Onverwachte ontmoetingen

2 september 2022

Onze klantadviseur Edith Kruijswijk had deze zomer al vroeg vakantie. Maar vertragen en loskomen van de drukte, dat bleek helemaal niet zo gemakkelijk. Toen ze zich daarvan bewust werd, nam ze zich voor om de resterende zomermaanden meer te genieten en vertragen náást haar werk. Hoe ze dat heeft gedaan? Dat deelt ze graag met je ter inspiratie.

Mijn zomervakantie begon dit jaar al vroeg in juni. Ik ging heerlijk op vakantie naar Gran Canaria voor 14 dagen. Even helemaal niets! Zeer welkom na een drukke periode op het werk en mijn verhuizing. Na terugkomst begon ik gelijk weer met werken.

Al snel besefte ik me dat helemaal kunnen vertragen en loskomen van het werk en de verhuizing niet was gelukt tijdens mijn vakantie. Voor mij een belangrijk gegeven. Ik besloot: dit ga ik in de toekomst echt anders doen. En ik stelde mezelf de vraag: hoe ga ik deze zomer alsnog genieten en vertragen?

De uitkomst was heel simpel: take your time en geniet van onverwachte ontmoetingen.

Ik heb de afgelopen weken echt kunnen genieten van onverwachte ontmoetingen en de onverwachte dingen die ik en mijn partner hebben ondernomen. Hoe dat kon ontstaan? Niets vooruit plannen, laten komen wat er komt en daar extra bewust van genieten. Daarnaast heb ik heb ik meer meditatieoefeningen gedaan en me gericht op bewustwording.

Ik neem je graag even mee.

Als ik mijn hoofd wil leegmaken dan kan ik dat het beste doen in mijn nieuw aangelegde moestuin (zie filmpje). Gewoon even niets. Kijken naar de planten, met mijn handen in de aarde, water halen uit de sloot en mijn planten liefdevol water geven. Ik zeg wel eens: de stilte ervaren in de ruimte in plaats van de voorwerpen in de ruimte.

Ik ben hier de afgelopen weken bewust mee bezig geweest waardoor ik nu harmonie en verbinding voel met mezelf, met mijn partner, bij mijn huisdieren Bob en Roo, met onze klanten en zeker ook met mijn planten.

De stilte in jezelf ervaren en terugvinden kan op zoveel manieren. Ik ben heel benieuwd hoe jij jouw stilte in jezelf weer kunt terugvinden.

onmoetingen

Bekijk de video van Edith

Meer zomerreflecties


Pagina delen
Earnie Oudejans

Training Transformational Presence voor Leiders en Coaches

Bely Voskamp

Training Organisatieontwikkeling met Theory U

Zilveren Kruis

Training Organisatieontwikkeling met Theory U

Gemeente Almelo

Training Transformational Presence voor Leiders en Coaches

Ilke Tilders

Training Transformational Presence voor Leiders en Coaches

Anne-Els

Training Transformational Presence voor Leiders en Coaches

Het Eerste Huis wordt gemiddeld beoordeeld met een 9,2 uit 10 op basis van 458 beoordelingen.
Kom met ons
in contact
Hoe kunnen wij jou helpen in je persoonlijke- of organisatieontwikkeling?
We geven je graag vrijblijvend advies.