Training Art of Hosting

€ 1.295,-
7 december 2022
3,5 dag
9 gemiddeld (8 ervaringen)
 • Leer een hoeveelheid praktische management-tools voor het betrekken van groepen
 • Richt bijeenkomsten in waar ontdekking en innovatie centraal staan
 • Ga direct zelf aan de slag met werkvormen en methoden
Training Art of Hosting

 • Kom tot betere besluitvorming
 • Bouw efficiënter en effectiever capaciteit op
 • Reageer sneller op kansen, uitdagingen en verandering

Met Art of Hosting creëer je een innovatieve omgeving. Je werkt met een grote variëteit aan tools en toepassingen afkomstig uit de meest krachtige werkvormen zoals Open Space, World Café, Appreciative Inquiry, Circle Practice, Theory U, Collective Story Harvesting, Pro-action Café en gestructureerde zelforganisatie. Je leert méér dan alleen theorie. Je gaat aan de slag met deze methoden en er wordt aandacht besteed aan jouw persoonlijk ontwikkelproces. Op die manier maak je jezelf deze vernieuwende vormen van ontwikkelen en samenwerken eigen.

Het is zo snel gezegd: ‘de kracht van het collectief gebruiken’. Maar hoe doe je dat? Hoe maak je een bijeenkomst waarin je met elkaar bouwt aan een zinvolle en gezamenlijke toekomst? Hoe creëer je een omgeving waarin ruimte ontstaat voor het delen van ideeën en het aanboren van de collectieve intelligentie? De training the Art of Hosting gaat over het inrichten van bijeenkomsten met mensen waar ontdekking en innovatie centraal staan.

Dit neem je mee:

Aan het einde van de training heb je inzichten en tools waarmee je een veilige en uitnodigende (werk)omgeving ontwikkelt, waarin mensen hun potentieel benutten, initiatief nemen en meer verantwoordelijkheid durven te nemen. Een omgeving waarin op basis van vertrouwen ruimte wordt gecreëerd voor innovatie, dialoog en co-creatie.

Iets voor jou?

Deze training is ontwikkeld voor iedereen die bewust wil werken aan het inzetten van de collectieve intelligentie in teams binnen of buiten een organisatie. Mensen die zich met overgave richten op het creëren van verantwoorde samenwerking, veerkrachtige gemeenschappen en/of een duurzame toekomst.

Wat kan je verwachten?

In deze intensieve en inspirerende 3,5-daagse training ga je aan de slag met praktische toepassingen die je meer inzicht geven in transformatieprocessen. Je leert hoe je een veilige, stimulerende en inspirerende (werk)omgeving creëert, waarin je met diverse werkvormen actief aan de slag gaat met je eigen ingebrachte verandervraagstukken. Je maakt kennis met participatief leiderschap en je hebt in de training alle ruimte om initiatieven te nemen en ideeën te testen.

Praktijkcases

Je krijgt inzicht in:

 • nieuwe organisatieconcepten voor de 21e eeuw;
 • de aanpak van een mechanisch naar een levend systeem;
 • relevantie van heelheid: moed, eerlijkheid en kwetsbaarheid;
 • praktijk en leiderschap voor het bouwen van lerende communities;
 • persoonlijk leiderschap en het werken met wat zich aandient en ontwikkelt;
 • creëren van een 'holding space' waar mensen uitgenodigd worden om hun volle potentieel in te zetten;
 • de kunst van 'harvesting'- betekenis geven aan conversaties die in het teken staan van duidelijkheid, ontwikkeling, groei en een duidelijk actieplan.

Investering

Cursusprijs Open Training€ 1.295,-
Locatiekosten Open Training€ 225,-
Aanvullend Arrangement € 400,-
Totaal € 1.920,-

Alle bedragen zijn exclusief BTW en onder voorbehoud van wijzigingen.

Betaling

Na inschrijving ontvang je van ons een factuur op het door jou opgegeven mailadres.

Programma

 • 1, 2, 3 (09:00 - 17:30 uur)
  De training krijgt vorm door de vraagstukken van de deelnemers. Je leert door zelf te ervaren. In een veilige en rijke leeromgeving (hosting) word je gedurende drie en een halve dag geleid door een Art of Hosting proces. De input voor de training bestaat uit verhalen rondom transformatieve veranderingsinitiatieven die je hebt meegenomen uit je eigen praktijk. Je krijgt volop gelegenheid om te oefenen met de technieken, processen en het hosten.
 • 4 (09:00 - 13:30 uur)
  Na drie intensieve dagen reflecteer je op de vierde dag over de opbrengsten. Je geeft betekenis aan de opbrengsten (harvest) van de afgelopen drie dagen (sense-making) zodat je deze direct kunt toepassen in je eigen omgeving en/of organisatie.

Praktische informatie

Datum

Woensdag 7 december t/m 10 december 2022

Locatie


NH hotel Zandvoort
Burgemeester van Alphenstraat 63
2041 KG Zandvoort

Maatregelen in tijden van corona

In alle trainingen en events van Het Eerste Huis worden de richtlijnen vanuit het RIVM gewaarborgd. De maximale groepsgrootte wordt altijd gebaseerd op een afstandsgarantie van 1,5 meter. Ook de training locatie neemt maatregelen zodat je je geen zorgen over jouw eigen veiligheid hoeft te maken.

8-uurs arrangement

De kosten voor het arrangement zijn € 225,-. Inclusief: 4x lunch en verse koffie, thee, water, en versnaperingen in de zaal.

Overnachten

Aanvullend arrangement: € 400,- (Inclusief: 3 overnachtingen, 3x uitgebreid ontbijtbuffet en 3x diner.) Overnachten is niet verplicht maar wel aan te raden. Een overnachting helpt je om het maximale uit deze training van Het Eerste Huis te halen. Je kunt in alle rust de leerstof tot je nemen en alle ruimte nemen om je persoonlijke groei te stimuleren. Daarnaast wordt het als erg fijn en gezellig ervaren om met de andere deelnemers na te praten over de dag. Dit bedrag is exclusief toeristenbelasting, parkeerkosten en overige drankjes en consumpties.

Groepsinschrijving

Wil je met 3 of meer personen deelnemen aan deze training? Dat kan, neem contact met ons op en informeer naar de groepskorting.

Deze training is van
betekenis geweest voor:
Training Art of Hosting wordt gemiddeld beoordeeld met een 9 uit 10 op basis van 8 beoordelingen.
Kom met ons
in contact
Hoe kunnen wij jou helpen in je persoonlijke- of organisatieontwikkeling?
We geven je graag vrijblijvend advies.