Zo vergroot je jouw impact in groepen

15 januari 2021

Ook jij werkt in een team, mogelijk in meerdere. Groepen van mensen met wie jij je werk doet. Hoe zet jij succesvol jouw invloed in? Hoe is jouw aanwezigheid? Neem je de leiding? Of wacht je af totdat er anderen met ideeën komen? Team zijn betekent: 100% met elkaar verbonden zijn, 100% jezelf zijn én de ander 100% zichzelf laten zijn. Hoe doe je dat?

100% jezelf zijn

Het belangrijkste in groepsprocessen is dat je 100% jezelf durft te zijn én dat er ruimte is dat je jezelf kán zijn. Volledig jezelf zijn kan alleen wanneer er onderling vertrouwen is. Dit betekend ook dat jij open moet staan voor de aanwezigheid en input van jouw teamleden.

100% met elkaar verbonden zijn

Groepsdynamica draait om de invloed van persoonlijkheid, macht en gedrag in groepsprocessen. Een goed functionerende groep kan mensen stimuleren om zichzelf te overstijgen. Als mensen zich verbonden voelen met elkaar en tegelijk ervaren dat er ruimte is om zichzelf te zijn, dan ontstaat er veiligheid om te experimenteren.

De ander 100% zichzelf laten zijn

Zolang de groep niet volwassen is, gaan je groepsleden hier aandacht, tijd en energie aan besteden, ten koste van de eigen taak en opdracht. Hoe minder energie je mensen besteden aan het groepsgebeuren, hoe meer energie ze beschikbaar hebben voor de opdracht die voor ze ligt. Als de groepsenergie in je team optimaal stroomt, kan de som van één plus één écht meer dan twee zijn. Het samenkomen van diverse talenten, manieren van kijken en expertises kan in een volwassen werkend team tot uitzonderlijke en innovatieve resultaten leiden.

Ervaring training Impact vergroten in groepen

“De uitdaging was om in de training bij jezelf te blijven, maar ook om af te stemmen met de andere teamleden. Hierbij kwamen veel gedachten op, zoals: je wilt de ander niet teleurstellen, of doe ík wel wat de groep zou willen. Het inzicht dat ik heb opgedaan is dat ik me vaak afvraag wat de ander precies bedoelt. Het is voor mij herkenbaar dat ik bewuster een stapje achteruit moet zetten om te kijken of dit aansluit bij wat ik zelf wil”. – Monique Lampe-Wortman – Al-licht

Doe mee aan de training Impact Vergroten in Groepen

Leer jezelf kennen als groepslid. Hoe ben jij in een groep, wat denk je, wat doe je, wat voel je? Welke gedachten en overwegingen bepalen hoe jij je in een groep opstelt?

Maar ook: hoe zien anderen jou, hoe kom je over, hoe kun je je indruk en je effect versterken? Tijdens de training Impact vergroten in Groepen ga je actief aan de slag met het vergroten van jouw effect in groepen. Je gaat zien hoe groepsprocessen lopen en leert hoe jij jezelf daar beter in kunt inzetten.

Vraag gratis de brochure aan

Pagina delen
Yannick Lierman - Het Eerste huis
Yannick Lierman

Coach en Trainer

T. (085) 301 87 41

Earnie Oudejans

Training Transformational Presence voor Leiders en Coaches

Bely Voskamp

Training Organisatieontwikkeling met Theory U

Zilveren Kruis

Training Organisatieontwikkeling met Theory U

Gemeente Almelo

Training Transformational Presence voor Leiders en Coaches

Ilke Tilders

Training Transformational Presence voor Leiders en Coaches

Cadanz Welzijn

Training Appreciative Inquiry

Anne-Els

Training Transformational Presence voor Leiders en Coaches

Het Eerste Huis wordt gemiddeld beoordeeld met een 9,2 uit 10 op basis van 457 beoordelingen.
Kom met ons
in contact
Hoe kunnen wij jou helpen in je persoonlijke- of organisatieontwikkeling?
We geven je graag vrijblijvend advies.