Leiderschap

Welkom bij ons kennisdossier over leiderschap! Hier ontdek je meer over aspecten van leiderschap die er toe doen maar verder gaan dan ‘vaardigheden’. Het Eerste Huis coacht en traint leiders op diepere lagen van mens-zijn. En dat is belangrijk. Want waar medewerkers steeds autonomer worden, doen ze een ander beroep op hun leiders. Veranderende eisen aan organiseren, stellen dus nieuwe eisen aan leiderschap. En dat is waar wij ons op richten bij Het Eerste Huis. 

Leiderschap in het kort

Leiderschap is een belangrijk aspect van ons leven. Of je nu de leiding hebt over een team op het werk, een vereniging of een gezin. Op deze pagina bieden we je inzicht in verschillende leiderschapsstijlen en wat ze voor jou kunnen betekenen.

Leiderschap is het vermogen om anderen te inspireren zodat ze (gezamenlijk) een gewenste toekomst kunnen realiseren. Leiderschap omvat verschillende vaardigheden en kwaliteiten, zoals communicatie, empathie, besluitvaardigheid, creativiteit, flexibiliteit. Maar het vraagt meer dan dat. Effectieve leiders weten hoe ze mensen in contact kunnen brengen met hun volledige potentieel.

Het is belangrijk om te beseffen dat goed leiderschap zeker niet (alleen) gaat om het hebben van autoriteit of formele macht en top-down delegeren. Het gaat over een balans tussen leiden en volgen.

Kennisdossier over leiderschap

Over leiderschap kan je blijven schrijven. Dat doen we dan ook regelmatig. Klik gerust rond op onze site en ontdek alles wat er te weten valt over leiderschap en hoe jij een (nog) effectievere leider kunt worden!

Visie op leiderschap

Alleen een leider die het beste ín zichzelf kan inzetten, kan het beste uít zijn medewerkers verwachten. Het vraagt nieuwe manieren van waarnemen van zijn en van doen. Het vraagt om eerst mens te zijn en daarna pas leider.

>> Lees meer over onze visie op leiderschap

Transformationeel leiderschap

Transformationeel leiderschap gaat niet over anders denken, maar over een andere manier van kijken. Om doorbraken en innovatie te realiseren is een bepaald type leiderschap noodzakelijk. Dit leiderschap transcendeert eigenbelang en legt juist de nadruk op individuele talenten en tolerantie voor verschillen, zonder te streven naar conformiteit.

>> Kom meer te weten over transformationeel leiderschap

Persoonlijk leiderschap

Persoonlijk leiderschap gaat over het leiden van je eigen leven. Het gaat over het begrijpen van je eigen sterke punten en zwaktes en het gebruik maken van deze kennis om persoonlijke doelen te bereiken en anderen te inspireren om hetzelfde te doen.

>> Kom meer te weten over persoonlijk leiderschap.

Vrouwelijk leiderschap

Leiderschap met vrouwelijke eigenschappen resulteert in meer winst, een hogere medewerkerstevredenheid en een betere leiderschaps-efficiëntie. Vrouwelijk leiderschap is aan te leren, want leiderschap is ontwikkelbaar.

>> Kom meer te weten over vrouwelijk leiderschap

Cyaan leiderschap

De cyane leider is niet langer bezig met zijn eigen (kleine) problemen en belangen of hoe succesvol hij daarin kunt zijn. Hij kijkt naar de gebeurtenissen in het hele systeem.

>> Kom meer te weten over de cyane organisatie en cyaan leiderschap

Goed leiderschap

Er zijn boekenkasten vol geschreven over goed leiderschap. Toch kennen we geen boek over volgerschap. En dat is zonde, want leiderschap kan niet zonder volgerschap. Ze maken deel uit van hetzelfde systeem.

>> Kom meer te weten over goed cyclisch leiderschap

Onze leiderschapstrainingen

Het Eerste Huis biedt diverse diepgaande en hands-on trainingen voor leidinggevenden aan. Bij sommige trainingen ligt de nadruk vooral op persoonlijke groei en leiderschapsontwikkeling en bij andere trainingen staat een aanpak voorop. Neem gerust een kijkje en ontdek welke training aansluit bij jouw ontwikkeling en groeiwens.

Wil je meer informatie over onze trainingen? Neem vooral contact met ons op. Onze klantadviseur kent alle trainingen door en door en in een gesprek kom je er vaak al snel achter welke training het best aansluit bij je wensen.

Kom met ons
in contact
Hoe kunnen wij jou helpen in je persoonlijke- of organisatieontwikkeling?
We geven je graag vrijblijvend advies.