Mijn ervaring met … Transformational Presence voor Leiders en Coaches

11 september 2018

Mijn ervaring met ... Transformational Presence voor Leiders en Coaches

Wij zijn trots op het enthousiasme van onze deelnemers. In dit blog delen we graag de ervaring van Liesbeth Meijer die bij ons de training ‘Transformational Presence voor Leiders en Coaches’ heeft gevolgd.

Mijn professionele visie is: ‘walk your talk’ in welke rol ook – laat zien wie je bent en ga daar voor staan. Niet altijd makkelijk wel de leukste trektocht om te maken.

Voor mij was en is de essentie van Transformational Presence: zonder al te veel theorie die je moet onthouden doen wat ik al jaren wist. Op een effectieve en simpele manier effectief coachen. Vooral door de ander de verschillende perspectieven te laten ervaren. Volg de beweging die je ervaart. Hoe simpel kan het zijn.

Als coach gebruik ik Transformational Presence oefeningen in combinatie met andere bagage zoals bijvoorbeeld systemisch werk (opstellingen, systemische interventies). Als adviseur of trainer kijk ik op deze manier naar het vraagstuk van de klant. Dat betekent dat ik soms in leiderschapstrajecten oefeningen inzet. Ik laat het team dat ik begeleid ervaren wat de verschillende perspectieven zijn en hoe beweging te creëren. Uitzoomen in plaats van inzoomen. Ook vorm ik workshops, die normaliter binnen in een zaaltje worden gegeven, om tot workshops in het veld. Bijvoorbeeld bij Kampong Hockey waar ik Meisjes A1 begeleid in het mentale stuk van tophockey.

Transformational Presence

De Transformational Presence aanpak is snel, simpel en laat antwoorden voor je ontstaan en naar je toekomen. Het krachtige zit ‘m vooral in een vraagstuk op een andere manier vastpakken. Als iemand dat durft, en kan visualiseren, krijgt hij of zij prachtige inzichten. Je realiseren dat je iedere dag een keuze hebt om op een andere manier ergens in te staan en omarmen wat er is, is na zo’n sessie een stuk makkelijker voor de meesten. Transformational Presence is voor mezelf van sterke meerwaarde. Dit breng ik mee als voorbeeld en ter inspiratie. “How do I want to show up today” is mijn mantra geworden. De bewustwording en dat je in staat bent je eigen brein anders te laten opereren werkt echt.

De aanpak was een sterke meerwaarde op het veld met een team van 15 meiden van gemiddeld 17 jaar die samen hun teamdoel hadden vastgesteld, in een hok. Een niet realistisch doel. Ik heb ze hun teamdoel opnieuw laten vaststellen en laten ervaren door ze er in te laten staan op het veld. Hoe voelt dat, wat heb je dan bereikt, wat zie je jezelf doen. En vervolgens in stappen teruggelopen (tijdlijn van 4 maanden uitgezet) over het hele hockeyveld – tot we bij het nu aankwamen. Wat doe je morgen dan anders? Voor het team was het een openbaring. En ze hebben het gehaald, dit nieuwe doel.

Met dank aan Liesbeth Meijer, deelnemer training Transformational Presence


Pagina delen
Earnie Oudejans

Training Transformational Presence voor Leiders en Coaches

Bely Voskamp

Training Organisatieontwikkeling met Theory U

Zilveren Kruis

Training Organisatieontwikkeling met Theory U

Gemeente Almelo

Training Transformational Presence voor Leiders en Coaches

Ilke Tilders

Training Transformational Presence voor Leiders en Coaches

Cadanz Welzijn

Training Appreciative Inquiry

Anne-Els

Training Transformational Presence voor Leiders en Coaches

Het Eerste Huis wordt gemiddeld beoordeeld met een 9,2 uit 10 op basis van 457 beoordelingen.
Kom met ons
in contact
Hoe kunnen wij jou helpen in je persoonlijke- of organisatieontwikkeling?
We geven je graag vrijblijvend advies.