Fijne vakantie: zo kom je los van je werk

14 juni 2022

Fijne vakantie! Of… zit je hoofd nog te vol voor het echte vakantiegevoel? De dagen worden langer en de temperaturen lopen op. Collega’s op kantoor gaan met vakantie en ook jouw vakantie zit eraan te komen. Maar eerst nog even die to-do lijst afwerken, de mailtjes in jouw mailbox beantwoorden en die telefoontjes plegen. Eenmaal op weg naar je vakantiebestemming merk dat je het werk nog steeds in jouw hoofd zit. Je mag dan wel vrij zijn, je hersenen blijven nog doormalen. Met deze tips laat je je werk op je werk.

Zo kom je los van je werk

Op het werk vragen collega’s maar ook relaties veel van jouw aandacht. Hoe zorg je ervoor dat jouw vakantie ook écht als vakantie aanvoelt? Met behulp van onderstaande tips zorg je ervoor dat je tijdens jouw vakantie totaal kunt ontspannen.

  • Stel prioriteiten
    Neem bewust de tijd om te kijken naar je werk en stel een prioriteitenlijst op. Welke taken moeten er voor de vakantie af zijn, welke kunnen blijven liggen? Zijn er taken die kunnen blijven liggen wanneer je een globale opzet hebt opgesteld?
  • Draag over
    Net zoals dat jij voor jouw collega’s klaar staat, staan zij voor jou klaar. Doe een beroep op ze bij taken die écht niet kunnen blijven liggen. Neem wel een leuk souvenirtje mee bij wijze van bedankje voor het opvangen van jouw werk.
  • Mute werk-communicatie op jouw telefoon
    Door volledig te ontspannen op vakantie laadt je je op en kun je bij terug komst weer vol energie aan de slag. Dit lukt enkel wanneer jij volledig ‘uit-tuned’ van jouw werkgever. Zet werk-apps op stil of zet je telefoon uit. Niet in alle functies is het mogelijk om de telefoon op stil te zetten of volledig uit te zetten. Spreek tijden af waarin je telefonisch bereikbaar bent bij vragen.De mail is een gevaren zone tijdens je vakantie. Je bekijkt al snel meer mails dan dat je in eerste instantie van plan was. Probeer jouw mailbox gesloten te houden of spreek een tijdstip met jezelf af waarin je aan jouw mail mag werken.

Fijne vakantie!

Rest ons nog jou een hele fijne vakantie te wensen. Geniet ervan, ontspan en kom vol energie terug! Wil je na jouw vakantie jouw vakantie energiek starten? Neem een kijkje bij onze trainingen.


Pagina delen
Earnie Oudejans

Training Transformational Presence voor Leiders en Coaches

Bely Voskamp

Training Organisatieontwikkeling met Theory U

Zilveren Kruis

Training Organisatieontwikkeling met Theory U

Gemeente Almelo

Training Transformational Presence voor Leiders en Coaches

Ilke Tilders

Training Transformational Presence voor Leiders en Coaches

Cadanz Welzijn

Training Appreciative Inquiry

Anne-Els

Training Transformational Presence voor Leiders en Coaches

Het Eerste Huis wordt gemiddeld beoordeeld met een 9,2 uit 10 op basis van 457 beoordelingen.
Kom met ons
in contact
Hoe kunnen wij jou helpen in je persoonlijke- of organisatieontwikkeling?
We geven je graag vrijblijvend advies.