Een Cultuur voor Iedereen!

De Nederlandse versie van 'An everyone culture', een management bestseller, geschreven door Harvard Professor Robert Kegan.

Maak kennis met een ontwikkelingsgericht organisatiemodel!

Onderzoek toont aan dat in de meeste organisaties bijna iedere werknemer een extra baan heeft waarvoor hij/zij niet wordt betaald: met veel inspanning zwakke eigenschappen verborgen houden, zo goed mogelijk voor de dag te komen en zichzelf saboteren met de manier waarop anderen naar hen kijken (bijvoorbeeld: 'als ik dit nu doe, dan faal ik, dan word ik niet erkend, dan krijg ik die promotie niet, dan zal hij/zij vast denken dat....'). Een grotere verspilling van menselijk kapitaal is er waarschijnlijk niet te vinden. Het is een kostenpost die niet op de balans staat. Deze extra baan zorgt ervoor dat de organisatie noch haar mensen in staat zijn hun potentieel volledig waar te maken.

High potentials

Stel dat een bedrijf of een organisatie al het mogelijke deed om een cultuur te creëren waarin iedereen – en niet alleen maar een aantal ‘high potentials’ – innerlijke weerstand en belemmeringen tegen verandering kon overwinnen? Dat iedereen fouten en kwetsbaarheden kan gebruiken als kansen waardoor mensen én organisatie kunnen groeien?

Bewust Ontwikkelingsgerichte Organisaties

Robert Kegan en Lisa Lahey (en hun team) hebben zulke organisaties gevonden en bestudeerd: Bewust Ontwikkelingsgerichte Organisaties. Een BOO werkt vanuit de eenvoudige maar radicale overtuiging dat organisaties het beste gedijen wanneer ze beter zijn afgestemd op de sterkste menselijke motivatie die er is, en die is groeien. Dat betekent dat we verder moeten gaan dan het uitbesteden van ‘training en ontwikkeling’ aan programma’s voor de meest belovende werknemers, aan executive coaching, of aan externe trainingsprogramma’s. Het betekent het creëren van een organisatiecultuur waarin de ondersteuning van ieders ontwikkeling in de dagelijkse werkpraktijk, in de gewone activiteiten, in de dagelijkse routines en in de gesprekken is verweven. Uit jarenlang wetenschappelijk onderzoek met onderbouwing van praktijkcases blijkt dat dit de succesformule is waarop mensen én organisatie tot bloei komen!

Doorbraak

Een Cultuur voor Iedereen duikt diep in de werelden van drie gerenommeerde, succesvolle ondernemingen die aan deze doorbraak gestalte geven. De bedrijven bestaan uit een belangrijk hedgefonds, een grote keten van bioscopen en een groot e-commerce bedrijf. Het boek laat de ontwerp principes, de concrete praktijken en de wetenschappelijke basis zien die de kern vormen van de BOO’s – van hun gedisciplineerde benadering van feedback, tot hoe je vergaderingen kunt gebruiken, tot de unieke manier waarop managers en leiders hun rollen definiëren. De auteurs laten de lezers vervolgens zien hoe ze die ontwikkelingscultuur in hun eigen organisatie kunnen inbouwen.

De sleutel tot succes

Dit boek demonstreert een totaal nieuwe manier van werken. Het maakt duidelijk dat je strategie samenvalt met de cultuur die je creëert – en dat de sleutel tot succes is dat iedereen zich kan ontwikkelen.

€29,99
ISBN: 9789081776332

Managementboek cultuur voor iedereen Robert Kegan | Het Eerste Huis

Een Cultuur voor Iedereen!

Robert Kegan

Bestel boek »

Lees de aanbevelingen van bekende managementdenkers

Een cultuur voor iedereen is geschreven op basis van de inzichten die voortgekomen zijn uit drie organisaties die het ontwikkelen van hun werknemers als een expliciet onderdeel van hun evolutief doel hebben gemaakt. Ik ben gefascineerd door de casestudy van Decurion, dat laat zien hoe mensen op een meer diepgaande en zinvolle manier kunnen werken. Frederic Laloux, auteur van Reinventing Organizations

Iedereen praat over 'het ontwikkelen van onze mensen,' maar stel dat dat precies de strategische kern is van een onderneming? Door de recent wetenschappelijk inzicht in de menselijke ontwikkeling te verbinden met de kunst van het opbouwen van een succesvol bedrijf, hebben Kegan en Lahey het boek geschreven waarnaar managers met interesse voor ontwikkeling lang hebben uitgezien. Peter M. Senge, senior docent bij MIT; oprichter en voorzitter van de Society for Organizational Learning

Een cultuur voor iedereen is sinds de opkomst van de lerende organisatie de meest prikkelende nieuwe visie op het potentieel van mensen en organisaties. Het zal jouw denken over werk en werkcultuur in de eenentwintigste eeuw radicaal veranderen.’ Gary Hamel, hoogleraar aan de London Business School

Een Cultuur voor Iedereen vertrekt vanuit een eenvoudig maar sterk inzicht: de beste manier om de kracht van een organisatie aan te boren is het realiseren van het volledig potentieel van haar individuele werknemers. Kegan en Lahey vragen aandacht voor een aantal ondernemingen die focussen op de continue ontwikkeling van alle werknemers. Zij zetten uiteen welke stappen nodig zijn om een dergelijke bewust ontwikkelingsgerichte cultuur te creëren. In een wereld die sneller dan ooit verandert, en waarin millennials om banen vragen met ontwikkelingsmogelijkheden, kunnen leiders het zich niet veroorloven dit boek te missen. Dominic Barton, Global Managing Director bij McKinsey & Company

Editor Choice

'An everyone culture' was verkozen tot 'editor choice' door 800 CEO Read Business book.

'An everyone culture' is door INC.com verkozen uit 10.000 business boeken die je gelezen moet hebben: Best reads for the business mind.

Over Robert Kegan

Robert Kegan is ontwikkelingspsycholoog, onderzoeker, spreker, schrijver en consultant. Hoogleraar aan de Harvard University Graduate School of Education. Actief betrokken bij belangrijke onderwijsprogramma’s in verschillende sectoren. Mede-oprichter en medebestuurder van Minds at Work, een organisatie voor coaching en training. Zijn onderzoek is wereldwijd van invloed geweest op leiderschapsontwikkeling, executive coaching en verandermanagement. In zijn meest recente boek Een cultuur voor iedereen (2017) komen al zijn baanbrekende denkbeelden en onderzoeksresultaten op een zeldzame, boeiende manier samen.

Earnie Oudejans

Training Transformational Presence voor Leiders en Coaches

Bely Voskamp

Training Organisatieontwikkeling met Theory U

Zilveren Kruis

Training Organisatieontwikkeling met Theory U

Gemeente Almelo

Training Transformational Presence voor Leiders en Coaches

Ilke Tilders

Training Transformational Presence voor Leiders en Coaches

Anne-Els

Training Transformational Presence voor Leiders en Coaches

Het Eerste Huis wordt gemiddeld beoordeeld met een 9,2 uit 10 op basis van 458 beoordelingen.
Kom met ons
in contact
Hoe kunnen wij jou helpen in je persoonlijke- of organisatieontwikkeling?
We geven je graag vrijblijvend advies.