Workshop: Embodied Leadership

Embodied Leadership is een krachtige en effectieve manier om inzicht te krijgen in complexe vraagstukken. Met deze bewegingsgerichte aanpak krijg je inzicht in een dieper kennisniveau: de fysieke wijsheid. Je gaat tijdens deze Embodied Leadership workshop actief aan de slag. Na een korte introductie en een warming up, ervaar je een aantal bewegingsoefeningen die je direct meer inzicht geven in een persoonlijk (organisatie)vraagstuk. Op die manier ervaar je zelf de kracht van Embodied Leadership.

Deze Embodied Leadership workshop is iets voor jou als je: 

  • een innovatieve methode wilt leren die inzicht biedt in complexe vraagstukken.
  • gebruik wilt maken van de fysieke intelligentie en hoe je die kunt inzetten.
  • inspiratie wilt opdoen hoe je kunt leren via je lichaam.
  • concrete tools aangereikt wilt krijgen waarmee je direct aan de slag gaat met een concrete werksituatie. 
  • meer wilt weten over de leergang Embodied Leadership.

De workshop is ook geschikt voor mensen met ervaring in Embodied Leadership.

Over de trainer

Onze Embodied Leadership trainers hebben een ruime werkervaring in organisaties. Zowel als coach of trainer, maar ook als manager. Ze hebben zich toegelegd op ervaringsgericht leren door middel van het lichaam en beweging. Hun werk komt voort uit verschillende bronnen, maar bij Het Eerste Huis staat het werken vanuit Social Presencing Theatre en Theory U centraal. Alle trainers hebben tevens ervaring met systemisch werk (het doen van organisatieopstellingen) en kunnen goed de verschillen tussen opstellingen en embodied learning maken. Die laatste variant zien we als een diepere aanpak die ook een rijkere uitkomst geeft. Onze mensen geven diepgang in hun programma’s waarbij ze het altijd eenvoudig en plezierig houden. 
 
Onze mensen zijn opgeleid door Arawana Hayashi, een Japanse kunstenares en choreografe die samen met Otto Scharmer vorm geeft aan Theory U. Daarnaast hebben ze in diverse U-lbs gewerkt en werken ze volop met groepen rondom het inzetten van de intelligentie van lichaam en beweging in organisaties.

Embodied Leadership is een ervaringsgerichte methode op basis van Social Presencing Theater (SPT), mindfulness, waarderend onderzoek en dialoog. Deze methode biedt inzicht in complexe vraagstukken en is van toepassing op leiderschap en veranderwerk. Via je lichaam doe je inzicht op over jezelf en de sociale lichamen waarvan je deel uit maakt.

Embodied Leadership gebruikt simpele lichaamshoudingen en bewegingen om toegang te krijgen tot intuïtieve kennis, directe communicatie en duurzame verandering. Het biedt mogelijkheden om met een prototype een gewenste toekomstsituatie inzichtelijk te maken, belemmerende gewoontepatronen los te laten en naar een dieper, vaak onzichtbaar niveau te gaan om zinvolle verandering te creëren.
 
In 2015 hebben we een locale U.Lab georganiseerd waar een groep van meer dan 65 mensen bij elkaar kwamen voor een gezamenlijke leerervaring. We hebben ons hierbij gefocust op Social Presencing Theater (SPT). In deze video hoor je meer over deze bijzondere leermethode. 
 

Embodied Leadership kan individueel, in groepsverband en in grotere sociale systemen worden toegepast.

 

Datum

Geen datum gepland.

Programma

Ontvangst vanaf: 13:30 uur
Workshop: 14:00 - 16:30 uur
Aansluitend netwerkborrel

Locatie

Landgoed de Hoorneboeg
Hoorneboeg 5
1213 RE Hilversum
 

Investering

Deelname bedraagt € 99,- (excl. btw). Dit is inclusief borrel na afloop.
Wil je met 3 of meer personen deelnemen aan deze workshop? Neem dan contact met ons op en informeer naar de mogelijkheden.

Op dit moment zijn er geen nieuwe data beschikbaar. Stuur ons een e-mail als je op de hoogte gehouden wilt worden.

In dit programma

Organisatieontwikkeling:
Teamontwikkeling:
Persoonlijke groei:
Leiderschap:
Coaching:

Je vrienden en collega's vertellen? Deel het nu!