Cursus leidinggeven

Wanneer je volledig inzicht hebt in jezelf, ben je als leider in staat om mensen in contact te brengen met hun eigen essentie. Inspiratie is zelf-startend. Dat is wat je als leidinggevende wilt creëren. Een diep verlangen, een innerlijke drive. Dit kan pas wanneer je als leidinggevende duidelijk inzicht hebt in wie jij bent en wat jouw rol is als leidinggevende.

Het Eerste Huis creëert met een cursus leidinggeven blijvende verandering voor mensen en organisaties. Wij begeleiden jou en jouw organisatie naar de toekomst door de mensen die haar vormen ten volle te laten leven en werken. Het Eerste Huis biedt diverse leiderschapscursussen, maar ook coachingstrajecten en een leiderschapsprogramma op maat.

Verandering creëren met een cursus leidinggeven

Een cursus leidinggeven helpt je om jouw leiderschapskwaliteiten verder te ontwikkelen en te verdiepen. Het Eerste Huis biedt diverse trainingen die jou daarbij ondersteunen. De essentie van onze trainingen ligt in het bewerkstelligen van verandering in mensen, teams en organisaties. Bekijk onderstaand ons aanbod cursussen leidinggeven:

Appreciative Inquiry

Vanuit het startpunt van onderzoeken wat er goed is, ontstaat inspiratie, energie en concrete plannen om verder te groeien. Appreciative Inquiry is een methode die organisaties, teams en groepen stimuleert om zélf hun verandering en ontwikkeling te laten vormgeven.

Art of Hosting

Faciliteer bijeenkomsten waarin co-creatie en innovatie centraal staan. Met vernieuwende aanpakken wordt de collectieve wijsheid en het zelforganiserend vermogen van groepen benut. De kennis van de groep, geprikkelde creativiteit en nieuwe inzichten leiden tot verrassende resultaten.

Coachen met Theory U

Mensen blijven vaak circuleren in het denken, wanneer ze een vraag hebben. Ze gebruiken oude kennis en oplossingen bij het zoeken naar oplossingen. Dit zorgt ervoor dat mensen niet op een dieper niveau tot inzichten komen die de essentie raken. Door het toepassen van Theory U op deze vraagstukken ga je verder dan denken alleen.

Impact vergroten in groepen

In deze training leer je jezelf kennen als groepslid. Je ziet in hoe groepsprocessen lopen en hoe jij jezelf daarin kunt profileren. Je herkent de patronen in een groep en je leert daar een beter resultaat uit halen.

Implementeren van Zelforganisatie

Deze training biedt heldere uitgangspunten en een besluit- en besturingsstructuur waarin organisaties zich continu ontwikkelen. Niet alleen de structuur zorgt dat het werkt. Bij zelforganisatie werken alle medewerkers in én aan de organisatie. Dit hangt samen met een cultuur van vertrouwen en openheid.

Organisatieontwikkeling met Theory U

Theory U is een model voor fundamentele verandering. De methodiek geeft handvatten voor het ontwikkelen van persoonlijk leiderschap, het bouwen van lerende teams en het samen zoeken naar doorbraken in complexe vraagstukken. Het toepassen van de methodiek resulteert in vernieuwende inzichten en diepgaande veranderingen die blijvend zijn.

Transformational Presence

Transformational Presence gaat over het niveau van bewustzijn waarin we leven. Het is de manier waarop we afgestemd zijn op wie we in essentie zijn, en op wat het doel van ons leven is. Het brengt ons in contact met ons groter bewustzijn en met het potentieel van het moment. Het brengt het grootste en mooiste in een mens naar boven, en verbindt hem met de energie die nodig is om veranderingen te laten plaatsvinden.

Waarom een cursus leidinggeven
van Het Eerste Huis?

    • Blijvende verandering
    • Krachtige cursussen
    • Leidinggeven anno '20

Verdiepende cursus leidinggeven op maat

Wil je liever een voor jou op maat gemaakt programma waarin je persoonlijk begeleid wordt in jouw manier van leidinggeven? In het leiderschapsprogramma Source of Leadership maak je een indrukwekkende en life-changing ontwikkeling door. In dit leiderschapsprogramma leer je jezelf op een dieper niveau kennen. Je ontdekt hoe je het verschil kunt maken door jouw organisatie te transformeren naar een nieuw tijdperk.

Download de Source of Leadership brochure

Advies van Het Eerste Huis

Twijfel je over de juiste cursus leidinggeven? Onze klantenadviseurs staan voor je klaar om je te helpen bij de keuze. Neem gerust vrijblijvend contact met ons op zodat we jouw situatie en mogelijkheden kunnen bespreken.

Marcel Hol / Provincie Noord-Brabant

Training Transformationeel Leiderschap en Systemisch Coachen

Annette van der Kaaij

Training Transformationeel Leiderschap en Systemisch Coachen

GelukVerdubbelaar

Potential Pathway

Earnie Oudejans

Training Transformationeel Leiderschap en Systemisch Coachen

Bely Voskamp

Training Organisatieontwikkeling met Theory U

Zilveren Kruis

Training Organisatieontwikkeling met Theory U

Het Eerste Huis wordt gemiddeld beoordeeld met een 9,3 uit 10 op basis van 465 beoordelingen.
Kom met ons
in contact
Hoe kunnen wij jou helpen in je persoonlijke- of organisatieontwikkeling?
We geven je graag vrijblijvend advies.