“Het voelt ongeveer hetzelfde als het reizen met een One-Way ticket”

24 oktober 2020

Ervaringsverhaal training Transformationeel Leiderschap & Systemisch Coachen

“Het voelt ongeveer hetzelfde als het reizen met een One-Way ticket"

Joëlle Verkooijen werkte bij een online financiële instelling als facilitator collaboration. In haar werk vond zij het belangrijk om de mens in zijn geheel te zien, kwaliteiten van mensen in gesprekken naar boven te halen en verbindingen te leggen. Zij was verantwoordelijk om een omgeving te creëren die mensen in staat stelt om te groeien op individueel niveau en in teamverband. Een burn-out heeft zij zelf als een geschenk gezien om te achterhalen wat de dingen zijn waar zij blij van wordt en om haar eigen gevoel en gedrag te onderzoeken.

Op reis

Deze onderzoekende houding nam zij mee op haar wereldreis van 8 maanden. Met enkel een one-way-ticket op zak, reisde ze de wereld over om levensverhalen te verzamelen van lokale mensen en hun leefomstandigheden. Haar reisschema plande ze niet van tevoren, maar ontstond gedurende haar reis. Op basis van gevoel, het volgen van haar intuïtie. “Achteraf gezien had ik nog langzamer mogen reizen om in contact te komen met de locals, en ben ik me bewust geworden dat ik echt wat wil betekenen voor de wereld”.

Waarom heb je voor de training gekozen?

“De training trok mij omdat ik wou kijken naar wat er is, en vanuit hier de verandering in wilde zetten. Ik had niet direct een voorstelling van de training, maar de omschrijving prikkelde mijn nieuwsgierigheid”. Eerder volgde zij al een andere training bij Het Eerste Huis. Hier vond Joëlle de sfeer in de training erg fijn. Dit beaamt zij opnieuw als ik naar haar ervaring vraag over de training Transformationeel Leiderschap & Systemisch Bewustzijn. “De mensen zijn tijdens de training open en eerlijk en er is geen hoogdraverij” in haar eigen woorden.

 

“De sfeer is zo dat je echt optimaal kunt leren en ook samen leert. Er is genoeg ruimte voor ieder zijn vraagstuk en dat gunnen mensen elkaar ook”.

 

 

Hoe heb je de training ervaren?

De training was qua programma heel duidelijk opgezet en de taal die gebruikt werd tijdens de training vond zij heel begrijpelijk. “Je bouwt eerst op om daarna alle lagen als een ui af te pellen. En je leert om op je intuïtie te vertrouwen. Er ontstond al snel een intens persoonlijk contact doordat we meteen eigen kwesties aan de kaak stelden. Verder vond ik de locatie heel erg fijn, ruim opgezet en zorgzame mensen. We hadden als groep echte privacy”.

En de trainer?

“Jos schepte een fijne sfeer, met voldoende rust in het programma. En na de kennismaking gingen we direct aan de slag met voelen. Op de tweede dag ontstond er bij mij wat verwarring. Er gebeurt veel in je systeem en hoe verwerk je dat allemaal? Dit is ook direct de kracht van de training. Je bent bezig met een persoonlijke vraag en met de toepassing naar je eigen werkpraktijd. Op de derde dag vielen er kwartjes. Tijdens een specifieke oefening, van waaruit je vanuit de toekomst terug redeneert had ik diverse aha-momenten.”

Wat heeft de training je opgeleverd?

“Dat het belangrijk is om de tijd en ruimte in te nemen om in te checken bij mezelf. Ook kan ik veel beter onderscheid maken tussen de drie intelligenties: hoofd-hart-buik. Ik ben bezig een eigen bedrijf op te zetten om kennis en kunde te delen voor mensen in ontwikkelingslanden. Hierbij vertrouw ik op mijn intuïtie en laat de toekomst ontstaan. Wat nog steeds mega spannend is”.

“Het voelt ongeveer hetzelfde als het reizen met een one-way-ticket. Als je éénmaal de reis bent begonnen om meer op je intuïtie te vertrouwen, wil en kun je niet meer terug om je leven op je oude meer rationele manier te leven.”

Ben je benieuwd naar de foto’s die Joëlle maakt tijdens haar reizen? Kijk dan hier.


Pagina delen
GelukVerdubbelaar

Potential Pathway

Earnie Oudejans

Training Transformationeel Leiderschap en Systemisch Coachen

Bely Voskamp

Training Organisatieontwikkeling met Theory U

Zilveren Kruis

Training Organisatieontwikkeling met Theory U

Gemeente Almelo

Training Transformationeel Leiderschap en Systemisch Coachen

Ilke Tilders

Training Transformationeel Leiderschap en Systemisch Coachen

Het Eerste Huis wordt gemiddeld beoordeeld met een 9,3 uit 10 op basis van 462 beoordelingen.
Kom met ons
in contact
Hoe kunnen wij jou helpen in je persoonlijke- of organisatieontwikkeling?
We geven je graag vrijblijvend advies.