Het Stormink: veranderproces met Theory U

Het Eerste Huis heeft een bijzondere Theory U interventie gedaan op Het Stormink, een middelbare school in Deventer. Er hebben grootse veranderingen plaatsgevonden op deze school. Met de ontwikkelingsgerichte aanpak van Theory U is er ruimte ontstaan voor creativiteit, betrokkenheid en het implementeren van nieuwe patronen. Problemen waar ze voorheen maar geen oplossing voor konden vinden, zijn nu op relatief eenvoudige wijze opgelost door de dialoog met elkaar aan te gaan. Door écht te luisteren en te ontdekken wat er wil ontstaan.

Na twee intensieve trainingsdagen met het management van de school, organiseerden we een dag midden in de school. Met leerlingen, docenten, onderwijsondersteunend personeel en ouders. Doel: samen ideeën verzamelen om erachter te komen hoe Het Stormink de beste school van Nederland gaat worden.

Loslaten, risico nemen, fouten durven maken, successen boeken en nieuwe routes voor zelfsturing vinden.

“Onze schoolgemeenschap voor voortgezet onderwijs wil dat iedereen hier het beste uit zichzelf haalt, zowel leerlingen als medewerkers. Talentontwikkeling is onze missie.” Aan het Eerste Huis de concrete vraag om dat veranderproces duurzaam te faciliteren. Dit betekent een meerjarige samenwerking met de veranderaars binnen de school. In dialoog over rollen, invloed en verantwoordelijkheid. En experimenteren op de werkvloer: loslaten, risico nemen, fouten durven maken, successen boeken en nieuwe routes voor zelfsturing vinden.”

Theory U interventies maken heel veel mogelijk. Deze film laat dat op indrukwekkende wijze zien.

Zelf aan de slag?

Leer verandering opzetten binnen organisaties met Theory U tijdens de 3-daagse training Organisatieontwikkeling met Theory U. Praat ook gerust eens met ons verder over de kracht van Theory U benutten in je eigen organisatie. Het Eerste Huis geeft richting in complexe en dynamische vraagstukken. We bieden moderne aanpakken voor verandering en ontwikkeling. Geïnteresseerd geraakt door het verhaal van Het Stormink? We staan je graag te woord. Neem contact op via contact@heteerstehuis.nl of (085) 301 87 41.

Klantverhaal van Het Stormink

Kom met ons
in contact
Hoe kunnen wij jou helpen in je persoonlijke- of organisatieontwikkeling?
We geven je graag vrijblijvend advies.