Training Teamontwikkeling met Theory U

€ 1.795,-
nog geen datum bekend
3 dagen
 • Leer Theory U effectief inzetten bij teamontwikkeling
 • Krijg helderheid in je eigen casus die je inbrengt tijdens de training
 • Leer, ervaar en oefen in teamverband met interventies en het Theory U proces
Training Teamontwikkeling met Theory U

Een team bouwen lijkt eenvoudig, maar mensen zijn geen bouwmaterialen. Teams zijn voortdurend in beweging en ‘ontstaan’ uit hun dagelijks handelen. Dat proces kun je actief beïnvloeden en leiden, zodat (in Otto Scharmers woorden) ‘the highest future possibility’ van een team werkelijkheid wordt.

Tijdens deze training leer je werken met Theory U verandermodel in teams. Theory U is een model voor fundamentele verandering. Tijdens het U-proces kijken mensen op een andere manier naar complexe vraagstukken. Dat resulteert in vernieuwende inzichten en diepgaande veranderingen die blijvend zijn. Theory U inzetten in teams is leuk, ervaringsgericht en praktisch.

Dit leer je

Een U proces bestaat globaal uit drie bewegingen: eerst links omlaag in de U, dan het buigpunt onderaan in het midden en daarna weer omhoog aan de rechterkant. Wij noemen deze drie fasen ook wel: anders zien, anders zijn, anders doen. Het programma is zo opgezet dat het deze 3 fasen door gaat.

Je ervaart hoe het is om een teamontwikkeling in een U proces door te maken. Je ontdekt het U proces als deelnemer in een team en je krijgt adviezen, tools, praktijken en werkvormen aangereikt voor het begeleiden en ontwikkelen van teams. Je verdiept je zicht op processen tussen mensen in teams, op gedrag, op spanningen en op wat je daarmee kunt doen. Zeer concreet, ervaringsgericht en toegespitst op vraagstukken uit de praktijk.

Na afloop van de training beschik je over de kennis, ervaring en praktische toepassingen voor het ontwikkelen van teams met de Theory U veranderaanpak.

Iets voor jou?

Je houdt je bezig met het verbeteren van teams. Je wilt dat mensen beter samenwerken, dat de sfeer verbetert, dat doelen makkelijker gehaald worden. Je wilt nieuwe aanpakken opdoen in het begeleiden van mensen en het lerend maken van teams.

Naast leren hoe je teams beter kunt begeleiden en ondersteunen, wil je ook meer inzicht krijgen in je eigen houding en rol binnen teams. Je gelooft in een positieve, diepgaande aanpak voor verandering. Je wilt resultaat dat blijvend is en een goed draaiend team.

Download de brochure voor meer info waaronder:

 • Uitgebreide opbouw van de training
 • Ervaringen van deelnemers
 • Achtergrond over Theory U bij teamontwikkeling
 • Theory U in het kort

  Theory U is een veranderaanpak die je kunt toepassen in de samenleving, organisaties, teams en individuele coaching. Otto Scharmer, senior docent bij het Massachusetts Institute of Technology, is de grondlegger. De Theory U aanpak brengt je voorbij oordelen, cynisme en angst en geeft je de mogelijkheid om je team in contact te brengen met creatie en intuïtie. De aanpak is verfrissend, stroomt als het ware vanzelf en brengt je onderin de U, in een staat van Presence. Dat kun je het best omschrijven als een contact met het ‘grotere geheel’, voorbij denken en peinzen. Daar zijn inzichten op basis waarvan jij, je team of je hele organisatie keuzes kan maken die een andere toekomst mogelijk maken. Er kan dan werkelijk iets nieuws ontstaan.

  Meer weten over Theory U?

  Wil je eerst meer te weten komen over Theory U en de verschillende fases van het proces? Download de uitgebreide Whitepaper Theory U.

  Investering

  Cursusprijs Open Training€ 1.795,-
  Locatiekosten€ 250,-
  Totaal € 2.045,-
    
  Overnachten (optioneel) € 170,-
  Totaal € 2.215,-

  Alle bedragen zijn exclusief BTW en onder voorbehoud van wijzigingen.

  Locatiekosten

  (Inclusief: 3x lunch en verse koffie, thee, water, versnaperingen in de zaal)

  Overnachten (optioneel)

  (Inclusief: 1x overnachting, 1x uitgebreid ontbijtbuffet, 1x diner)
  Overnachten is niet verplicht maar wel aan te raden. Een overnachting helpt je om het maximale uit deze training van Het Eerste Huis te halen. Je kunt in alle rust de leerstof tot je nemen en alle ruimte nemen om je persoonlijke groei te stimuleren. Daarnaast wordt het als erg fijn en gezellig ervaren om met de andere deelnemers na te praten over de dag.

  Groepsinschrijving

  Wil je met 3 of meer personen deelnemen aan deze training? Dat kan, neem contact met ons op en informeer naar de groepskorting.

  Betaling

  Na inschrijving ontvang je van ons een factuur op het door jou opgegeven mailadres.

  Programma

  • Dag 1
   Moduele 1 bestaat uit twee dagen. Tijdens dag 1 richten we ons op anders zien en anders zijn; waarbij we de focus leggen op de linkerkant van de U.
  • Dag 2
   Dag 2 van module 1 besteden we aandacht aan de bodem van de U, het Presencing stuk.
  • Dag 3
   Na acht weken ontmoeten we elkaar nog één dag voor module 2. Daarin brengen we alle ervaringen en inzichten bij elkaar en diepen het proces verder uit, zodat je vrij(er) leiding kunt geven vanuit je (het) team van de toekomst.

  Praktische informatie

  Data

  Donderdag 30 november, vrijdag 1 december 2023 en donderdag 25 januari 2024

  Locatie

  Woudschoten Hotel & Conferentiecentrum
  Woudenbergseweg 54
  3707 HX Zeist

  Kwalificatie

  Deze training is voor professionals. Je hebt een hbo of wo werk- en denkniveau.

  Trainer

  Jos Rovers (1966) is een ervaren trainer in Theory U. Jos zijn aanpak is eenvoudig en to the point. Hij werkt diepgaand en houdt het tegelijkertijd licht. Zijn ervaring als manager in diverse organisaties zet hij in in zijn werk. Daarnaast doceert hij aan de Vrije Universiteit in Amsterdam Leiderschap en Verandering in de postdoctorale opleiding ‘Verandermanagement’ en werkt hij als leiderschaps- en transformatiecoach.
  Earnie Oudejans

  Training Transformational Presence voor Leiders en Coaches

  Bely Voskamp

  Training Organisatieontwikkeling met Theory U

  Zilveren Kruis

  Training Organisatieontwikkeling met Theory U

  Gemeente Almelo

  Training Transformational Presence voor Leiders en Coaches

  Ilke Tilders

  Training Transformational Presence voor Leiders en Coaches

  Anne-Els

  Training Transformational Presence voor Leiders en Coaches

  Het Eerste Huis wordt gemiddeld beoordeeld met een 9,2 uit 10 op basis van 458 beoordelingen.
  Kom met ons
  in contact
  Hoe kunnen wij jou helpen in je persoonlijke- of organisatieontwikkeling?
  We geven je graag vrijblijvend advies.