We cannot solve our problems with the same thinking we used when we created them.

Albert Einstein

Workshop: Embodied Learning

Embodied Learning is een krachtige en effectieve manier om inzicht te krijgen in complexe vraagstukken. Met deze bewegingsgerichte aanpak krijg je inzicht in een dieper kennisniveau: de fysieke wijsheid. Je gaat tijdens deze Embodied Learning workshop actief aan de slag. Na een korte introductie en een warming up, ervaar je een aantal bewegingsoefeningen die je direct meer inzicht geven in een persoonlijk (organisatie)vraagstuk. Op die manier ervaar je zelf de kracht van Embodied Learning.

Deze Embodied Learning workshop is iets voor jou als je: 

  • een innovatieve methode wilt leren die inzicht biedt in complexe vraagstukken.
  • gebruik wilt maken van de fysieke intelligentie en hoe je die kunt inzetten.
  • inspiratie wilt opdoen hoe je kunt leren via je lichaam.
  • concrete tools aangereikt wilt krijgen waarmee je direct aan de slag gaat met een concrete werksituatie. 
  • meer wilt weten over de leergang Embodied Learning.

De workshop is ook geschikt voor mensen met ervaring in Embodied Learning.

Over de trainer

Paula Kolthoff faciliteert deze workshop. Paula werkt al meer dan 25 jaar als trainer, (team)coach en adviseur met een specialisatie in Embodied Learning; ervaringsgericht leren op basis van de intelligentie van het lichaam. Ze is al een paar jaar verbonden aan Het Eerste Huis. Haar aanpak kenmerkt zich door een vanzelfsprekende combinatie van eenvoud en diepgang.

Embodied Learning is een ervaringsgerichte methode op basis van Social Presencing Theater (SPT), mindfulness, waarderend onderzoek en dialoog. Deze methode biedt inzicht in complexe vraagstukken en is van toepassing op leiderschap en veranderwerk. Via je lichaam doe je inzicht op over jezelf en de sociale lichamen waarvan je deel uit maakt.

Embodied Learning gebruikt simpele lichaamshoudingen en bewegingen om toegang te krijgen tot intuïtieve kennis, directe communicatie en duurzame verandering. Het biedt mogelijkheden om met een prototype een gewenste toekomstsituatie inzichtelijk te maken, belemmerende gewoontepatronen los te laten en naar een dieper, vaak onzichtbaar niveau te gaan om zinvolle verandering te creëren.
 
In 2015 hebben we een locale U.Lab georganiseerd waar een groep van meer dan 65 mensen bij elkaar kwamen voor een gezamenlijke leerervaring. We hebben ons hierbij gefocust op Social Presencing Theater (SPT). Paula Kolthoff en Jos Rovers vertellen je in deze video meer over deze bijzondere leermethode. 

Embodied Learning kan individueel, in groepsverband en in grotere sociale systemen worden toegepast.

 

Datum

Vrijdag 1 februari 2019

Programma

Ontvangst vanaf: 13:30 uur
Workshop: 14:00 - 16:30 uur
Aansluitend netwerkborrel

Locatie

Landgoed de Hoorneboeg
Hoorneboeg 5
1213 RE Hilversum
 

Investering

Deelname bedraagt € 99,- (excl. btw). Dit is inclusief borrel na afloop.
Wil je met 3 of meer personen deelnemen aan deze workshop? Neem dan contact met ons op en informeer naar de mogelijkheden.

Datum: 
vrijdag 1 februari 2019
Prijs: 
Prijs (excl. btw)€ 99,00
BTW 21%€ 20,79
Totaal€ 119,79

In dit programma

Organisatieontwikkeling:
Teamontwikkeling:
Persoonlijke groei:
Leiderschap:
Coaching:

Je vrienden en collega's vertellen? Deel het nu!