Reinventing Organizations

Frederic Laloux, auteur van de bestseller ‘Reinventing Organizations’, onderzocht in zijn boek vooruitstrevende en succesvolle organisaties. Hij ontdekte dat deze organisaties zeer duidelijke overeenkomsten hebben in de wijze waarop ze gestructureerd zijn, overleggen en besluiten. Laloux laat ons ook zien dat organisaties in de geschiedenis een aantal verschuivingen hebben meegemaakt. Laloux omschrijft deze veranderingen aan de hand van kleuren. De moderne organisaties die hij heeft onderzocht, noemt hij cyane organisaties. Het Eerste Huis geeft Laloux’ boek uit en kent als geen ander de aanpakken om de principes uit Reinventing Organizations toe te passen in jouw organisatie. 

Doorbraken in cyane organisaties

Laloux benoemt drie doorbraken die horen bij cyane organisaties. Zij vormen een fundamentele uitdaging voor onze huidige kijk op management. Deze doorbraken staan centraal bij de moderne organisaties die Laloux onderzocht.

  • Zelfsturing

Cyane organisaties hebben de sleutel ontdekt om, zelfs grootschalig, effectief te opereren met een systeem dat uitgaat van gelijkwaardige relaties, zonder behoefte aan hiërarchie of consensus.

  • Heelheid

Cyane organisaties nodigen ons uit om het geheel van wie wij zijn mee te nemen naar ons werk. Organisaties zijn altijd plekken geweest die mensen beperken in hun heelheid. Rationaliteit heerst als een koning, terwijl onze emotionele, intuïtieve en spirituele kanten zich vaak onwelkom, niet op hun plaats voelen. In de cyane organisatie is daar wel plek voor.

  • Evolutief doel

Cyane organisaties organiseren zich actief rondom een purpose dat continu in ontwikkeling is. Dit geeft bestaansrecht aan de organisatie en gaat over de waarde die zij toevoegt aan de wereld. Dit is een iteratief proces waarbij alle leden van de organisatie actief luisteren naar wat de organisatie te doen heeft in de wereld en daar naar handelen.

whitepaper leidinggeven aan zelfsturende teams

Breng Reinventing Organizations in de praktijk

Organiseren op basis van zelfsturing werkt alleen wanneer structuur en cultuur dat ondersteunen. Zelfsturende principes zijn totaal verschillend van de hierarchische die we gewend zijn. Door het actief vormen van overleg, besluitvorming en verantwoordelijkheid en door leiderschap te veranderen, creëer je een basis voor succes.

Onze aanpak is er volledig op gericht om je te leren zelforganisatie te implementeren. Wij borgen een aanpak waarin ruimte is voor wat mensen doen, hoe ze het doen en wie ze daarin zijn. Leer ook werken met de inspirerende theorie van Frederic Laloux.

Meer weten? Neem vrijblijvend contact op en ontdek wat de Reinventing Organizations adviseurs van Het Eerste Huis kunnen betekenen voor jou en je organisatie. Mail: contact@heteerstehuis.nl, bel: (085) 301 87 41.

Zelfsturing in de praktijk

We hebben diverse artikelen geschreven over zelfsturing in de praktijk. Neem vooral een kijkje:

Downloads

Aan de slag? Bespreek de mogelijkheden

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden van zelforganisatie of wil je aan de slag in jouw organisatie? Neem vrijblijvend contact met ons op en we helpen je verder!


Kom met ons
in contact
Hoe kunnen wij jou helpen in je persoonlijke- of organisatieontwikkeling?
We geven je graag vrijblijvend advies.