op eenvoud, niet op hard je best doen en tegen de stroom in roeien. De basis voor die aanpak vinden we in Theory U, Appreciative Inquiry, Systemisch werk en Transformational Bewustzijn.

Ben je geïnteresseerd en wil je meer weten wat Het Eerste Huis voor jou en/of jouw organisatie kan betekenen? Neem contact met ons op.

Vul onderstaand contactformulier in of bel rechtstreeks naar 085 30 18 741 .


Kom met ons
in contact
Hoe kunnen wij jou helpen in je persoonlijke- of organisatieontwikkeling?
We geven je graag vrijblijvend advies.