Training Coachen met Theory U

€ 1.195,-
7 november 2024
2 dagen
8.8 gemiddeld
 • Leer coachen op een systemische wijze
 • Ervaar Theory U zelf door met je eigen vraagstuk te werken
 • Een sterke mix van theorie en tools voor de praktijk
Training Coachen met Theory U

Als mensen een vraag hebben, gebruiken ze vaak oude kennis bij het zoeken naar oplossingen. Ze blijven in het 'denken' circuleren. Dit zorgt ervoor dat mensen niet op een dieper niveau tot inzichten komen die de essentie raken. Door verder te gaan dan denken alleen, ontstaan er oplossingen die werken omdat ze verbonden zijn met het potentieel van mensen.

In deze praktische, ervaringsgerichte 2-daagse doorloop je de fases die ten grondslag liggen aan het model. Je krijgt diverse tools aangereikt, je oefent met het coachen en je ervaart het model zelf door met een eigen vraagstuk aan de slag te gaan. Op die manier ga je naar huis met een mix van theorie en tools die je direct kunt toepassen in de praktijk.

Na afloop van de training heb je inzicht en ervaring in:

 • coachen en leidinggeven op een systemische manier
 • vraagstukken oplossen met verrassend nieuwe aanpakken
 • begeleiden van mensen en teams voorbij het denken alleen

Iets voor jou?

De training Coachen met Theory U is zeer geschikt voor coaches die vanuit het U-model op een eenvoudige wijze meer systeemgericht willen leren werken. Ook voor leidinggevenden en medewerkers die zich verder willen ontwikkelen in coachend leiderschap is deze training waardevol.

Dit doe je

Je doorloopt het gehele U proces tijdens de training. Op dag één werken we in de 'linkerpoot' van de U met toepassingen rondom seeing, sensing en presencing. De tweede dag gaan we langs de rechterkant van de U weer 'omhoog' en werken we met presencing, crystallizing en prototyping. In de middag ligt de nadruk op het werken met 'social presencing theatre'; oefeningen in de ruimte die helderheid geven over te nemen acties en besluiten.

Combinatie van theorie en praktijk

Elk onderdeel wordt voorafgegaan door een korte inleiding over de fase in het proces en de achtergronden van het model. Daarna is er uitleg over één of meerdere coach-aanpakken, soms is er een korte demonstratie van de trainer en altijd ga je als deelnemer de interventie direct zelf toepassen. Je bent daarin afwisselend coach of coachee.

Werken met een eigen vraagstuk

Een uniek aspect is dat de training Coachen met Theory U zelf ook als een U-proces is opgezet. Daardoor is één van de extra resultaten uit de training dat je zelf ook een stap zet rondom je eigen coachvraag. Je hebt aan het begin van de training de gelegenheid om die te formuleren. Hier is tijd en ruimte voor in het programma. Het is niet iets dat je vooraf moet voorbereiden.

Dit leer je

In deze training leer je hoe je zelf kunt coachen en leiding geven op een systemische manier. Systemische aanpakken winnen meer en meer terrein in organisaties. Het uitgangspunt is dat elke situatie of persoon alles al heeft en weet om het eigen vraagstuk op te lossen. Om die kennis aan te boren, moet je echter voorbij het denken gaan. Met verrassend nieuwe aanpakken leer je dat naar boven te halen.

Theory U is een model voor fundamentele verandering. Tijdens het U-proces gaan mensen op een andere manier naar complexe vraagstukken kijken. Dat resulteert in vernieuwende inzichten en diepgaande veranderingen die blijvend zijn.

Download de brochure
Investering

Cursusprijs Open Training€ 1.195,-
Locatiekosten€ 165,-
Totaal € 1.360,-
  
Overnachten (optioneel) € 170,-
Totaal € 1.530,-

Alle bedragen zijn exclusief BTW en onder voorbehoud van wijzigingen.

Locatiekosten

Inbegrepen zijn 2x lunch en verse koffie, thee, water, en versnaperingen in de zaal.

Overnachten (optioneel)

(Inbegrepen zijn 1 overnachting met uitgebreid ontbijtbuffet, 1x diner. Dit bedrag is exclusief toeristenbelasting, parkeerkosten en overige drankjes en consumpties.)
Alhoewel overnachten niet verplicht is, raden wij het zeker aan. Iedere training bij Het Eerste Huis is een experience. Een overnachting helpt je om het maximale uit deze ervaring te halen. Je kunt in alle rust de leerstof tot je nemen en alle ruimte nemen om je persoonlijke groei te stimuleren. Daarnaast wordt het als erg fijn en gezellig ervaren om met de andere deelnemers na te praten over de dag.

Groepsinschrijving

Wil je met 3 of meer personen deelnemen aan deze training? Dat kan, neem contact met ons op en informeer naar de groepskorting.

Betaling

Na inschrijving ontvang je van ons een factuur op het door jou opgegeven mailadres.

Programma

 • Dag 1 (09:30 - 17:30 uur)
  Op dag één van de training Coachen met Theory U werken we in de ‘linkerpoot’ van de U met toepassingen rondom seeing, sensing en presencing.
 • Dag 2 (09:00 - 16:00 uur)
  De tweede dag gaan we langs de rechterkant van de U weer ‘omhoog’ en werken we met presencing, crystallizing en prototyping. In de middag ligt de nadruk op het werken met ‘social presencing theatre’; oefeningen in de ruimte die helderheid geven over te nemen acties en besluiten.

Download brochure
Deze training is van
betekenis geweest voor:
Het Eerste Huis wordt gemiddeld beoordeeld met een 9,3 uit 10 op basis van 465 beoordelingen.
Kom met ons
in contact
Hoe kunnen wij jou helpen in je persoonlijke- of organisatieontwikkeling?
We geven je graag vrijblijvend advies.