Vertrouwen dat het goed komt

12 mei 2021

Het is zo simpel gezegd, en we zeggen het waarschijnlijk zo vaak: “ik vertrouw er wel op dat het goed komt.” Maar is het ook zo eenvoudig? Wat is ‘vertrouwen’? Is het verwachten, weten of hopen, misschien zelfs wel tegen beter weten in. En wat is ‘goed’? Is goed: gunstig, voordelig, goed genoeg of niet slecht?

Voor mij is het een zin die ik niet lichtvaardig uitspreek. Soms vertrouw ik het namelijk helemaal niet, laat staan dat het zo maar goed komt. Toch ben ik een man met veel vertrouwen in het goede. Ik heb me aangeleerd om te luisteren naar situaties en te ontdekken wat de omstandigheden om mij heen van mij vragen. Dat is heel wat anders dan dat ik de omstandigheden om mij heen opleg wat ik van hen wil. Wanneer ik gedisciplineerd om ga met die antwoorden die ik krijg, wanneer ik luister, dan mijn vertrouwen gesterkt wordt, dan kan ik er op rekenen dat het goed komt.

Van het woord discipline komt ook het woord discipel, leerling. Hoe past dat woord in dit verhaal? Leven in vertrouwen houdt in dat we onszelf als leerling zien en dat de omstandigheden onze meester zijn. Wat om ons heen gebeurt zijn onze lessen. Een toegewijde leerling luistert meer dan dat ie praat en weet groei te halen uit wat hij krijgt voorgeschoteld. Zo wordt leven en werken een frisse samenwerking tussen mens en omstandigheid. Dat is wat anders dan zuchten en soms zelfs lijden onder de situaties die je in je leven tegenkomt.

Transformationeel Bewustzijn

Ons werk met Transformationeel Bewustzijn gaat daarover. Meer dan 600 deelnemers gingen je al voor en ontdekten inzichten die hun leven en werk veranderden. De omstandigheden in de wereld zijn momenteel zo op de voorgrond in ons leven dat het meer dan ooit de moeite waard is om tijd te nemen om te luisteren en te verkennen.

Welk 'vertrouwen dat het het goed komt’ is er voor jou?

Jos Rovers

Jos Rovers (1966) is de oprichter van Het Eerste Huis. Daarvoor heeft hij twintig jaar in het bankwezen gewerkt nadat hij Bedrijfskunde en Verandermanagement had afgerond. Hij heeft altijd aan de veranderkant van de organisatie gewerkt. Vraagstukken rondom leiderschap, organisatieontwikkeling en persoonlijke groei trekken hem aan als een magneet.


Pagina delen
Jos Rovers
Jos Rovers

Eigenaar, Consultant, Trainer

T. (085) 301 87 41

GelukVerdubbelaar

Potential Pathway

Earnie Oudejans

Training Transformationeel Leiderschap en Systemisch Coachen

Bely Voskamp

Training Organisatieontwikkeling met Theory U

Zilveren Kruis

Training Organisatieontwikkeling met Theory U

Gemeente Almelo

Training Transformationeel Leiderschap en Systemisch Coachen

Ilke Tilders

Training Transformationeel Leiderschap en Systemisch Coachen

Het Eerste Huis wordt gemiddeld beoordeeld met een 9,3 uit 10 op basis van 462 beoordelingen.
Kom met ons
in contact
Hoe kunnen wij jou helpen in je persoonlijke- of organisatieontwikkeling?
We geven je graag vrijblijvend advies.