Leiderschapsontwikkeling

Het lijkt wel de omgekeerde wereld. Je bent gewend aan te sturen en ineens blijkt dat je beter kunt coachen. Er zijn zoveel leiderschapsstijlen, maar wat wordt er nu precies van jou verlangd en waar verlang jij zelf eigenlijk naar als leider? Vooral dat laatste is essentieel. Het Eerste Huis kan je helpen met jouw leiderschapsontwikkeling!

Als leider kan je alleen het allerbeste uit je mensen halen als je dat ook uit jezelf weet te halen. Op een dieper niveau jezelf kennen is daarbij een eerste stap. En dat is meer dan wat er aan de oppervlakte aanwezig is zoals vaardigheden. Jezelf zijn en jezelf kennen is geen vaardigheid. Het zit in je bestaan, in je wezen.

Leiderschapsontwikkeling: van motiveren naar inspireren

Zet je een impuls in gang als leidinggevende, door je mensen te motiveren, dan stoppen ze zodra jij stopt met motiveren. Klinkt alsof het veel energie kost? Klopt, dat is ook zo. Inspiratie is zelf-startend. Dat is wat je wilt creëren. Een diep verlangen, een innerlijke drive. En dit kan pas wanneer je als leidinggevende duidelijk inzicht hebt in wie je bent en wat jouw rol is als leidinggevende.

Sturen op heelheid en zelfsturing

Wanneer je volledig inzicht hebt in jezelf, ben je in staat om mensen in contact te brengen met hun eigen essentie. Creëer een ruimte waarbinnen mensen zich in hun heelheid aan je tonen. Hun dromen maar ook angsten uiten. Je begrijpt dat daar iets anders voor nodig is dan een functioneringsgesprek. Je houding, de niveaus waarop je luistert en de ondersteuning die je biedt in het ontwikkelproces van een ander. Dat is wat telt.

whitepaper leidinggeven aan zelfsturende teams

Waarom leiderschapsontwikkeling
van Het Eerste Huis?

    • Duurzaam resultaat
    • Weet het allerbeste uit mensen én jezelf te halen
    • Benut jouw volledig potentieel

Leiderschapsontwikkeling en -verdieping

Wil jij je leiderschap verder ontwikkelen, verdiepen of onderzoeken? Het Eerste Huis heeft diverse trainingen en/of coaches die je daarbij ondersteunen. Wil je verder spreken over de geschikte training die past bij jouw leerwens? Neem dan gerust contact met ons op. We helpen je graag verder bij het maken van een keuze.

soul of leadership

Leiderschapsontwikkeling trainingen

In de indrukwekkende training ‘Leiderschap en Coaching in Transformational Presence' ga je aan de slag met je eigen presence als mens en leider. Je ontdekt hoe je daadwerkelijk het verschil kan maken voor mensen, hoe je lastige situaties transformeert tot leermomenten die je verder brengen.

Tijdens de praktische training ‘Organisatieontwikkeling met Theory U’ leer je het U-proces faciliteren in je organisatie. Met dit diepgaande verandermodel breng je mensen in contact met dieper gelegen bronnen van kennis waardoor daadwerkelijk nieuwe oplossingen ontstaan.

Leer ‘Coachen met Theory U’ tijdens de populaire tweedaagse training. Dit is een hands-on training waarin je alle stappen van het U-proces leert kennen en oefent met diverse tools. Na afloop ben je in staat om mensen snel en eenvoudig in contact te brengen met hun essentie zodat diepgaande inzichten ontstaan.

Wil je de volgende stap zetten met jouw organisatie en de transitie naar zelfsturing in gang zetten? Dan is de training ‘Verder met Zelfsturing’ een aanrader. De driedaagse training is een experience die je uitdaagt, prikkelt en concrete tools geeft waarmee je de principes van zelfsturing, heelheid en evolutief doel eigen maakt en introduceert in je eigen organisatie. Daarnaast is het een proces waarin je onderzoekt waar je zelf staat, als leidinggevende, als mens.

Leiderschapsontwikkeling (incompany)

Soul of Leadership is een veelomvattend leiderschapstraject. Leidinggevenden van een organisatie maken een indrukwekkende en life-changing ontwikkeling door. De nieuwste thema’s op het gebied van leiderschap en organiseren worden aangereikt op een ervaringsgerichte wijze. Trainers en sprekers die tot de top in hun vakgebied behoren, leveren inspirerende bijdragen.

Leiderschapsontwikkeling met executive coaching

Transformationeel Coachen maakt deel uit van de kernvisie van Het Eerste Huis. Deze vorm van coachen laat je waarnemen vanuit een breder perspectief. Ingewikkeld? Welnee. Wij zetten het in voor wat we noemen ‘doorbraak’- en ‘turnaround’-coaching. Als je een vraagstuk hebt, of merkt dat je steeds tegen hetzelfde probleem aan loopt, dan is dit iets voor jou.

Het Eerste Huis werkt met ervaren coaches. Wij matchen de juiste coach aan de klant, afhankelijk van de wensen en coaching vraag. Neem contact met ons op en laat ons weten waar jij naar zoekt zodat wij jou in contact kunnen brengen met één van onze coaches.

Meer over leiderschap

Goed Leiderschap (Artikel)
Transformationeel Leiderschap (Artikel)
Soul of Leadership (Leiderschapsprogramma)
Transformational Presence voor Leiders & Coaches (open training)
Leiden vanuit de Toekomst (boek)

Earnie Oudejans

Training Transformational Presence voor Leiders en Coaches

Bely Voskamp

Training Organisatieontwikkeling met Theory U

Zilveren Kruis

Training Organisatieontwikkeling met Theory U

Gemeente Almelo

Training Transformational Presence voor Leiders en Coaches

Ilke Tilders

Training Transformational Presence voor Leiders en Coaches

Cadanz Welzijn

Training Appreciative Inquiry

Anne-Els

Training Transformational Presence voor Leiders en Coaches

Het Eerste Huis wordt gemiddeld beoordeeld met een 9,2 uit 10 op basis van 457 beoordelingen.
Kom met ons
in contact
Hoe kunnen wij jou helpen in je persoonlijke- of organisatieontwikkeling?
We geven je graag vrijblijvend advies.