Executive coaching

Aan de top van organisaties liggen de zaken soms net wat anders. Directeuren en managers zijn meer zichtbaar. Van hen wordt verwacht dat ze hun zaken op orde hebben. Het uiten van twijfels of onzekerheden is niet altijd even eenvoudig als op andere plekken. Ondernemers en top-managers hebben vaak te maken met een sterke verwevenheid tussen hun privé leven en hun zakelijk leven. Waar kunnen zij terecht om hun vragen of uitdagingen te delen? En wie kan er luisteren? Van hun coach verwachten zij dat deze op niveau kan sparren en luisteren. Managers en directeuren willen in hun coach de werk- en levenservaring terugvinden die zij zelf hebben. Iemand die kan schakelen en snel kan meedenken en voelen; een senior adviseur die deskundig is en vertrouwen uitstraalt. Het Eerste Huis weet dat en heeft enkele ervaren senior coaches voor individuele vraagstukken of voor werk in directie- en management teams.

Vragen waar we eerder aan hebben gewerkt zijn o.a.:

 • Hoe ga ik beter om met de spanning naar mijn divisie directeur die erg autoritair is?
 • Ik heb een gezin met jonge kinderen. Ik houd van mijn gezin, maar mijn werk gaat toch altijd voor. Soms knaagt dat aan me, hoe kan ik daar beter mee omgaan?
 • Durf ik mijn carrière een wending te geven, of kies ik voor de ‘veilige’ optie en dien ik mijn huidige positie nog enkele jaren uit?
 • Ik moet steviger optreden vindt men, maar ik ben een vriendelijk mens en wil niet dwingen en controleren, hoe ga ik hier mee om?
 • Als DGA ben ik eigenlijk wel klaar met het werk in mijn onderneming, maar ik durf niet weg te gaan omdat ik nog te jong ben en mijn familie verwacht dat ik aanblijf als directeur. Hoe ga ik hier mee om?
 • Ik ervaar innerlijke conflicten met de waarden die mijn omgeving, gezin en familie hebben en over hoe ik mijn werk invul. Ik vind mijn werk leuk, maar ik wil ook gezien worden door mijn omgeving en gewaardeerd worden. Ik zoek iemand om mijn twijfels te delen en daar eens over praten.
 • Ik heb nog 10 jaar ‘te gaan’, hoe houd ik het interessant en uitdagend?

Coaching voor elk vraagstuk

We coachen individuen in hun vragen en we coachen teams in hun onderlinge samenwerking. Juist op directie- en managementniveau zijn we sparringpartner en coach. Hieronder vind je meer informatie over onze verschillende coach-aanpakken.

 1. Persoonlijke coaching
 2. Executive coaching
 3. Teamcoaching


 4. Wat kunnen we voor jou betekenen? Neem contact met ons op en we gaan aan de slag.

Transformational Presence voor Leiders en Coaches

Embodied Leadership

Het Eerste Huis wordt gemiddeld beoordeeld met een 8.9 uit 10 op basis van 336 beoordelingen.
Kom met ons
in contact
Hoe kunnen wij jou helpen in je persoonlijke- of organisatieontwikkeling?
We geven je graag vrijblijvend advies.