Maak kennis met drie verandermanagement aanpakken

27 maart 2017

Een paar uur uit de dagelijkse routine. Iets anders ervaren en nieuwe inzichten opdoen. Aan de slag met praktische tools die je direct in je werk en leven toepast. Maak kennis met die verandermanagement aanpakken van Het Eerste Huis.

Workshop Appreciative Inquiry

De eerste aanpak die verandermanagement in de organisatie ondersteunt is Appreciative Inquiry. Het betekent letterlijk waarderend onderzoeken. Dit is een verfrissende aanpak waarmee je op zoek gaat naar verbetering en vernieuwing door in te zoomen op dat wat goed gaat in teams en organisaties. We zijn vaak gewend om precies het tegenovergestelde te doen: de negatieve ervaringen uitlichten en van daaruit kijken wat er beter gaat. Niet alleen voor de sfeer en energie is dit nadelig, ook de resultaten zijn minder goed. Het is logisch dat iedereen meer zin en energie krijgt van de dingen die goed gaan. En door dat als uitgangspunt te nemen kun je teams en organisaties verbeteren en vernieuwen. Veel sneller ook. Want je krijgt iedereen mee. Je maakt gezamenlijk de gewenste toekomst levendig en werkt daar naar toe. Hieruit volgen als vanzelf plannen om de gedroomde toekomst vorm te geven.

In de workshop creëer je een waarderend onderzoek samen met de andere deelnemers. Op die manier doorloop je alle stappen van het 6-V-cyclus en krijg je inzicht in de positieve benadering van omgaan met problemen.

>> Schrijf je in voor de workshop Appreciative Inquiry

Workshop Introductie in Theory U

Theory U verbindt denken, zijn en doen met elkaar. Je herkent het vast wel: als er een vraagstuk is dan denken we vaak na voordat we iets gaan doen. Dat is een snelle, oplossingsgerichte manier die we goed kennen. De valkuil is echter dat het denken resulteert in oude kennis, patronen en oplossingen. Daadwerkelijke nieuwe inzichten en oplossingen ontstaan niet vanuit ons hoofd maar vanuit een combinatie van diverse kennisbronnen. Met Theory U breng je mensen in contact met die andere bronnen van kennis. Het is een essentieel onderdeel in verandermanagement. Met eenvoudige oefeningen breng je mensen voorbij het denken alleen en dat resulteert in verrassende, innovatieve uitkomsten.

In de workshop ontdek je hoe je Theory U inzet bij coaching en in de ontwikkeling van teams en organisaties. Je krijgt inzicht in de theorie van Theory U en oefent met een paar praktische tools die je direct in je eigen praktijk kunt inzetten.

>> Schrijf je in voor de workshop Theory U

Workshop Reinventing Organizations

Reinventing Organizations is de managementbestseller van Frederic Laloux. Hij onderzocht vooruitstrevende organisaties die fundamenteel anders werken en ontdekte daarbij dat drie doorbraken centraal staan bij al deze organisaties: zelfsturing, heelheid en evolutief doel. Om je een idee te geven, Buurtzorg Nederland is één van de organisaties die hij onderzocht.

In de workshop Reinventing Organizations maak je kennis met deze drie grote doorbraken. Dus ben je op zoek naar structuren en praktijken die bijdragen aan een diepere voldoening voor management, medewerkers en klanten? Doe dan mee aan deze workshop. Je zult inzien hoe eenvoudig een organisatie weer kan zijn. Je leert welke randvoorwaarden van belang zijn om zelfsturing succesvol te implementeren. Hoe je je eigen authenticiteit terugbrengt in je werk en hoe je anderen kunt motiveren hetzelfde te doen.

>> Schrijf je in voor de workshop Reinventing Organizations


Pagina delen
Earnie Oudejans

Training Transformational Presence voor Leiders en Coaches

Bely Voskamp

Training Organisatieontwikkeling met Theory U

Zilveren Kruis

Training Organisatieontwikkeling met Theory U

Gemeente Almelo

Training Transformational Presence voor Leiders en Coaches

Ilke Tilders

Training Transformational Presence voor Leiders en Coaches

Anne-Els

Training Transformational Presence voor Leiders en Coaches

Het Eerste Huis wordt gemiddeld beoordeeld met een 9,2 uit 10 op basis van 458 beoordelingen.
Kom met ons
in contact
Hoe kunnen wij jou helpen in je persoonlijke- of organisatieontwikkeling?
We geven je graag vrijblijvend advies.