Training Leren Manifesteren

€ 995,-
12 december 2022
3 dagen
 • Ontdek wat zich voor jou wil ontvouwen en hoe je daarin kunt creëren
 • Ga van wens naar realisatie
 • Stem af op het grotere geheel van synchroniciteiten om je heen
Training Leren Manifesteren

Kan iedereen leren manifesteren? Ja. Sterker nog: op elk moment in jouw leven en werk manifesteer je. De manier waarop dingen voor jou gebeuren is een direct gevolg van jouw keuzes, gedachten, emoties en handelingen. Manifestatie is een proces waarin de afstemming tussen je gedachten, je voelen, je besluiten en de stappen die je zet tot een voor jou gunstig resultaat leiden. Hoe bewuster je die afstemming doet, hoe sterker de manifestatie zal zijn.

In onze training Leren Manifesteren ga je aan de slag met een eigen project (een wens, een droom, een vraag). Dat kan een globale onderzoeksvraag zijn of al iets heel concreets wat jij graag wilt bereiken. Stap voor stap doorloop je jouw manifestatieproces manifestatie. Je onderzoekt daarin wat je project precies is en wat je project je gaat brengen. We kijken naar bewuste en onbewuste belemmeringen die jouw project nog in de weg staan. We besteden ook veel tijd aan je inspiratie, want je kunt wel bedénken wat je wilt, maar vóel je ook helemaal dat je het wilt. De aanpak is rationeel en intuïtief maar ook gericht op je handelen.

Door deel te nemen maak je bewust tijd voor jezelf. Je voelt het verlangen om te gaan doen wat je ook werkelijk wilt doen. Ook al weet je nog niet precies wat dat is of hóe je dat kunt bereiken. In dit verdiepende programma:

 • maak je concreet wat jij wilt bereiken, en wat daardoor mogelijk wordt voor jou;
 • krijg je een stappenplan waarmee je jouw omstandigheden en energieën leert richten zodat manifestatie plaats kan vinden;
 • versterk je je eigen intuïtie om nieuwe perspectieven en opties te zien;
 • geef je aandacht aan je innerlijke conflicten en weerstanden zodat je ze kunt doorbreken;
 • zie je waar hulp en ondersteuning voor je manifestatie te vinden zijn;
 • creëer je een sterk momentum voor je project, je wens, je verlangen, je volgende stap, kortom: voor dat wat jij wilt manifesteren.

Welk soort vragen zijn geschikt voor Manifesteren?

De training is waardevol als je vragen hebt over loopbaan, werk, relaties en je eigen persoonlijke groei. Kortom: elk type vraag waar je mee rondloopt kan je in beweging zetten door manifesteren. De enige voorwaarde is dat je vraag werkelijk vanuit jou komt. Dit is dan ook de eerste stap van Leren Manifesteren, ontdekken wát precies je vraag is en tot de kern komen van die vraag. Als je kristalhelder hebt wat je wilt manifesteren, duik je dieper het manifestatieproces in.

Leren Manifesteren met het
Manifestatie Wiel

In Leren Manifesteren maak je kennis met de methode van het 'Manifestatie Wiel'. Een verbazend krachtige en mooie manier om resultaten te bereiken. Soms is dat een klein zetje, soms een spectaculaire shift. De training is geïnspireerd op oude wijsheidstradities èn moderne aanpakken.

Een reis langs het Manifestatie Wiel bestaat uit acht stappen. In elke stap verken je andere aspecten van jezelf en je omgeving in relatie tot je manifestatie. Met elke stap krijg je meer helderheid en kom je dichter bij het realiseren van je project.

We combineren de acht stappen van het wiel met verdiepende oefeningen en benaderingen uit systemisch en intuïtief werk. In de training passen we meerdere leerstijlen toe. Er is ruimte voor vertraging, meditatie, muziek, lichaam en cognitie. We spreken je hele ‘zijn’ aan. Juist dát vinden deelnemers zo prettig aan de driedaagse; alles wat je meemaakt brengt je helemaal in jezelf.

Na afloop van de training heb je helder zicht op je vraag, je project, je ‘volgende stap’ of wat het ook is wat je op het wiel hebt gelegd. Je bent ook al concreet begonnen met de realisatie ervan.

Manifestatie bereik je door je visie en je acties in lijn te brengen met de energie en de gebeurtenissen in en om je heen. Door je bewustzijn af te stemmen op dat wat je wilt manifesteren, zal je ook meer alert zijn op synchroniciteit. Dat soort momenten bevestigen en verdiepen je manifestatieproces.

Het waarmaken van je visie begint met jezelf afstemmen op je eigen wensen én op wat er voor jou aan mogelijkheden voorbij komt. Wanneer iets niet lukt, wijzen mensen vaak als eerste naar de omstandigheden: ‘het zal nu wel niet het moment zijn’. Bij Het Eerste Huis gaan we er van uit dat het vaak eerder je -onbewuste- interne besluit is waardoor het nu niet lukt. Als je met al je gedachten, al je voelen, al je overtuiging en al je handelen afstemt op wat er werkelijk wil, dan maak je het mogelijk. Manifesteren speelt zich op de grens van wat jij wil en van wat er wil.

Manifesteren is geen toeval

Daarmee ontstaat manifestatie niet zo maar; het is geen toeval. De kunst van het manifesteren is dat je je bewust wordt van je intuïtieve vermogens in combinatie met je rationele denken. En dat je zicht krijgt op al je ónbewuste gedachten, aannames en emoties. Ook die hebben namelijk invloed. Je verruimt dus letterlijk je bewustzijn.

Je bent daar volstrekt eerlijk in naar jezelf. Sociaal wenselijke manifestaties gaan niet om jouw verlangen maar om dat van een groep om je heen. Daar prik je nu doorheen. Waar het om gaat is dat jij je hele, volle mens-zijn inzet. Dát biedt nieuwe perspectieven. Otto Scharmer noemt dat in zijn Theory U: ‘to connect with your highest future possibility’. Op deze manier word je je ten diepste bewust van alle onderdelen van je eigen mens-zijn: verlangens, kansen, energieën, waarheden, systemen en potentieel.

Het grotere potentieel

Wanneer je manifestatie met aandacht en oprechtheid tegemoet treedt, krijg je toegang tot een nieuwe wereld van informatie en inspiratie. Daarmee kom je ook op een punt dat het realiseren van je project (een project kan een vraag zijn, een wens, een verlangen, een stap die gezet wil worden, een besluit, een verandering of iets wat je graag wilt – of misschien wel ‘moet’- doen) slechts een voorwaarde is voor het laten ontstaan van iets veel groters. We noemen dat ‘grotere’ het potentieel.

Het Manifestatie Wiel

In deze training maken we gebruik van het Manifestatie Wiel. In het wiel zitten acht stappen die we doorlopen tijdens het manifestatieproces. De herkomst van deze aanpak is het Medicijn Wiel van het traditionele Lakota volk in de Mid-West van de Verenigde Staten. De Amerikaan Alan Seale bewerkte dat naar het Manifestation Wheel en wij hebben het verrijkt met hedendaagse kennis uit cognitieve- en gedragswetenschappen. Het Manifestatie Wiel is daarmee goed te begrijpen en te doorvoelen. Het stemt je af op het grotere geheel van synchroniciteiten om je heen.

Manifestatiewiel

De 8 stappen van het Manifestatie Wiel

In het Manifestatie Wiel ga je in een achttal stappen van wens naar realisatie. Die acht stappen heten ook wel ‘de acht huizen’. Zo onderzoek je bijvoorbeeld allereerst of je wel de ‘juiste’ ambitie hebt; is het wat je écht wilt? Het is ontzettend belangrijk om dat glashelder te hebben. Als je met een troebel idee start, dan wordt je manifestatieproces ook niet helder.

Je besteedt vervolgens tijd aan het oplossen van belemmeringen rondom de realisatie. Je verlost jezelf van misleidende gedachten overtuigingen die in de weg staan. Verder in het proces is er aandacht voor het verzamelen van moed en energie om het vol te houden tot het eind. Je stelt je actiepunten vast en je verkent hoe het is wanneer je je wens echt helemaal gecreëerd hebt. Deze verkenning zorgt al voor verschuivingen in jezelf. In de energie. Dit is vaak het moment dat deelnemers de eerste tekenen herkennen dat de manifestatie al aan het plaatsvinden is.

Investering

Cursusprijs Open Training€ 995,-
Locatiekosten€ 225,-
Totaal € 1.220,-
  
Overnachten (Optioneel) € 225,-
Totaal € 1.445,-

Alle bedragen zijn exclusief BTW en onder voorbehoud van wijzigingen.

Betaling

Na inschrijving ontvang je van ons een factuur op het door jou opgegeven mailadres.

Programma

 • Dag 1
  We starten het programma met definiëren wat manifestatie is (en wat het niet is). Je leert werken met het verschil tussen de uitkomst en het potentieel. Stap voor stap gaat het tempo omlaag en komt er ruimte voor je groter weten. Vanuit een ruimer bewustzijn krijg je deze dag helder wat je wilt manifesteren en waarom. Dit is een proces waarbij je je ‘project’ afpelt tot de essentie overblijft waar je mee gaat werken. Je doorloopt op deze dag het eerste en het tweede huis.
 • Dag 2
  Deze dag staan het derde, vierde en vijfde huis centraal. Het is een dag waarin je de diepte in gaat van je intuïtie. Je ontdekt dat je meer weet dan je dacht te weten. We experimenteren met krachtige tools die je helpen om je plan steeds duidelijker te maken. Dit is de dag dat je afrekent met alles wat je belemmert om je droom waar te maken. Misschien moet er nog iets worden bijgesteld van wat je op Dag 1 hebt gedaan. Dat is altijd mogelijk.
 • Dag 3
  Deze dag staan het derde, vierde en vijfde huis centraal. Het is een dag waarin je de diepte in gaat van je intuïtie. Je ontdekt dat je meer weet dan je dacht te weten. We experimenteren met krachtige tools die je helpen om je plan steeds duidelijker te maken. Dit is de dag dat je afrekent met alles wat je belemmert om je droom waar te maken. Misschien moet er nog iets worden bijgesteld van wat je op Dag 1 hebt gedaan. Dat is altijd mogelijk.

Praktische informatie

Datum

Maandag 12 december t/m woensdag 14 december 2022
Woensdag 21 juni t/m vrijdag 23 juni 2023

Locatie

Landgoedhotel Woodbrooke
Woodbrookersweg 1
7244 RB Barchem

Programma


Dag 1: Ontvangst 9:00 uur. Start van de training 9:30 uur en einde 17:30 uur.
Dag 2: Start 9:00 uur en einde 17:30 uur.
Dag 3: Start 9:00 uur en einde 16:00 uur.

Locatiekosten

De kosten voor de locatie zijn € 225,- (Inclusief: 3x lunch en verse koffie, thee, water, versnaperingen in de zaal)

Overnachten (optioneel)

Aanvullend arrangement: € 225,- (Inclusief: 2x overnachting, 2x uitgebreid ontbijtbuffet, 2x diner)
Overnachten is niet verplicht maar wel aan te raden. Een overnachting helpt je om het maximale uit deze training van Het Eerste Huis te halen. Je kunt in alle rust de leerstof tot je nemen en alle ruimte nemen om je persoonlijke groei te stimuleren. Daarnaast wordt het als erg fijn en gezellig ervaren om met de andere deelnemers na te praten over de dag.

Groepsinschrijving

Wil je met 3 of meer personen deelnemen aan deze training? Dat kan, neem contact met ons op en informeer naar de groepskorting.

Trainer

Jos Rovers (1966) is een ervaren trainer in Theory U. Jos zijn aanpak is eenvoudig en to the point. Hij werkt diepgaand en houdt het tegelijkertijd licht. Zijn ervaring als manager in diverse organisaties zet hij in in zijn werk. Daarnaast doceert hij aan de Vrije Universiteit in Amsterdam Leiderschap en Verandering in de postdoctorale opleiding ‘Verandermanagement’ en werkt hij als leiderschaps- en transformatiecoach.
Het Eerste Huis wordt gemiddeld beoordeeld met een 9.1 uit 10 op basis van 397 beoordelingen.
Kom met ons
in contact
Hoe kunnen wij jou helpen in je persoonlijke- of organisatieontwikkeling?
We geven je graag vrijblijvend advies.