Avondworkshop Narrative Coaching

1 december 2017

Wat is Narrative Coaching

We hebben allemaal verhalen die we onszelf en anderen vertellen. Als we een verhaal maar vaak genoeg vertellen, ‘worden’ we deze verhalen. Hiermee kunnen krachtige delen van ons persoon naar de achtergrond verdwijnen. Het dominante verhaal dat je over jezelf vertelt, creëert je toekomst omdat dat het verhaal is dat je leeft.

Narrative Coaching is een bewuste, ervaringsgerichte en holistische benadering waarmee je mensen ondersteunt in het veranderen van verhalen over zichzelf, over anderen en over het leven en werk.
Door als coach zonder oordeel te luisteren en gerichte vragen te stellen breng je mensen snel tot de essentie van hun eigen verhalen. Je laat ze op een andere manier kijken naar de verhalen en ondersteunt ze in het maken van nieuwe verbindingen tussen verhalen. Met deze vorm van coaching help je mensen nieuwe paden creëren met als resultaat vernieuwende inzichten en constructieve verhalen.

Achtergrond

David Drake is de grondlegger van deze coachaanpak. Hij is oprichter van het Center for Narrative Coaching & Leadership in San Francisco Bay Area, heeft 30 jaar human dynamics bestudeerd en hij heeft een grote passie voor veranderingen en transities.

David heeft meer dan 10.000 mensen uit 14 landen getraind en geschoold met zijn methoden. Hij is een wereldwijde community gestart van erkende Narrative Design Partners om zijn werk op nieuwe manieren in de wereld te brengen middels hun projecten. Hij was de architect van integratieve ontwikkeling en organisatieontwikkeling. Narrative Coaching is een voorbeeld van een integratieve praktijk.

Avondworkshop Narrative Coaching

Tijdens deze ervaringsgerichte workshop krijg je inzicht in de basis van Narrative Coaching en ontdek je hoe narrative technieken jouw coachingsaanpak verdiepen. David Drake, de grondlegger van deze methode, zal de basisprincipes toelichten en er is veel ruimte voor interactie en oefening. Door de combinatie van theorie en praktische oefeningen, krijg je heel snel inzicht in de kracht van Narrative Coaching.

De avondworkshop is een introductie voor professionals die iets nieuws willen leren, meer diepgang willen in hun coaching en sneller tot de essentie van het vraagstuk van hun coachees of medewerkers willen komen. Narrative Coaching is een aanvulling op je bestaande vaardigheden en is voor iedere coachaanpak een verrijking. Maak het mee en ontdek hoe deze coachvorm een aanvulling kan zijn op je eigen praktijk.

Bekijk onze trainingen


Pagina delen
Jeanette Klompmaker

Training Transformational Presence voor Leiders en Coaches

Christel

Training Transformational Presence voor Leiders en Coaches

Wim Braaksma, NHLStenden Hogeschool

Training Transformational Presence voor Leiders en Coaches

Protion

Workshop Appreciative Inquiry

Channah

Training Impact Vergroten in Groepen

NN

Training Impact Vergroten in Groepen

Veerle

Training Transformational Presence voor Leiders en Coaches

Het Eerste Huis wordt gemiddeld beoordeeld met een 9.1 uit 10 op basis van 386 beoordelingen.
Kom met ons
in contact
Hoe kunnen wij jou helpen in je persoonlijke- of organisatieontwikkeling?
We geven je graag vrijblijvend advies.