Transformational Presence

Transformational presence is een term die vaak wordt gebruikt in de context van leiderschap, persoonlijke ontwikkeling, coaching en holistische benaderingen van persoonlijke en organisatorische verandering. Het verwijst naar een staat of manier van zijn waarin individuen of leiders in staat zijn om diepgaand invloed uit te oefenen op en vorm te geven aan de omgeving, mensen en situaties om hen heen. Dit concept benadrukt de kracht van iemands aanwezigheid, mindset en acties om positieve verandering en transformatie teweeg te brengen.

  • Presence is de manier waarop iemand in de wereld staat; het is het geheel van alles wat we zijn en doen. Het bepaalt onze emoties, onze keuzes, ons gedrag, en daarmee dus onze toekomst. Hoe meer iemand authentiek, dynamisch en oprecht leeft in zijn of haar presence, des te meer zal die persoon een positieve transformatie van zichzelf en zijn omgeving bewerkstelligen.
  • Transformational Presence gaat over het niveau van bewustzijn waarin we leven. Het is de manier waarop we afgestemd zijn op wie we in essentie zijn, en op wat het doel van ons leven is. Het brengt ons in contact met ons groter bewustzijn en met het potentieel van het moment. Het brengt het grootste en mooiste in een mens naar boven, en verbindt hem met de energie die nodig is om veranderingen te laten plaatsvinden.

Transformational Presence in Leiderschap

In een context van leiderschap betekent het hebben van een transformationele aanwezigheid dat je verder gaat dan louter transactionele interacties en anderen inspireert om nieuwe perspectieven, overtuigingen en gedragingen te omarmen. Transformationele leiders staan bekend om hun vermogen om hun volgers te motiveren en te machtigen, waardoor een gevoel van doel en betrokkenheid bij collectieve doelen ontstaat.

Transformational Presence in Coaching

Bij coaching en persoonlijke ontwikkeling gaat het over volledig aanwezig zijn en afgestemd zijn op de behoeften en aspiraties van de persoon die gecoacht wordt. Coaches met transformationele aanwezigheid creëren een veilige en ondersteunende ruimte waarin cliënten hun potentieel kunnen verkennen, betekenisvolle veranderingen kunnen aanbrengen en persoonlijke transformatie kunnen bereiken.

Over het algemeen gaat transformationele aanwezigheid over het belichamen van eigenschappen zoals authenticiteit, empathie, mededogen, visie en openheid voor verandering. Het is een manier van interactie met de wereld die het potentieel heeft om diepgaande en blijvende veranderingen teweeg te brengen in individuen, relaties en organisaties.

Lees meer:

Kom met ons
in contact
Hoe kunnen wij jou helpen in je persoonlijke- of organisatieontwikkeling?
We geven je graag vrijblijvend advies.