Anders doen

3 januari 2023

Anders doen komt voort vanuit anders zien en anders zijn. Want zolang we zien wat we altijd al zagen, blijven we doen wat we altijd al deden. Het Eerste Huis brengt je in contact met andere manieren van zien, zijn en doen. En om iets daadwerkelijk anders te kunnen en blijven doen, is het nodig dat je eerst anders leert zien en zijn. Dat maakt verandering blijvend. 

We hebben de top 5 meest gelezen artikelen van 2022 op een rij gezet die je kunnen inspireren. Want hoe fijn is het om een duik de diepte in te nemen en jezelf ‘aan’ te zetten voor nieuwe manieren van zien, zijn en doen aan het begin van een nieuw jaar. En, zoals je van ons gewend bent, blijven we dit natuurlijk de rest van het jaar ook nog doen.

Top 5 artikelen: anders zien, anders zijn, anders doen

 1. Manifesteren 
  Als je écht wilt ontdekken wat je ten diepste wilt en wat er wil gebeuren, ga dan aan de slag met manifesteren. Manifesteren is een proces waarin je je denken, voelen en handelen met elkaar in lijn brengt. Zo creëer je omstandigheden waarin kan gebeuren wat jij graag wil dat er gebeurt. In dit artikel (en een video) leer je alles over het manifestatieproces.
 2. Theory U 
  Theory U is een verandermodel waar we bij Het Eerste Huis veel mee werken. We trainen er mensen in en we zetten het in bij team- en organisatieontwikkeling. Theory U is een proces waarin je op een andere manier gaat kijken naar complexe vraagstukken. Het gaat verder dan denken alleen. In dit artikel (inclusief video) ontdek je uit welke stappen een U-proces bestaat.
 3. Dramadriehoek 
  We communiceren de hele dag door. Regelmatig loopt het vast of ontstaat er op subtiele wijze een destructief patroon. De dramadriehoek maakt inzichtelijk welke rollen mensen aannemen én hoe je de dramadriehoek doorbreekt en ombuigt naar een positieve dynamiek.
 4. Rol of functie?
  Als we werken aan zelfsturende teams, dan hebben we het over rollen. En dat heeft een reden. Door te gaan denken en werken vanuit rollen, ontstaan er vele voordelen voor de organisatie en de mensen in de organisatie. In dit artikel hebben we het verschil tussen functies en rollen duidelijk uiteen gezet.
 5. Cyane organisatie
  Het Eerste Huis staat voor andere manieren van organiseren. Cyaan organiseren is een term die Frederix Laloux heeft geïntroduceerd. Bij cyane organisaties horen drie doorbraken: zelfsturing, heelheid en evolutief doel. In dit artikel staan ze kort benoemd en kan je een uitgebreid whitepaper downloaden waarin je meer leert over de ontwikkeling van Cyaan Leiderschap.

Aan de slag met anders zien, zijn en doen?

De programma’s van Het Eerste Huis brengen je stuk voor stuk in contact met anders zien en zijn. Dat is direct ook onze kracht en belofte. We gaan vérder dan het aanleren van vaardigheden. Neem vooral een kijkje bij ons aanbod en ontdek of er een training is die aansluit bij jouw leerwensen.

> Alle trainingen


Pagina delen
GelukVerdubbelaar

Potential Pathway

Earnie Oudejans

Training Transformationeel Leiderschap en Systemisch Coachen

Bely Voskamp

Training Organisatieontwikkeling met Theory U

Zilveren Kruis

Training Organisatieontwikkeling met Theory U

Gemeente Almelo

Training Transformationeel Leiderschap en Systemisch Coachen

Ilke Tilders

Training Transformationeel Leiderschap en Systemisch Coachen

Het Eerste Huis wordt gemiddeld beoordeeld met een 9,3 uit 10 op basis van 462 beoordelingen.
Kom met ons
in contact
Hoe kunnen wij jou helpen in je persoonlijke- of organisatieontwikkeling?
We geven je graag vrijblijvend advies.