20 minute dance

Binnen een aantal van onze trainingen werken we met de tools van Social Presencing Theater. Deze lichaamsgerichte oefeningen zijn speciaal ontwikkeld door Arawana Hayashi en Otto Scharmer en voor toepassing binnen Theory U. Ze worden over de hele wereld breed ingezet bij transformaties in organisaties

De aanpak is zodanig opgezet dat ook mensen die geen ervaring hebben met lichaamsgericht werk, de oefeningen makkelijk en stapsgewijs kunnen doorlopen. Zij krijgen hierdoor relevante informatie over projecten, vragen en situtaies die zich aandienen en over de transformatie die nodig is om die tot uitvoering te brengen.

Eén van de oefeningen is de “20 minute dance”. Dit is een uitstekende startoefening bij het werken met het lichaam. Het doel is om onze aandacht echt ín het lichaam te brengen om de informatie van het voelen toe te voegen aan de informatie van het denken. De 20 minute dance is een aandachtsoefening die de aandacht van de geest verplaatst naar het lichaam.

De 20 minute dance is een voorbereidende oefening voor de zogenaamde ‘4-D mapping’ en de ‘Stuck exercise’. De oefening kan ook prima op zichzelf worden gedaan, gewoon als begin van je dag of begin van een bijeenkomst. Je merkt dan direct dat er informatie uit een andere laag komt dan de cognitieve en wat de waarde daarvan is.

Klik hier voor de oefening “20 minute dance” van het Presencing Institute >

Kijk ook eens naar onderstaande video van Arawana Hayashi waarin ze zelf de oefening uitlegt.

Kom met ons
in contact
Hoe kunnen wij jou helpen in je persoonlijke- of organisatieontwikkeling?
We geven je graag vrijblijvend advies.