Training Leren Manifesteren

€ 1.195,-
30 september 2024
3 dagen
9.0 gemiddeld
 • Ontdek wat zich voor jou wil ontvouwen en hoe je daarin kunt creëren
 • Ga van wens naar realisatie
 • Stem af op het grotere geheel van synchroniciteiten om je heen
Training Leren Manifesteren

Manifestatie is een afstemming tussen wat jij van het leven wil en wat het leven van jou wil. Hoe bewuster je die afstemming doet, hoe sterker je dat wat je wilt, zult manifesteren. Zo eenvoudig het principe. Maar het toepassen van het principe is niet altijd zo eenvoudig.

Bij manifesteren werk je op een andere manier naar je doel dan je gewend bent. Wat je waarschijnlijk wel kent is dat je harde werk en doorzettingsvermogen meestal bepalend zijn voor slagen (en automatisch ook voor falen). Manifesteren brengt inspiratie en een connectie met het grotere geheel van jouw leven. Als je dat te pakken hebt, heb je een onuitputtelijke voorraad brandstof voor je doorzettingsvermogen. En er is meer. Er ontstaat een flow waarin je creëert in samenspel met het leven. Je bent niet meer alleen aan het trekken en duwen. Je werkt samen met de grote stroom van het leven. En dat brengt je verder, hoger, meer … Dat brengt je moeitelozer bij dat wat je écht wilt.

In dit driedaags programma ga je een manifestatieproces doorlopen zodat je de principes leert doorgronden en toepassen. Je werkt aan een eigen project (een vraag, een zoektocht, een verlangen). Dat kan een globaal idee zijn waar je meer duidelijkheid over wilt, of een concreet project dat je waar wilt maken.
Het proces is een afwisseling tussen helder weten wat jij wilt én aanvoelen wat ‘er’ wil. In woorden is dit stuk vaak lastig uitleggen, tot je het zelf ervaart. Waarschijnlijk ken je dat gevoel wel. Je hebt een plan of een idee, maar het wil nog niet. Hoe doortimmerd het plan ook in elkaar kan zitten, je voelt dat het niet klopt. Dat er nog iets anders is. Dat zijn belangrijke momenten om te ontdekken wat er écht wil gebeuren.

In de driedaagse krijg je veel tijd om te leren luisteren naar jouw levensstroom. Die stroom is een combinatie van jouzelf en van wat er voor je gebeurt. Er is veel aandacht voor je eigen diepere lagen van inspiratie; je kunt namelijk wel bedénken wat je wilt, maar vóel je het ook echt? Dit klinkt simpel, maar het is een enorm belangrijk onderscheid om te maken in een manifestatieproces. Manifesteren is intuïtief en rationeel. Er is tijd voor reflectie én aandacht voor je handelen.

In het programma Leren Manifesteren:

 • maak je haarscherp wat jij wilt bereiken en wat daardoor mogelijk wordt voor jou;
 • ontdek je je eigen stappenplan waarmee je jouw omstandigheden en je energie zo inricht dat manifestatie kan ontstaan;
 • versterk je je eigen intuïtie om nieuwe perspectieven en opties te zien;
 • geef je aandacht aan je innerlijke conflicten en weerstanden zodat je ze kunt doorbreken;
 • zie je waar hulp en ondersteuning voor je manifestatie te vinden zijn;
 • creëer je een sterk momentum voor je project, je wens, je verlangen, je volgende stap, kortom: voor dat wat jij wilt manifesteren.
 • Welk soort vragen zijn geschikt voor Manifesteren?

  Dit programma is heel geschikt voor vragen over leven, liefde, loopbaan, werk, relaties, je eigen persoonlijke groei en ga maar door. Kortom: elk type vraag waar je mee rondloopt, kan jouw manifestatie in beweging zetten. Het enige dat nodig is, is dat het werkelijk jouw vraag is. En daar starten we dan ook mee. Het is de eerste stap van Leren Manifesteren: vaststellen wát precies je vraag is en tot de kern komen van die vraag. Dus als je nog niet kristalhelder hebt wat je wilt manifesteren, dan helpt het programma je dat te vinden. En dat is goud waard. Want dát is waar het vaak aan ontbreekt als je leven niet in lijn is met jouzelf.

Leren Manifesteren met het
Manifestatie Wiel

In Leren Manifesteren maak je kennis met het 'Manifestatie Wiel'. Het is een hele gave en krachtige manier om resultaten te bereiken. Soms is dat een klein zetje, soms een spectaculaire shift. De training is geïnspireerd op traditionele wijsheid èn moderne aanpakken. Precies zoals we dat bij Het Eerste Huis altijd doen.

Een reis langs het Manifestatie Wiel bestaat uit acht stappen. In elke stap verken je andere aspecten van jezelf en je omgeving in relatie tot je manifestatie. Met elke stap krijg je meer helderheid en kom je dichter bij het realiseren van je project.

We combineren de acht stappen van het wiel met verdiepende oefeningen en benaderingen uit systemisch en intuïtief werk. In het programma passen we meerdere leerstijlen toe. Er is ruimte voor vertraging, meditatie, muziek, lichaam en cognitie. We spreken je hele ‘zijn’ aan. We bieden een veilige plek voor ontdekking en we steunen je proces; hartstochtelijk waar gewenst, confronterend waar nodig.

Na afloop van het programma heb je helder zicht op je vraag, je project, je ‘volgende stap’ of wat het ook is wat je op het wiel hebt gelegd. Wat je zult merken is dat je tijdens het proces al bijzondere signalen opmerkt die je vertellen dat jouw manifestatie al aan de gang is. Deelnemers zijn dan vaak waanzinnig verrast. Het lijkt wel magie en toch zijn ze het écht zelf die manifesteren.

Trainer

Jos Rovers (1966) is een ervaren trainer in Theory U. Jos zijn aanpak is eenvoudig en to the point. Hij werkt diepgaand en houdt het tegelijkertijd licht. Zijn ervaring als manager in diverse organisaties zet hij in in zijn werk. Daarnaast doceert hij aan de Vrije Universiteit in Amsterdam Leiderschap en Verandering in de postdoctorale opleiding ‘Verandermanagement’ en werkt hij als leiderschaps- en transformatiecoach.

Download de brochure
Wat is manifesteren?

Wat is dat nou precies, manifesteren? Manifestatie bereik je door je visies en je acties in lijn te brengen met de energie en de gebeurtenissen in en om je heen. Door je bewustzijn af te stemmen op dat wat je wilt manifesteren, ben je ook meer alert op synchroniciteit. Dat soort momenten bevestigen en verdiepen je manifestatieproces.

Laten we daarmee meteen even een belangrijk punt beetpakken. Manifestatie betekent niet dat je alles in je leven wel even kunt fixen, dat je alles kunt creëren zolang je het maar hard genoeg wil. Verwacht dus geen programma waarin we je laten geloven dat jij alles kunt maken wat je maar wilt. Want kijk, je kunt er wel heel hard aan werken, maar soms heeft het leven andere plannen.

Ken je het moderne maakbaarheids-idee, dat alles in je leven maakbaar is als je maar wíl? Dat klinkt misschien aantrekkelijk, maar het is natuurlijk niet waar. En er zit nog een addertje onder het gras. Als je dat principe omkeert dan levert dat op dat als jou iets níet lukt, je dan blijkbaar niet hard genoeg wil. Dat leidt tot teleurstelling. Soms zelfs in het leven zelf en dat is niet oké. Als het idee van de ‘maakbare wereld’ waar was, dan werden alle jongetjes prof-voetballer. En dat is niet de realiteit.

Soms kun je ook het ‘verkeerde’ willen. Vaak valt je dat niet meteen op want door heel hard te werken, bereik je wat je wil. Maar vaak is er ‘nevenschade’. Je hebt dan wel geluisterd naar wat je wil, maar onvoldoende naar wat ‘er’ wil. Succesvolle baan, maar een leeg huwelijk. Verre vakanties, maar geen hechte relaties. Dure spullen, maar geen voldoening in het leven.

Dat speelde bij een jonge manager in ons programma. Zij had snel carrière gemaakt en had alles wat ze wilde. En toch ook niet. Zij legde ‘meer bevrediging in mijn werk’ op ons manifestatiewiel. Drie maanden na de driedaagse zegde ze haar baan op. Ze dacht altijd dat ze die bevrediging in haar huidige baan moest zien te bereiken. Dat was hard werken. Ze manifesteerde een baan bij een andere werkgever en vond daar de bevrediging in haar werk waar ze naar verlangde.

Manifesteren is een kwestie van goed waarnemen in jezelf en om je zelf heen. Manifestatie speelt zich af op het magische kruispunt van wat jij van het leven wil en het leven van jou. De plannen van beide, van jou én van het leven, wegen even zwaar. Manifesteren is gebaat bij een diep gevoelde ambitie. Een vluchtig verlangen, leidt meestal niet tot succes.

Manifesteren is geen toeval

Manifestatie ontstaat niet zo maar; het is geen toeval. De kunst van het manifesteren is dat je je bewust wordt van je intuïtieve vermogens in combinatie met je rationele denken. En dat je zicht krijgt op al je ónbewuste gedachten, aannames en emoties. Ook die hebben namelijk invloed. Je verruimt dus letterlijk je bewustzijn.

Je bent daar volstrekt eerlijk in naar jezelf. Sociaal wenselijke manifestaties gaan niet om jouw verlangen maar om dat van een groep om je heen. Daar prik je nu doorheen. Waar het om gaat is dat jij je hele, volle mens-zijn inzet. Dát biedt nieuwe perspectieven. Otto Scharmer noemt dat in zijn Theory U: ‘to connect with your highest future possibility’. Op deze manier word je je ten diepste bewust van alle onderdelen van je eigen mens-zijn: verlangens, kansen, energieën, waarheden, systemen en potentieel.

Een man van in de veertig zat al enige tijd thuis met burn-out klachten. Toen het -volgens zijn bedrijfsarts- tijd werd om weer aan de slag te gaan, merkte hij dat hij enorm was gaan houden van dat thuiszitten. Toch hield hij zichzelf voor dat hij zijn baan weer op moest pakken; dat hoorde nou eenmaal. Bij ons legde hij ‘de waarde van thuiszitten’ op het wiel. Hij ontdekte dat het zijn vaderschap diende. Toen dat helder was, had hij zijn parttime dienstverband zo geregeld. Hij zei na afloop: ’ik wist het altijd al wel, maar nu wéét ik het ook’. Dat was nodig voor hem om knopen door te hakken en daadwerkelijk stappen te zetten zonder zich schuldig te voelen.

Het grotere potentieel

Wanneer je manifestatie met aandacht en oprechtheid tegemoet treedt, krijg je toegang tot een nieuwe wereld van informatie en inspiratie. Daarmee kom je ook op een punt dat het realiseren van je project (een project kan een vraag zijn, een wens, een verlangen, een stap die gezet wil worden, een besluit, een verandering of iets wat je graag wilt – of misschien wel ‘moet’- doen) slechts een voorwaarde is voor het laten ontstaan van iets veel groters. We noemen dat ‘grotere’ het potentieel.

Het potentieel is wat je leeft wanneer je bent aangesloten op de stroom van het leven. Potentieel is het geheel van alle mogelijkheden die voor je beschikbaar zijn. Je ziet ze als je je afstemt op wat het leven van je wil. Dat verruimt je blik. Vasthouden aan wat je zelf wil, vernauwt vaak je mogelijkheden.

Een vrouw ervoer veel stress van haar buren die hun bestelbusje altijd bij haar voor de deur parkeerden. Het ontnam haar haar uitzicht en ze voelde zich getergd omdat het busje altijd bij haar voor de deur stond ook al was er in de straat volop ruime. Ze had alles geprobeerd en vaak met de buren gesproken. Niets hielp. Haar manifestatieproject was ‘vrede met het busje’ zodat ze er niet langer onder te lijden had. Het potentieel van dat project definieerde ze als een ‘ontspannen woongevoel met uitzicht’. Haar uitkomst was dat ze haar huis verkocht en elders ging wonen. Ze zag in dat het busje er was geweest om haar te helpen met dat inzicht. Vechten met het busje was niet de bedoeling. Maar er vrede mee hebben, ook niet.

Manifestatiewiel

Het Manifestatie Wiel

In dit programma maken we gebruik van het Manifestatie Wiel. In het wiel zitten acht stappen die we doorlopen tijdens het manifestatieproces. De herkomst van deze aanpak is het Medicijn Wiel van het traditionele Lakota volk in de Mid-West van de Verenigde Staten. De Amerikaan Alan Seale bewerkte dat naar het Manifestation Wheel en wij hebben het verrijkt met hedendaagse kennis uit cognitieve- en gedragswetenschappen. Het Manifestatie Wiel is daarmee goed te begrijpen en te doorvoelen. Het stemt je af op het grotere geheel van synchroniciteiten om je heen.

De 8 huizen van het Manifestatie Wiel

In het Manifestatie Wiel ga je in een achttal stappen van wens naar realisatie. Die acht stappen heten ook wel ‘de acht huizen’. En je project start dus in het eerste huis. Ja, onze organisatie dankt haar naam daaraan. Zo is het ooit begonnen.

Het eerste huis is het huis van Intentie. Daar leg je met hart en ziel neer wat je echt verlangt te bereiken. Het idee is ook dat hoe beter en oprechter je je werk in het eerste huis doet, des te sterker en oprechter je manifestatie wordt. Je start dus met je onderzoek of je wel de ‘juiste’ ambitie hebt; is het wat je écht wilt? Het is ontzettend belangrijk om dat glashelder te hebben. Als je met een troebel idee start, dan wordt je manifestatieproces ook niet helder.

Na het eerste huis gaan we door de andere zeven huizen heen. Elk huis heeft een eigen karakteristiek. Je onderzoekt bijvoorbeeld waar je vrede mee mag maken om je manifestatie ruimte te geven, maar ook waar energie zit, en je kracht, waar je hulp kunt krijgen. In het zesde huis maak je een actieplan, maar dan op een hele andere manier dan je gewend bent. Niet vanuit jou de toekomst in, maar vanuit de gemanifesteerde toekomst naar jou toe.

Een man worstelde met de lancering van zijn nieuwe website die in concept al helemaal klaar was. Op het ene moment vond hij de website te bescheiden en op het andere moment vond hij zijn aanbod weer te arrogant om de wereld in te gaan. En zo verstreek zijn tijd en gebeurde er helemaal niet. In de driedaagse legde hij ‘mijn website staat live’ op het wiel en ontdekte al snel dat het niet om bescheidenheid of arrogantie ging. Het ging om angst. De zijne. Hij was bang voor de reacties, zelfs bang voor het succes. Zijn inzicht was dat zijn website wel klaar was, maar hij niet. In het manifestatieproces maakte hij daar vrede mee, vond energie voor iets nieuws en gaf zijn commitment aan de lancering van de site en aan de gevolgen daarvan.

De aanpak van het wiel voorkomt dat je in een tunnelvisie blijft hangen. Het is een proces van bewustwording. Soms kom je voor spannende keuzes te staan. Het manifestatieproces geeft je de daadkracht en moed om de stappen te zetten die je diep van binnen altijd al wilde zetten.

Elk huis zorgt voor verschuivingen in jezelf. In de energie. In de tweede helft van het wiel is vaak het moment dat deelnemers de eerste tekenen herkennen dat de manifestatie al aan het plaatsvinden is. Hoe gaaf is dat!

Investering

Cursusprijs Open Training€ 1.195,-
Locatiekosten€ 225,-
Totaal € 1.420,-
  
Overnachten (Optioneel) € 250,-
Totaal € 1.670,-

Alle bedragen zijn exclusief BTW en onder voorbehoud van wijzigingen.

Locatiekosten

(Inclusief: 3x lunch en verse koffie, thee, water, versnaperingen in de zaal)

Overnachten (optioneel)

(Inclusief: 2x overnachting, 2x uitgebreid ontbijtbuffet, 2x diner)
Overnachten is niet verplicht maar wel aan te raden. Een overnachting helpt je om het maximale uit deze training van Het Eerste Huis te halen. Je kunt in alle rust de leerstof tot je nemen en alle ruimte nemen om je persoonlijke groei te stimuleren. Daarnaast wordt het als erg fijn en gezellig ervaren om met de andere deelnemers na te praten over de dag.

Groepsinschrijving

Wil je met 3 of meer personen deelnemen aan deze training? Dat kan, neem contact met ons op en informeer naar de groepskorting.

Betaling

Na inschrijving ontvang je van ons een factuur op het door jou opgegeven mailadres.

Programma

 • Dag 1
  We starten het programma met definiëren wat manifestatie is (en wat het niet is). Je leert werken met het verschil tussen de uitkomst en het potentieel. Stap voor stap gaat het tempo omlaag en komt er ruimte voor je groter weten. Vanuit een ruimer bewustzijn krijg je deze dag helder wat je wilt manifesteren en waarom. Dit is een proces waarbij je je ‘project’ afpelt tot de essentie overblijft waar je mee gaat werken. Je doorloopt op deze dag het eerste en het tweede huis.
 • Dag 2
  Deze dag staan het derde, vierde en vijfde huis centraal. Het is een dag waarin je de diepte in gaat van je intuïtie. Je ontdekt dat je meer weet dan je dacht te weten. We experimenteren met krachtige tools die je helpen om je plan steeds duidelijker te maken. Dit is de dag dat je afrekent met alles wat je belemmert om je droom waar te maken. Misschien moet er nog iets worden bijgesteld van wat je op Dag 1 hebt gedaan. Dat is altijd mogelijk.
 • Dag 3
  Op deze dag gaan we door de huizen zes, zeven en acht. Vanaf hier surf je op de flow van inzichten uit de eerdere huizen. Het grote werk is gedaan, tijd voor actie! In het zesde huis ga je een flinke stap zetten. Hierin maak je je actieplan, op een hele andere manier dan je gewend bent. Je voelt je commitment en je ontdekt waarom je dit allemaal doet in het zevende en achtste huis!

Download brochure
Het Eerste Huis wordt gemiddeld beoordeeld met een 9,2 uit 10 op basis van 457 beoordelingen.
Kom met ons
in contact
Hoe kunnen wij jou helpen in je persoonlijke- of organisatieontwikkeling?
We geven je graag vrijblijvend advies.