Handel ik vanuit angst of liefde?

2 september 2022

Ervaringen van anderen kunnen iets in jezelf raken van waaruit je verder groeit. Onze online strateeg Mirthe van Liere deelt een persoonlijke zomerreflectie met ons. Wie weet raakt iets uit haar verhaal jou in dit moment.

“It is safe to be me. I am choosing my vibration. I am a master creator. It is already here. My work is to tune myself crystal clear. And receive.”
(FIA, Receive).

In mijn jonge jaren ben ik mij gaan pantseren tegen voelen. Gevoelens kwamen té intens binnen en ik werd er door de jaren heen steeds beter in om voelen te vermijden. Vanaf het moment dat ik de topsport achter me liet en moeder werd, ben ik langzaamaan weer gaan voelen.

Hoe meer ik (terug) in contact kom met mijn gevoel, hoe meer ik luister naar mijn gevoel in het moment en daar naar handel. En wat een prachtig proces is dit. Want hoe meer ik luister naar mijn gevoel, hoe gemakkelijker het is om patronen te herkennen en te doorbreken die in de weg staan om mijn leven te leven vanuit mijn eigen essentie. Het voelt alsof ik harder groei dan ooit tevoren.

Anderhalf jaar terug was ik nog behoorlijk verwijderd van mijn gevoel. Ik gebruikte mijn hoofd om te voelen: ik dénk dat ik me … voel. Inmiddels voel ik met mijn lijf. En wat ik voel met mijn lijf, kan/hoef ik niet altijd te begrijpen met mijn hoofd. Oftewel: ik kan met mijn gevoel zijn in het nu. In veel gevallen wil ik trouwens wel met mijn hoofd begrijpen en verklaren wat ik in mijn lichaam voel. En daar zit ook direct groei.

Elke keer als ik spanning voel, start ik een klein onderzoek in mijzelf. Je kunt het zien als een verkenning waarbij ik zowel mijn hoofd, hart en buik laat spreken. En tegelijkertijd ben ik me gewaar van mijn ego. Op die manier lukt het me steeds beter om dicht bij mezelf te blijven en mezelf te begrijpen.

Alles komt samen in de checkvraag: handel ik vanuit angst of liefde?

Meer zomerreflecties


Pagina delen
Earnie Oudejans

Training Transformational Presence voor Leiders en Coaches

Bely Voskamp

Training Organisatieontwikkeling met Theory U

Zilveren Kruis

Training Organisatieontwikkeling met Theory U

Gemeente Almelo

Training Transformational Presence voor Leiders en Coaches

Ilke Tilders

Training Transformational Presence voor Leiders en Coaches

Anne-Els

Training Transformational Presence voor Leiders en Coaches

Het Eerste Huis wordt gemiddeld beoordeeld met een 9,2 uit 10 op basis van 458 beoordelingen.
Kom met ons
in contact
Hoe kunnen wij jou helpen in je persoonlijke- of organisatieontwikkeling?
We geven je graag vrijblijvend advies.