Organisatieadvies

Organisatieadvies van Het Eerste Huis. Je wilt je organisatie veranderen, vernieuwen, verder brengen. Verantwoordelijkheden lager in de organisatie, meer autonome teams, leidinggeven op afstand. Bevlogen medewerkers leveren beter werk en voelen zich gelukkiger. Zo kun je medewerkers méér betrekken bij de organisatiedoelen en hen inspireren om het beste van zichzelf te geven.

Het Eerste Huis adviseert, ondersteunt en begeleidt organisaties in verandering. Klanten schakelen ons in voor uiteenlopende vragen, maar het draait altijd om mensen:

Wij geven ook onderscheidend management advies

Organisatieadvies van Het Eerste huis: anders zien, anders zijn, anders doen

Kies je voor Het Eerste Huis, dan kies je voor modern werken en organiseren; vormen waarin mensen en menszijn centraal staan. We werken aan volwassen arbeidsrelaties, autonomie in rollen en bevlogen mensen. Hiervoor is een andere aanpak nodig dan gebruikelijk. Wij bieden programma’s waarin leiders en medewerkers kunnen ontdekken wie ze ten diepste zijn en hoe ze dat kiezen in te zetten in hun werk én in hun leven.

Zolang we zien wat we altijd al zagen, blijven we doen wat we altijd al deden

Wanneer mensen een situatie eenmaal anders zien en er anders in zijn, dan is het vaak relatief eenvoudig om ook anders te doen. Dat is wat je wilt, dat verandering vanzelfsprekend en eenvoudig is. Dat het klopt. Dan gaan mensen méé, voelen ze eigenaarschap en zijn ze geïnspireerd.

Organisatieadvies gericht op transformatie

Het Eerste Huis is een toonaangevend organisatieadviesbureau gericht op de transformatie van mensen en organisaties. Wij zijn gespecialiseerd in moderne wetenschappelijke en praktische aanpakken die nodig zijn in hedendaagse organisaties.

Hoe dat in de praktijk werkt? Verder op deze pagina geven we je inzicht in een aantal thema’s waarom organisaties voor ons kiezen.

Ontwikkelen van mensen

Organisaties bestaan niet, organisaties worden gemaakt. Iedere dag opnieuw. Omdat mensen er iets in doen. En dat is waar verandering begint, bij het fundament van de organisatie: de mensen. Wij trainen, coachen en begeleiden mensen op een intrinsiek niveau. Dat maakt dat veranderingen verankeren in wie mensen werkelijk zijn. Een essentieel element als je méér wilt dan mensen een trucje aanleren. Als je wilt dat ze zich echt verbonden voelen met dat wat ze doen. Om dat te bereiken staat ervaren bij ons centraal. Dat gaat veel verder dan simpelweg leren of kennis opdoen met je hoofd. Wij sturen op inzichten die verbonden zijn met de kern. Want als je iets écht hebt ervaren en gevoeld en het klopt, dan blijft het je ook bij. Dat maakt veranderingen blijvend.

Hedendaags leiderschap

Hedendaags leiderschap brengt nieuwe relaties tussen leider en volger met zich mee. Bovendien is het in moderne organisaties steeds gebruikelijker om het leiderschap te distribueren, anders dan te delegeren. Daardoor krijgt de rol van leiders een andere invulling. Het Eerste Huis brengt leiders in contact met hun eigen essentie, leert ze leiden vanuit de toekomst en geeft ze tools waarmee ze het volledige potentieel van mensen en situaties benutten. Eén van de leiderschapsprogramma’s die wij in organisaties verzorgen is de ‘Source of Leadership’. Een fascinerend en omvangrijk programma gericht op de ontwikkeling van leiders en leiderschap.

Gestructureerde zelforganisatie

Zelfsturing is pas effectief wanneer je een ijzersterk fundament hebt. Wat je daarvoor nodig hebt is een gelaagde, complexe structuur waarin rolomschrijvingen, beslissingsmodellen en adviesprocedures tot in de puntjes zijn uitgewerkt en toegewezen. Het Eerste Huis ondersteunt organisaties bij het inrichten van zo’n structuur.

Voor het slagen van zelfsturing is, naast de structuur, van groot belang hoe mensen zijn en hoe hun betrokkenheid bij het organisatiedoel is. Het één werkt niet zonder het ander en organisaties zetten Het Eerste Huis in om de structuur én cultuur te vernieuwen.

Het Eerste Huis als jouw organisatieadviesbureau

Ben je geïnspireerd om de expertises van Het Eerste Huis in te zetten in jouw organisatie? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Kom met ons
in contact
Hoe kunnen wij jou helpen in je persoonlijke- of organisatieontwikkeling?
We geven je graag vrijblijvend advies.