Verandermanagement

Verandering kan uitdagend zijn en het implementeren van veranderingen gaat vaak gepaard met weerstand en onzekerheid. Het Eerste Huis is gespecialiseerd in verandermanagement en in dit kennisdossier delen we kennis, tools en best practices die je kunt benutten om veranderingen succesvol te leiden. Browse vooral door onze waardevolle bronnen, lees inspirerende casestudy’s en krijg inzicht in de nieuwste trends en ontwikkelingen op het gebied van verandermanagement.

Het Eerste Huis is sterk betrokken bij het veranderproces van de mensen met wie wij werken. Met onze ervaring en krachtige verandermanagement programma’s begeleiden wij organisaties naar blijvende verandering door de mensen die haar vormen ten volle te laten leven en werken. Dit doen wij met een uitgebreid aanbod van training, coaching en advies.

Wat is verandermanagement?

Bij verandermanagement spreken we van een aanpak voor het veranderen van mensen, organisaties en processen met als doel betere resultaten te bereiken. Bij Het Eerste Huis gaan we in plaats van verandering in mensen en organisaties voor transformatie. Transformatie gaat om diepgaande inzichten. Daar zit de spirit, de kracht voor blijvende verandering.

Verandermanagement aanpakken

In onze veranderaanpakken staan moderne vormen van organiseren, leiden en mens-zijn centraal. Zo wordt bij ons niet alleen je brein aan het werk gezet, maar vragen we ook je lichaam, hart en ziel om deel te nemen. We sturen op verdieping, commitment en inzicht. Daarmee bouwen we samen met onze klanten aan veranderingen die duurzaam zijn.

Kennisdossier verandermanagement

Wat wil jij veranderen?

Bij iedere vorm van verandermanagement sta jij aan het roer. Wat wil je veranderen in jezelf, jouw organisatie of jouw medewerkers? In overleg met jou stellen we een programma op waarin jouw wens of visie als uitgangspunt wordt genomen.

Zelfsturing of zelforganisatie is een van de grote bewegingen bij verandermanagement. Steeds vaker bewegen organisaties naar manieren van organiseren die uitgaan van zelfsturing van de medewerker. Het Eerste Huis is expert op het gebied van zelfsturende teams in organisaties.

Training verandermanagement

Wil je graag medewerkers meenemen in veranderprocessen? Of merk je dat verandertrajecten in de organisatie op weerstand stuiten? In ons trainingsaanbod vind je trainingen die aansluiten op verschillende situaties in het verandermanagementproces. Zo leer je met de training Verder met Zelfsturing werken aan integratieve besluitvorming en focus je je met de training Organisatieontwikkeling met Theory U op blijvende verandering in jouw organisatie.

Bekijk ons trainingsaanbod

Bespreek de mogelijkheden

Wanneer je duidelijk inzichtelijk hebt dat je jezelf of jouw organisatie wilt transformeren ben je toe aan de volgende stap in verandermanagement: actie. Wil je de mogelijkheden onderzoeken? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. We bespreken graag de mogelijkheden!

Kom met ons
in contact
Hoe kunnen wij jou helpen in je persoonlijke- of organisatieontwikkeling?
We geven je graag vrijblijvend advies.